Mansur Yavaş'ın seçim vaatleri neler? Mansur Yavaş'ın projeleri neler?

Mansur Yavaş'ın Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Ankaralı vatandaşların merak ettiği konulardan biri de Mansur Yavaş'ın Ankara için yapacağı projeler Ankara halkı tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Mansur Yavaş'ın projeleri neler? Ankara için en büyük projesi ne? Hepsi haberimizde

Mansur Yavaş'ın seçim vaatleri neler? Mansur Yavaş'ın projeleri neler?

31 Mart Yerel Seçimlerinin tamamlanmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu kesin sonuçları açıklamamış olsa da Mansur Yavaş'ın Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanlığına kesinleşmiş gözüyle bakılıyor. Ankaralı vatandaşlar başta olmak üzere herkesin merak ettiği konulardan biri de Mansur Yavaş'ın Ankara için yapacağı projeler. Peki Ankara Büyük Şehir Belediyesinin kesinleşmemiş olsa da yeni başkanı olarak görülen Mansur Yavaş'ın projeleri neler? Ankara için en büyük projesi ne? Hepsi haberimizde

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkan'ı Mansur Yavaş, seçim öncesi ATO Congresium'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında projelerini anlatmıştı.

1037107849.jpg

MANSUR YAVAŞ'IN PROJELERİ NELER?  MANSUR YAVAŞ'IN SEÇİM VAATLERİ NELER? 

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur ''En büyük projem Ankara’yı marka kent yapmak'' dedi.

#ANKARA'YA HER ŞEYDEN ÖNCE HUZUR VE MUTLULUK VAADEDİYORUM

Daha önce her kesimden oy aldım. Ankara'ya her şeyden önce huzur ve mutluluk vaadediyorum. Aslında ben kendimi şöyle tanımlayabilirim, Türkiye'nin ılımlılarını temsil edenlerden birisiyim. Kesinlikle bir çatışma ortamına girmeden yerel yönetimler haricinde siyasi tartışmalara girmeyi uygun bulmuyorum.

# "İLK İCRATIMIZ MAKAM ARAÇLATINI AZALTMAK"

"İlk icraatımız makam araçlarını azaltmak ve şahsımın ki de dahil olmak üzere, belediyeye ait bütün makam araçlarının çakar ışıklarını sökmek olacaktır" 

# "ANKARA'NIN EN BÜYÜK YEŞİL ALANI OLACAK"

"Rakibiniz Mehmet Özhaseki ile ilgili düşünceleriniz nedir?" sorusuna karşılık Yavaş, Ankara için güzel projeler açıklamalarını umut ettiğini ifade etti.

Yavaş, halkın yararına olan projeleri değerlendireceklerini ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin halen devam ettiği, halk yararına hizmetleri sürdüreceklerini bildirdi.

"Atatürk Orman Çiftliği'nin imara açılması tartışmalarına nasıl bakıyorsunuz?" sorusu üzerine Yavaş, "Atatürk Orman Çiftliği'ni Gençlik Parkı ile birleştiren bir 'Atapark' projemiz vardı. Onun bir kısmını şimdi 'Millet Bahçesi' ilan ettiler ama o Atapark projesini daha da büyüterek hazırlıyoruz. Ankara'nın en büyük yeşil alanı olan, herkesin yararlandığı bir proje olacak. Bu, Ulus'un canlanmasına da sebep olacak" diye konuştu.

# "GÖKDELENLERE İZİN VERMEZDİM"

CHP'de siyaset çok farklı. Orada insanlar kendi görüşlerini dillendirebiliyorlar. Bunu diğer partilerde göremiyoruz. Onlar da istiyorlar ki, CHP'nin içinden bir aday çıksaydı. Sayın Kılıçdaroğlu anket yaptırdığı zaman böyle bir yola başvurdu. Ben belediye başkanı olsaydım bu gökdelenler olmayacaktı Ankara'da. Her seçim evet biz çıkalım şerefli mağlubiyetler alalım diyebilirsiniz ama olan Ankara'ya oluyor.

# MANSUR YAVAŞ KAZANIRSA VATANDAŞ 2020'YE KADAR 6 TL'YE İÇECEK

Sudan 1 katrilyon kâr elde etmek bana göre yanlıştır. Suda önemli bir indirim yapacağız. Suyla ilgili yılbaşında 6 lira içmeye başladığınız su yıl bittiğinde 8-9 liraya maloluyor. Bunun sebebi her ay su bedelinde ayarlama yapılıyor. Mansur Yavaş belediye başkanı olduğu zaman vatandaş 6 liraya su içiyorsa 2020 yılında da 6 liraya su içecek.

# "SARAÇOĞLU MAHALLESİ AYNEN KORUNACAK"

"Cumhurbaşkanlığının ikinci 100 günlük eylem planında Ankara ile ilgili projeler var. Saraçoğlu Mahallesi ile ilgili düşünceniz nedir?" sorusunu Yavaş, "Saraçoğlu Mahallesi'nin olduğu gibi korunması gerektiği kanaatindeyim. Bunlar Ankara'nın değerleridir. Özellikle Cumhuriyet döneminin en değerli mekanlarıdır. Ancak her nasılsa bir şekilde buralar ranta açılacak şekilde değerlendirilmek istenmektedir. Buna son derece karşıyız" diye yanıtladı.

# KIZILIRMAK SUYUNU MOGAN GÖLÜ'NE VERİP SULU TARIMA GEÇECEĞİZ

Gerede projesi zamanında yapılmış olsaydı biz Kızılay'a 800 milyon dolar para yatırdık. Gerede projesi gerçekleşince Kızılırmak ne olacak? O borular ne olacak? Bu belediye için büyük kayıptır. Biz Kızılırmak suyunu şöyle düşünüyoruz. Onu Mogan Gölü'ne vermek suretiyle oradaki arazinin sulu tarıma geçmesini sağlayacağız.

# ÖĞRENCİLERE VE TESİSATINI YENİLEYENLERE İNDİRİM YAPACAĞIZ

Öğrencilerin okuduğu evlere indirimli su vereceğiz. Bize belgelerini getirdikleri takdirde indirimli su vereceğiz. Yerli çim tohumu kullanmak suretiyle, atık sular kullanmak suretiyle tasarruf yapacağız. Kızılırmak suyu mesela evde iki gün yoksunuz, musluğu açtığınızda sapsarı su geliyor. Gerede suyu verildiği zaman yine evlerden sağlıklı içmek zor olacak. Evlerindeki tesisatı değiştirenlere de bir indirim yapacağız.

# TAKSİ, DOLMUŞ VE HALK OTOBÜSLERİ TOPLU TAŞIMA ENTEGRE EDİLECEK

Dolmuş şoförleri, halk otobüs şoförünü yanyana getirerek. Ulaşıma açtığımız sistemle entegre olarak onların mağduriyetini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. İki üç gün önce Ankara'da kar yağıyordu. Eski demiryolunda taksi durağına uğradım. Toplu taşıma arttıkça insanlar daha çok taksiye binecekler dedim. Oradaki arkadaşlar her tren hareket ettikçe taksiye insanlar geliyor dendi.

# "PROJELERİMİ MUSTAFA TUNA YERİNE GETİRDİ"

Ankara'nın huzuruna üçüncü defa çıktığını belirten Yavaş, geçmiş dönemde projelerini anlattıklarını, bunların bir kısmını mevcut Başkan Mustafa Tuna'nın yerine getirdiğini söyledi.

Bunun, projelerinin gerçek ve uygulanabilir olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Yavaş, hiç polemiğe girmeden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkent olarak emanet ettiği Ankara'yı marka şehir yapacaklarını vurguladı.

Yavaş, bir dönemliğine aday olduğunu ve şehrin 50 yıllık planlamasını yaparak, Ankara halkına borcunu ödemiş bir şekilde görevden ayrılacağını kaydetti.

Açıklamalarının ardından, "TBMM'de belediyelerle ilgili bir taslak var. Buna göre, belediyelerin bütçelerine Cumhurbaşkanlığınca müdahale edilebilecek. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusunun yöneltildiği Yavaş, belediyelerin şeffaf olması gerektiğini, Ankara'nın farklı bir şehir olduğunu söyledi.

# ANKARA'DA 7 BİN TAKSİYE BEDAVA TABLET DAĞITACAĞIM

Taksicilerin hepsine birer tane tablet hediye etmek istiyoruz. Müşteri taksinin doğru trafikte mi olduğuna bakacak. Reklam gelecek taksicilere. 7 bin tableti bedave dağıtacağız. Biz de para vermeyeceğiz. Kanalankara projesi belki revize edilebilir. 30 yıllık bir kangren.

_104856150_mansuryavas_012.jpg

# "ENCÜMENDE MUHALEFETİN ÜYESİ DE OLACAK"

"Bu seçimlerdeki en büyük projeniz ne?" sorusuna Yavaş, "En büyük projem Ankara'yı marka kent yapmak. Ulaşım, belediye hizmetlerinin kaliteli ve ucuz olması, özellikle istihdam ve Ankara'da yaşayan yurttaşların gelirinin artması konularında çalışmalar yapacağız. Ankara'da yaşayan yurttaşların hepsinin yaşamaktan keyif alacağı bir Ankara hayal ediyoruz. Bu arada da Ankara'nın 20-40 yıllık geleceğinin vizyonunu ortaya koyacağız" cevabını verdi.

Mansur Yavaş, her faturanın arkasında ödenen paranın nereye gideceğinin, hangi hizmete harcanacağının yazacağını, şeffaflığın önemli olduğunu vurguladı.

Denetimin olduğu yerde yolsuzluğun olmayacağının altını çizen Yavaş, "Beypazarı'nda ikinci dönem seçildiğimde muhalefetten bir üyeyi belediye encümenine aldım. Yapılan işlerin hepsinden muhalefetin haberi olmuş oldu ve Beypazarı'nı birlikte yönetmiş olduk. Böyle olunca da benim hakkımda bırakın bir tane yolsuzluk soruşturmasını, iddiası bile yoktur. Ankara'da da belediye encümenine muhalefetin üye olması iddiamı yine sürdürüyorum. Ankara'yı oy versin vermesin herkesle birlikte yöneteceğiz" değerlendirmesini yaptı.

"Ankara'nın trafik sorununu çözmek adına ne yapacaksınız?" sorusuna Yavaş, "Biz, insana dayalı bir trafik öngörüyoruz. İnsanların birçoğunun yürümesini istiyoruz. Yürümenin 51 faydası var. Bunları proje olarak göstereceğiz. En büyük iddiam ulaşım konusunda" karşılığını verdi.

# 'AVRUPA'NIN KÖYLÜSÜNÜ DEĞİL ANKARA'NIN KÖYLÜSÜNÜ ZENGİN EDECEĞİZ'

— Yurtdışından ağaç, fidan getirme uygulamasına son vereceğiz. Belediyenin kullanacağı bitkileri, ürünleri Ankara'nın köylerinden alacağız. Avrupa'nın köylüsünü değil, Ankara'nın köylüsünü zengin edeceğiz.

- Belediyecilikte hepimizin bir zihniyet devrimine ihtiyacı var. Şehirlerin havası, suyu, yeşili, taşı toprağı, tarihi dokusu ve tüm canlıları, seçilen başkanın keyfince kullanacağı bir şekilde kendi mülkiyetine geçmiyor. Tüm bu değerler, gelecek nesillerin bizlere emaneti. Bunları korumayı, geliştirmeyi ve gelecek nesillere emaneti sağlam olarak teslim etmeyi görev olarak kabul edeceğiz. Bizler bilimle, ortak akılla ve çağdaş bir belediyecilik anlayışıyla kenti yönetmeye talibiz.
— Öncelikle insanımıza temiz hava, musluktan içilebilir su, 24 saat ve konforlu bir ulaşım vaat ediyoruz. İnsanların güvenli bir şekilde kullanabileceği, toplamda en az 32 kilometrelik bisiklet yolunu şehrimize kazandıracağız.

— Kamusal açık alanlarda internete ücretsiz ulaşım hakkını önemsiyoruz. Sosyal yardımlara devam edeceğiz. Bizler sağ elle verileni sol elden gizlemeyi emreden kültürden geliyoruz. Yardımları yaparken kameralarla gitmeyeceğiz, hiçbir ihtiyaç sahibini rencide ettirmeyeceğiz. Ayrıca, hem onların çocuklarının sağlığı ve eğitimi ile ilgilenip, hem de meslek sahibi olmalarını sağlayacağız.

806x378-son-dakika-31-mart-2019-yerel-secim-sonuclari-canli-izle-31-mart-yerel-secim-sonuclari-oy-oranlari-aciklandi-mi-1554042780971.jpg

# YAPAY ZEKALARLA OTOBÜSLERİ TRAFİĞİNİ BELİRLEYECEĞİZ

Bugün hepimiz cep telefonu kullanıyoruz. Cep telefonumuzda bizim nereye ziyaret ettiğimizin datalar kullanılıyor. Bunlar yapay zekalar sayesinde tasarlanıp otobüsler oraya yönlendirilecek. Boş güzergahlara gitmeyecek. Sayın Karayalçın döneminde bir uygulama vardı. İşyerleriyle görüşeceğiz. 

# UBER OLMAK YERİNE TAKSİCİLERİMİZ UBER GİBİ ÇALIŞSIN

UBER olmak yerine taksicilerin UBER gibi çalışmasını isterim. Arzu ederlerse uygulamasını başlatıp memnun kalırlarsa uygularım. Kusura bakmasınlar ama Ankara taksicileri mükemmeldir. İstanbul takscileri gibi şikayetler yok. Ankaralı taksilciler son derece nazik ve beyefendiler.

# ÇOCUKLARIMIZIN AVM'LERDEN KURTULUP ORALARDA OYNAMASI LAZIM

Çankaya Belediyesi'nin yaptığı Çansera var. MTA'nın arazisi var. Allah orayı o hale getirenlerden razı olsun. Cumartesi Pazar halkın kullanımına açmalarını istiyorum. Sayın Gökçek'in yaptığı güzel projelerden biri Mavigöl ve Göksu'dur. Ama inanın hafta sonu oraya gidemiyorsunuz, yoğun talep var çünkü. Çocukların AVM'lerden, cep telefonlarından kurtulup oralarda rahat rahat gezeceği alanları arttırması lazım.

# "ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ'NE ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ YAPILMASI ÇOK BÜYÜK HATA"

Yavaş, "ABD Büyükelçiliği'nin Atatürk Orman Çiftliği'nde devam eden inşaatının durdurulması konusundaki düşünceniz nedir?" sorusuna karşılık, "Oraya ABD Büyükelçiliği yapılması çok büyük hata. Ruhsat iptali için geçerli bir neden olması lazım. Bu ruhsat verilmiş. Bunun ruhsatını iptal ettiğiniz zaman, tazminatını ödemek durumundasınız. Değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

# 'ANKARAGÜCÜ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE MÜCADE EDECEK'

— Çarpık kentleşmeye ve ranta dayalı imar uygulamalarına asla izin vermeyeceğiz. Yatay mimariyi özendirip, sağlıklı şehirler meydana getirmeyi planlıyoruz.

- Bir yandan kentin ekonomik kalkınması ve işsizliğin azalması için gerekli bütün hamleleri yaparken, diğer yandan turizmde çeşitliliği artırmayı hedefliyoruz.
— Ankara'mızın en önemli marka değerlerinden, yüzyılı devirmiş koca çınar Ankaragücü'müzün Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesi ve Gençlerbirliği'nin de yeniden Süper Lig'e dönerek büyük zaferlere imza atması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Şahsen lisanslı bir amatör sporcu olarak, sporun tüm çeşitlerinin destekleneceği bir yapının kurulmasını sağlayacağız.

— Ve buradan söz veriyoruz, belediyedeki görevimize başladığımızda ilk icraatımız makam araçlarını azaltmak ve şahsımınki de dahil olmak üzere, belediyeye ait bütün makam araçlarının çakarlarını sökmek olacaktır. Ankara halkı ile bütünleşeceğiz. Ayrıcalıklı davranmayacağız.

# MARUZ KALDIĞIMIZ EGZOZ GAZI SİGARADAN 10 KAT DAHA ZARARLI

Sokaklarda insanlar koştura koştura yürüyor. Ankara'nın içerisinde karşıdan karşıya geçemiyorsunuz. İnsanlar arabayla geçtiği zaman oradaki dükkanların hiçbirisini görmüyor. Bunların hepsi dünyaca araştırmalar sonucu ortaya çıkan şeyler. Sadece otomobiller için şehir yaparsanız, ne kadar çok yol açarsanız trafik o kadar tıkanıyor. Yani sizin çok yol açmanız trafiği azaltmıyor. Hükümet çok güzel bir şey yaptı, sigarayı yasakladı. Ama bizi maruz kaldığımız egzoz gazı sigaradan 10 kat daha tehlikeli.

# 'ARTIK MÜSRİFLİĞE DUR DEMENİN ZAMANI GELDİ'

— Artık müsrifliğe bir dur demenin zamanı geldi. Ankaralıların aldıkları hizmet karşılığı ödedikleri bu paraları har vurup harman savuramayız. Tüm harcamalarımızın hesabını vereceğiz.

- Maalesef en büyük kutuplaşma Ankara'mızda. En zenginler ve en fakirler bir arada yaşıyor. Bu şehir birbirini görmeyen, birbirini tanımayan, ortak kentlilik bilinci ortadan kaldırılmış bir kent haline geldi.
— Biz proje yarıştırmayacağız. Bizim planlı programlı, maliyeti hesaplanmış, sürdürülebilir onlarca projemiz var. Gerçek proje, halkın öncelikli ihtiyacı, kentin kazancı olan projelerdir.

— Buradan taahhüt ediyorum, seçimi kazanınca, rakiplerin akılcı projeleri varsa, bunları da en az kendi projelerimiz kadar özenli bir şekilde hayata geçirmek için çalışacağız.

# BEŞ YIL İÇERİSİNDE 58 KİLOMETRELİK METROYU PLANLIYORUZ

5 yıl içerisinde 58 kilometre metroyu planlıyoruz. Zaten Atapark projesi çok çabuk yapılabilecek proje. Her tarafta ağaçlandırmaya uygun yollar var. İnşallah en kısa zamanda başlayacağız. Bundan sonra Ankara'nın geleceğini de hedefledik. Belediye başkanı olur olmaz temiz enerjiye uygun şekilde güneş enerjisinden yararlanacak şartlar getireceğiz bundan sonra yapılacak binalarda.

# HER SEMTE BİRER KÜTÜPHANE YAPACAĞIZ

Projelerimi halkımıza anlattım, kabul de gördü. Ankara'da dağıtılan yardıma bakıp da bunları üçe dörde çarparsanız, çok çok fazla çıkması lazımdı. Her semte bir tane kütüphane yapmayı  düşünüyoruz. Sosyal yardımları fazlalaştıracağız. Mamak ve kenarlarda kalmış okullara hijyen yardım yapacağız. Okullarda temizlik görevlisi yok, bu yardımı ailelerden istiyorlar.

# YAPAY ZEKAYA GEÇSEYDİK TREN KAZASI OLMAYACAKTI

Belediye geleceği planlamak demektir. 2050 yılında dünya nereye gidiyor, neler yapmamız gerekir diye düşünüyoruz. Biz yapay zekaya geçmiş olsaydık nesneler haber verecekti ve biz bunları çarpıştırmamış olacaktık. Teknolojiyle üretimle buluşturuyoruz. Üretimi de fabrikayla buluşturuyoruz.

# BEYİN GÖÇÜ YERİNE DÜNYADAN BEYİN GÖÇÜ TÜRKİYE GELMELİ

2050 yılında teknolojiye uygun bir şekilde okullar açmak suretiyle dünyadan beyin göçünün Türkiye'ye gelmesi için projeler ortaya koyuyoruz. Artık bilişim ortaya çıktı. Amerikalılar bundan 30 yıl önce dünyanın gittiği yönü hesap ederken bakmışlar Çin kendilerini geçiyor hemen bilişimi öne çıkarmışlar. İyi yetişmiş kimselerin Ankara'da kalmalarını sağlamak durumundayız.

# ATATÜRK'ÜN ANKARA'YA GELİŞİNİ HOLOGRAMLA CANLANDIRACAĞIZ

Hologram teknolojisini çok iyi kullanan arkadaşlarımız var. 2014 yılında o hologramı yaptık. 5 yıl içerisinde teknoloji gelişti. Katar'da dünya kupası oynanacak, Maradona top sektirecek, Pele kafa vuracak. Atatürk'ün Ankara'ya gelişini hologramla canlandıracağız. Ankara'da hologromla mitingler yapacağız.

# BARAJLARIN ÜZERİNE GÜNEŞ PANELLERİ YAPIP BUHARLAŞMAYI ÖNLEYECEĞİZ

Barajlarda su buharlanıyor. Barajların üstünü güneş enerjisiyle kaplayıp, buharlaşmayı önleyeceğiz. Güneş tarlaları hedefliyoruz. Köylerin çoğu mahalle oldu. 10-15 hanenin yaşadığı köylerimize birer güneş enerjisi vermek suretiyle neredeyse elektrik, su parası vermeden oralarda yaşamanın devam ettirmelerini önemli görüyoruz. Çünkü oralar aynı zamanda bizim hafızamız. Sitelere böyle bir zorunluluk getirebiliriz.

0-ygzj_cover.jpg

# TARİHİ İPEK YOLU CANLANDIRARAK ANKARA CAZİP HALE GELECEK

Ankara'ya turist kültür turizmi olarak gelecektir. İstanbul'dan başlayıp Göynük, Taraklı, Mudurnu, Nallıhan, Beypazarı üzerinden gelen İpek Yolu'nda tarihi eserler var. Taptuk Emre var mesela. Dünyanın hiçbir yerinde eşi benzeri bulunmayan bir kale şehir var. Bunların da ortaya çıkarılması lazım. Orada bir tane tuvalet yok. Maalesef bakımsız kalmış. Ulus projesiyle birleştirerek çok turist çekebileceğimizi düşünüyoruz. Ankara'nın etrafında termal enerji fazla.

# 'SOKAK HAYVANLARININ ÖZGÜRCE DOLAŞACAĞI BARINAKLAR KURACAĞIZ'

— Sağlık yatırımlarını desteklerken 'Akıllı Ankara Projesi' ile de insanlarımızın hayatını kolaylaştırmayı, kadınlara, emeklilere, emeklilikte yaşa takılanlara, gençlere ve çocuklara, öğrencilere, engellilere, yaşlılara, esnafa, işsizlere ve yetimlerimize, huzurlu ve mutlu yaşayabilecekleri bir Ankara'yı vaat ediyoruz. Sokak hayvanlarının özgürce dolaşacağı ve hayvan severlerle buluşacağı barınaklar kuracağız.

- Ankara'nın tertibe ve düzene ihtiyacı var. Coğrafi olarak İzmir ve İstanbul'da yaşanan trafiğin zorluğu anlaşılır da Ankara'nın sıkışıklığını anlamak mümkün değildir. Bunun tek nedeni, plansızlık ve yanlış tercihlerdir. Ulaşım planı insanlara göre değil, araçlara göre düzenlenmiştir. Ankara'da yerleşim, toplam arazinin yüzde 3'üne sıkışmış halde. Ankara'nın trafik sorunu da yerleşim sorunu da son 25 yıllık nizamsızlık ve plansızlığın bir sonucudur.
— Ankara'nın kenar mahallelerinde insanlar yokluk içinde yaşıyor. Bir yanda görgüsüzce bir zenginlik, bir yanda insafsızca bir yoksulluk varsa o kentte izan kalmamıştır. İzan olmayınca, anlayış olmayınca, tok açın halinden anlamaz hale gelmiştir. İşte belediyenin görevi, bu sosyal adaletsizliği, ilçeler ve semtler arasındaki eşitsizliği en aza indirmektir.

# 'ARTIK YETER, BU ŞEHİR 5 YIL DAHA BU ZİHNİYETİ KALDIRAMAZ'

— Buraya çok gösterişli videolar, bina resimleri de koyabilirdik. Mesele bunlarla göz boyamak değil, 25 yıldır bunlarla zaten yeterince göz boyandı. Artık yeter! Bu şehir, bir 5 yıl daha bu zihniyeti kaldıramaz. Mesela, sadece şu anda inşaatı devam eden binalar tamamlanıp dolduklarında bu şehrin trafiği dünyanın en kötüsü olacak.

— Burası bir üniversite kentidir. İç Anadolu çanağının tüm kentlerinden, Yozgat'tan, Kırşehir'den, Çankırı'dan, Çorum'dan, Kırıkkale'den gelen güzel kardeşlerimin sadece kentli değil, başkentli olmasının zamanı geldi.

# 'ÖLÇÜLEBİLEN, DENETLENEBİLEN, ŞEFFAF PROJELER'

- İşte benim en büyük projelerim bunlar. Belediyecilikte plan, kural ve bilgi dönemi. Tam olarak sorunları gören, dertlere derman olan belediyecilik dönemi. Ölçülebilen, denetlenebilen, şeffaf ve sürdürülebilir projeler. Ankara'ya vaadimiz de sözümüz de budur.

— Ankara'yı tarafsız bir şekilde yöneteceğimize söz veriyoruz. Ankara çevre ilçelerinden başlayarak önce en yoksulu, en muhtacı gözeteceğimize söz veriyoruz. Belediyeyi, çağdaş bir belediyecilik anlayışıyla katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir birşekilde yönetmeye söz veriyoruz. Bizler hesap vermeye talip oluyoruz. Allah'ın izni ve halkımızın takdiriyle, Ankaramıza ve güzel Ankaralı kardeşlerimize hizmetkar olmak için gece gündüz çalışacağımıza söz veriyoruz. Ankara'yı inovasyon, endüstri 4.0, tasarım, turizm, spor ve sanat merkezi haline getireceğimize söz veriyoruz. Attığımız her adımda, esnafımızın bereketini, halkımızın huzurunu arttıracak disiplin içerisinde olacağımıza söz veriyoruz. Benim en büyük projem, Ankara'nın güzel günler görmesidir. Ankara'nın mutlu yaşamasıdır. Beraberce, el ele, sevgiyle, saygıyla ve sabırla. Yavaş yavaş

mansur-yavas-mehmet-ozhaseki-001.png

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SEÇİM SONUÇLARI 

Ankara’da seçim sonuçları açıklandı. Henüz kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Ankara’nın yeni belediye başkanı Mansur Yavaş oldu. Yavaş, seçim zaferinin ardından balkon konuşması gerçekleştirdi ve “Bugün Ankara'da kaybeden Özhaseki'dir. Evet Özhaseki ve kirli siyaseti kaybetmiştir. ” dedi.

Refah Partisi’nden milletvekilliği devam ederken 1994’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Melih Gökçek, 6 bin 500 oy farkla büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna oturmuştu.

1999’da yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Gökçek, 2001’de kurulan AKP’ye katılmış ve sonraki seçimlerde de bu koltuğunu korumuştu.

2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde AKP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına tekrar seçilen Gökçek, 28 Ekim 2017’de AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa etmiş ve koltuğunu Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya devretmişti.

ÖZHASEKİ KAZANAMADI!

AKP ise son seçimlerde Ankara BB adayı olarak Mehmet Özhaseki’yi göstermişti. Ancak Özhaseki, dün yapılan seçimleri, rakibi CHP adayı Mansur Yavaş’ın ardında tamamladı ve demokrasi yarışını kaybetti.

Bu sonuçla CHP 1994’den beri yani 25 yılın ardından Ankara’nın yönetimini devraldı.

MANSUR YAVAŞ: LİYAKAT DÖNEMİ BAŞLAMIŞTIR

Mansur Yavaş sözlerine devam ederken, “Liyakat dönemi başlamıştır. Hiç kimse kaybetmemiş Ankara kazanmıştır. Tüm Ankara el ele kazanmıştır. Ankara'da huzur kazanmıştır. Şimdi bizlere düşen Ankaralıların emeği ile alın teri ile ortaya çıkan bu duruşu başkentimize hizmetle yüceltmektir. Kinimiz yoktur. Aşkla çalışacak irademiz ve gülümsememiz vardır. Ankara'daki tüm hemşerilerimiz rahat uyusunlar. Belediye çalışanlarımız tedirgin olmasın. Kimse ile kavgamız yok. Tek kavgamız Ankara için çalışmak olacaktır. Değerli hemşerilerim taşkınlık yapacak olanlar. Kirli hesaplara fırsat da vermeyin. Biz Ankara'daki hemşerilerimizi kardeşimiz biliyoruz. Çünkü artık biz büyük bir aileyiz” ifadesini kullandı.

s1-002.jpg

s2-001.jpg

ANKARA İLÇE SEÇİM SONUÇLARI 

 

ankara-ilce.jpg

ankara-ilce-2.jpg

my_0.jpg

MANSU YAVAŞ KİMDİR? 

Ankara’da uzun bir sürenin ardından belediye başkanı değişti. Mansur Yavaş, 2014 yılında Ankara Belediye Başkanlığına aday olmuş ancak seçimi kıl payı kaybetmişti. 31 Mart 2019 Yerel Seçim sonuçlarına göre yüzde 50,61 ile Ankara Belediye Başkanı seçildi. İşte Ankara’nın yeni belediye başkanı hakkında merak edilenler

Mansur Yavaş, 1955 yılında Ankara’nın Beypazarı ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Beypazarı’nda tamamlamış, 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başladığı lisans eğitimini 1983 yılında tamamlamıştır. Askeri savcı olarak tamamladığı askerlik sonrasında Yavaş, Beypazarı’nda 13 yıl boyunca serbest avukatlık yapmıştır.

Siyasete olan ilgisi gençlik yıllarında başlayan Yavaş, 1989-1994 yıllarında Belediye Meclis üyeliği yaptıktan sonra, 1994 yılında MHP’den Beypazarı Belediye Başkan adayı olmuş, fakat seçilememiştir.

18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP’den aday olup yüzde 51 oy oranıyla 8,500 oy alarak Beypazarı Belediye Başkanı olmuştur. Tarihî Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce yıllık Beypazarı tarihini koruma çalışmalarıyla “2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi”, Türk Dil Kurumu tarafından Türkçenin korunması nedeniyle verilen onur ödülü, doğa savaşçılarının “Çevre Ödülü” gibi ödüller almış, 24 Eylül 2004 tarihinde TÜSİAV tarafından “Yılın Belediye Başkanı” seçildi.

18 Nisan 2004 seçimlerinde yüzde 55 oy oranı ve 11 bin oy ile yeniden Beypazarı Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, 29 Mart 2009 tarihli yerel seçimlerde MHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmuş, ancak yüzde 27 oy alarak rakipleri İbrahim Melih Gökçek ve Murat Karayalçın’ın ardından üçüncü sırada seçimi tamamlamıştır.

2014 yerel seçimlerinde partisi MHP tarafından tekrar aday gösterilmemesi nedeniyle CHP’ye katılması gündeme gelmiş, 21 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu kararıyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğine kabul edilmiştir. Yavaş daha sonra, CHP Parti Meclisi tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ilan edilmiş, ancak 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde seçimi çok az farkla kaybetmiştir.

17 Nisan 2016 tarihinde CHP üyeliğinden istifa eden Mansur Yavaş, 18 Aralık 2018 tarihinde yapılan CHP Parti Meclisi toplantısında, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde CHP adayı olarak belirlenmiştir.

Siyasi Kariyeri

Siyasete olan ilgisi gençlik yıllarında başlayan Yavaş, 1989-1994 yıllarında Belediye Meclis üyeliği yaptıktan sonra, 1994 yılında MHP'den Beypazarı Belediye Başkan adayı olmuş, fakat seçilememiştir.[1][2]

18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP'den aday olup yüzde 51 oy oranıyla 8,500 oy alarak Beypazarı Belediye Başkanı olmuştur. Tarihî Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce yıllık Beypazarı tarihini koruma çalışmalarıyla "2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi", Türk Dil Kurumu tarafından Türkçenin korunması nedeniyle verilen onur ödülü, doğa savaşçılarının "Çevre Ödülü" gibi ödüller almış, 24 Eylül 2004 tarihinde TÜSİAV tarafından "Yılın Belediye Başkanı" seçildi.

18 Nisan 2004 seçimlerinde yüzde 55 oy oranı ve 11 bin oy ile yeniden Beypazarı Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, 29 Mart 2009 tarihli yerel seçimlerde MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmuş,[1][2] ancak yüzde 27 oy alarak rakipleri İbrahim Melih Gökçek ve Murat Karayalçın'ın ardından üçüncü sırada seçimi tamamlamıştır.

2014 yerel seçimlerinde partisi MHP tarafından tekrar aday gösterilmemesi nedeniyle CHP'ye katılması gündeme gelmiş, 21 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu kararıyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğine kabul edilmiştir. Yavaş daha sonra, CHP Parti Meclisi tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ilan edilmiş, ancak 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde seçimi çok az farkla kaybetmiştir.

17 Nisan 2016 tarihinde CHP üyeliğinden istifa eden Mansur Yavaş, 18 Aralık 2018 tarihinde yapılan CHP Parti Meclisi toplantısında, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde CHP adayı olarak belirlenmiştir.

 

 

 

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
O banka promosyonu iyice abarttı! En az 15 bin TL hesaba yatacak
O banka promosyonu iyice abarttı! En az 15 bin TL hesaba yatacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Filistin için ateşkes çağrısında bulunan öğrencilere işkence gibi gözaltı!
Filistin için ateşkes çağrısında bulunan öğrencilere işkence gibi gözaltı!
TOKİ, aralarında İstanbul, İzmir ve Antalya'nın da olduğu 33 ilde uygun fiyata arsa satışa sundu! İşte satış şartları ve gerekli evraklar
TOKİ, aralarında İstanbul, İzmir ve Antalya'nın da olduğu 33 ilde uygun fiyata arsa satışa sundu! İşte satış şartları ve gerekli evraklar
Çok Okunanlar
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
TOKİ, aralarında İstanbul, İzmir ve Antalya'nın da olduğu 33 ilde uygun fiyata arsa satışa sundu! İşte satış şartları ve gerekli evraklar
TOKİ, aralarında İstanbul, İzmir ve Antalya'nın da olduğu 33 ilde uygun fiyata arsa satışa sundu! İşte satış şartları ve gerekli evraklar
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
Yorumlananlar