Libya tezkeresi Meclis'e geldi

Libya'ya asker gönderilmesi ile ilgili tezkere Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Genel Kurul Perşembe günü olağanüstü toplanacak ve karar oylamaya sunulacak.

Libya tezkeresi Meclis'e geldi

Libya'ya asker gönderilmesi ile ilgili tezkere Meclis Başkanlığı'na sunuldu. TBMM Genel Kurulu,2 Ocak Perşembe günü olağanüstü toplanacak ve Meclis Genel Kurulunda karar oylamaya sunulacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında  Libya tezkeresiyle ilgili olarak, "Türkiye ve Libya arasındaki mutabakat imzalanmış. Yürürlüğe girmiştir. Biz bu işi bitirdik. Davet edildiğimiz yere icabet ederiz. Bu kadar açık net. Kardeş Libya halkının yaşadıklarını yakından takip ediyoruz." demişti.

"LİBYA TEZKERESİ TBMM'YE BUGÜN GÖNDERİLECEK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İYİ Parti ziyareti çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Libya tezkeresinin gün içinde Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Meclis'e gönderileceğini öğrendik" dedi.

tezkere-1-002.jpg

İYİ PARTİ'DEN LİBYA TEZKERESİ AÇIKLAMASI: "NEGATİF BAKIYORUZ"

İyi Parti Sözcüsü Yavu Ağıralioğlu,Libya'ya asker gönderme tezkeresine ilişkin, "Asker gönderme işine negatif bakıyoruz. Akdeniz'deki haklarımızı korumak için Türkiye Cumhuyeti devletinin gücün ve kuvvetinin bu işe yarayacağını biliyoruz,buna inanıyoruz. Bunun için masada gücümüzle kuvvetimizle bulunalım fakat Libya'daki bir iç savaşın unsuru haline getirecek riskli adımlara karşı da temkinli olalım." açıklamasını yaptı.

Libya tezkeresi Meclis'e geldi

"MHP 2 OCAK 2020 PERŞEMBE GÜNÜ TBMM'NİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANMASINA VE LİBYA TEZKERESİ'NİN GÖRÜŞÜLMESİNE DESTEK VERMEKTEDİR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin olağanüstü toplanmasına ve Libya Tezkeresi'ni görüşülmesine MHP'nin destek vereceğini açıklayan Bahçeli şunları söyledi:

Milliyetçi Hareket Partisi 2 Ocak 2020 Perşembe günü TBMM'nin olağanüstü toplanmasına ve Libya Tezkeresi'nin görüşülmesine destek vermektedir. Bu çerçevede sözü edilen tezkereye 49 milletvekilimizle olumlu oy kullanacağımızı da herkesin bilmesinde yarar vardır. Ülke güvenliğine muhalif olanların, tarihi ve milli çıkarlarımızı teminat altına alacak tezkere kararına menfi tutum takınanların ne yapacağı, nasıl bir tavır alacağı esasen bizim meselemiz değildir.

Fitne kanalı açmakla meşgul olanların bir adım sonrasını görmekten mahrum oldukları açıktır. Libya'ya asker gönderilmesine itiraz edenlerin, halihazırda 12 ülkede onurla görev yapan Mehmetçiğin taşıdığı yüksek sorumluluğu, vatan sevdasını hazmedemedikleri aşikardır. Bunların tek derdi taşeronu oldukları muhasım odaklara şirinlik yapmaktır.”

Libya tezkeresi Meclis'e geldi


 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡