KYK yurt 1. yedek sonuçları açıklandı. Sorgulama sayfası...

KYK yurtlarında kalmak için yedek sırası bekleyenler internette KYK yurt 1. yedek sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunu araştırırken beklenen sonuçlar açıklandı. İşte KYK yurt yedek sorgulama | KYK yedek sorgulama linki...

KYK yurt 1. yedek sonuçları açıklandı. Sorgulama sayfası...

Öğrencilerin merakla beklediği KYK yurt yedek sonuçları açıklandı. Peki KYK yurt yedek sorgulama nasıl yapıır? İşte tüm merak edilenlerin cevabı...

 KYK YEDEK YURT BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK yedek yurt başvuru sonuçları açıklandı. Kredi Ve Yurtlar Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden '2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı ÖSYM ve arasınıf 1. yedek yurt sonuçları açıklanmıştır' şeklinde açıklama yapıldı.

KYK YURT 1. YEDEK SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 KYK YURT ÜCRETİ NE KADAR?

Aylık yurt ücreti 168 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti 180-285 TL arasındadır. K.K.T.C’de bulunan yurtların ise aylık ücreti 300 TL’dir.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE ZAMAN VE NASIL ÖDENİR?

Yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilir. Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir.
 
Yurt ücretleri en geç ayın son iş günü saat 16.00’ya kadar banka aracılığıyla ödenir.

KYK 2. YEDEK YURT YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

Yurt yedek yerleştirme işlemlerinin il üç yerleştirme takvimi açıklanmıştı. Belirlenen takvime göre yedek yurt yerleştirmelerinin ilki 5 Eylül'de açıklandı. İkinci yedek yerleştirme 9 Eylül'de, üçüncü yedek yerleştirme ise 12 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Yedek yerleştirme işlemleri bu tarihlerden sonra da her pazartesi ve perşembe günleri yapılmaya devam edilecek.

KYK YURTLARINDA KALAN ÖĞRENCİLERDEN YAZIN ÜCRET ÖDEYECEK Mİ?

Bakanlar Kurulu, temmuz ve ağustos aylarında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında fiilen barınmayan öğrencilerden ücret alınmamasına karar verdi. KYK yurtlarında kalan öğrencilerden yazın ücret alınmamasına yönelik düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, KYK tarafından işletilen öğrenci yurtlarında temmuz ve ağustos aylarında fiilen barınmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak.  Söz konusu karar, Gençlik ve Spor Bakanlığının 14 Haziran tarihli yazısı üzerine alındı.

YURTLAR NE ZAMAN HİZMETE AÇILACAK?

KYK, bir yeniliğe daha imza atarak yurtların açılış-kapanış tarihlerini sabitledi. Üniversitelerin akademik takvimlerine göre her yıl farklı tarihler arasında hizmet veren yurtlar artık her yıl 1 Eylül-30 Haziran tarihleri arasında hizmet verecek.

1 Eylül tarihi itibarıyla öğrencilerini karşılayacak olan yurtlar, 30 Haziran 2020 tarihinde hizmete kapanacak. Yaz döneminde yaz okulu, sınav, zorunlu kurs, zorunlu staj vb. sebeplerle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için de nöbetçi yurtlar gençlerin hizmetinde olacak.

KYK NEDİR?

KYK, Kredi Yurtlar Kurumu'nun kısaltmasıdır ve üniversite öğrencilerine yurt, burs ve kredi imkanı sağlayan bir devlet kurumudur. Yükseköğrenim öğrencilerini desteklemek amacıyla burs ve diğer yollarla gerekli yardımları sağlar.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun amacı; yurt içinde ve dışında yükseköğrenim gören öğrenciler için yurtlar yapmak ve bunların işletmesini sağlamak, beslenme yardımı yapmak, eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle milli ve manevi gelişmelerine katkı sağlamak, yükseköğrenim öğrencilerine kredi veya burs vermek, öğrencilerin yükseköğrenimlerini kolaylaştırmaktır.

Yurtlarımızda barınan öğrencilerin, dersleri dışında kalan serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek, bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, aralarında dostluk, kardeşlik ve arkadaşlık duygularını geliştirmek amacıyla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmekte, iller ve yurtlar arası yarışma ve turnuvalar yapılmaktadır. Ayrıca, psiko-sosyal servislerde öğrencilerimize koruyucu ruh sağlığı hizmeti de verilmekte, yurtlara yeni kayıt yaptıran öğrencilere uyum sağlamaları maksadıyla uyum programları düzenlenmektedir.

Kurumumuz çeşitli dernek, vakıf, spor federasyonları, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının tüm etkinliklerine de barınma hizmetiyle destek vermektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡