Mehmet Ali Alabora hakkında gözaltı kararı! Mehmet Ali Alabora kimdir?

Oyuncu Mehmet Ali Alabora hakkında gözaltı kararı olduğu ortaya çıktı. Gezi olaylarının yöneticisi olduğu iddia edilen Osman Kavala ile ilgili yürütülen soruşturma kapasamında dün gerçekleştirilen operasyonun ardından iddialara göre gözaltı listesinde oyuncu Mehmet Ali Alabora da var.Mehmet Ali Alabora kimdir?

Mehmet Ali Alabora hakkında gözaltı kararı! Mehmet Ali Alabora kimdir?

Gezi olaylarının yöneticisi ve organizatörü olduğu iddiasıyla tutuklanan iş insanı Osman Kavala ile ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Açık Toplum Vakfı Yönetim ve Danışma Kurulu Başkanı Ali Hakan Altınay’ın da aralarında bulunduğu 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Yeni Şafak gazetesinden Mustafa Sait Özkan’ın haberine göre; gözaltı listesinin 1. sırasında Ali Hakan Altınay bulunuyor.

MEHMET ALİ ALABORA DA LİSTEDE!

20 kişilik gözaltı listesinde Mehmet Ali Alabora’nın da olduğu ortaya çıktı. Gezi olaylarının "provasının yapıldığı" iddia edilen oyunda Alabora’nın eşi Pınar Öğün’de rol almıştı. Gözaltı listesinde dikkat çeken isimlerden bir tanesi de ‘Mi Minör’ oyununun yöneticilerinden Yusuf Cıvır.

MEHMET ALİ ALABORA KİMDİR? ASLEN NERELİDİR? KAÇ YAŞINDADIR?

Lise eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi’nde tiyatro eğitimi aldı. Daha sonra ise Yıldız Teknik Üniversites’nde yüksek lisans yaptı. 1996’da Kara Melek isimli dizi ile kamera karşısına geçti. 2009’da ise oyuncu Pınar Öğün ile evlendi. Gezi olayları sırasında ortaya koyduğu tavrı ve söylemleri nedeniyle dava süresi sona erince Pınar Öğün ile birlikte İngiltere’ye yerleşti.

1996’da Kara Melek isimli dizide rol aldı. Dizi ev arkadaşının arasından iş çeviren Yasemin’in yaptıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde Sanem Çelik, Ece Uslu ve Mustafa Alabora yer aldı. Dizideki Yasemin Saylan karakter gelmiş geçmiş en kötü 10 karakter arasında gösterildi.1999’da ise sevilen polisiye dizisi Yılan Hikayesi’nde Memoli karakterini canlandırdı. Dizi düğünden hemen sonra onu terk eden kocasını bulmak için İstanbul’a gelen Zeyno’nun yolu Memoli ile kesişir ve macera başlar. Diziniin başrollerinde ise Mehmet Ali Alabora, Meltem Cumbul ve Emre Kınay yer aldı.

Mehmet Ali Alabora hakkında gözaltı kararı! Mehmet Ali Alabora kimdir?

004’te Hababam Sınıfı Merhaba isimli filmde Matkap Emre karakterini canlandırdı. Film bir okulda hababam sınıfı dye anılan tüm hocalarınyaka silktiği bir sınıfta yaşanılanları anlatıyor. Filmin başrollerinde Mehmet Ali Alabora, Mehmet Ali Erbil, Şafak Sezer, Hülya Koçyiğit ve Halit Akçatepe yer aldı. 2005’te vizyona giren Hababam Sınıfı Askerde isimli filmde de rol aldı. Filmde bu kez haylaz sınıf askere gider ve olaylar yaşanmaya başlar. Aynı sene Maskeli Beşler İntikam Peşinde isimli filmde Murat rolünü canlandırdı. Filmin başrollerinde ise Mehmet Ali Alabora, Melih Ekener, Peker Açıkalın ve Dost Elver yer aldı.

2006’da Eve Dönüş isimli filmde Mustafa karakterini canlandırdı. Film insnalaık ayıbı olan işkenceyi tüm çıplağıyla ortaya koydu. Filmin başrollerinde ise Mehmet Ali Alabora, Sibel Kekilli ve Altan Erkekli yer aldı. 2009’da ise 7 Kocalı Hürmüz isimli filmde Hüsrev Tabib rolünü üstlendi, Filmde başrolü Nurgül Yeşilçay ile  paylaştı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡