Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasaları nasıl etkiledi? Dolar ne kadar oldu? 24 Mayıs

Dün akşam saatlerinde Merkez Bankası'nın yaptığı 3 puanlık faiz artışından sonra dolar gerilemeye başlayan dolar bu sabah itibariyle 4,57'de işlem görmeye başladı. Euro ise 5,35 seviyesinde piyasalarda işlem görmeye başladı. Dolar/TL kaç TL oldu? Piyasala

Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasaları nasıl etkiledi? Dolar ne kadar oldu? 24 Mayıs

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) 300 baz puanlık faiz hamlesi sonrasında 4.55 seviyesine kadar inen dolar/TL bu sabah 4.57 seviyesinden işlem görüyor.Merkez Bankası'nın bu hamlesi ile sert düşüş yaşayan dolar ve eurodan altın fiyatları da etkilendi. Dün gram altının fiyatı 200 TL'de gezinirken 24 Mayıs perşembe itibariyle 191,26 TL'ye geriledi.

DOLAR BUGÜN NE KADAR 24 MAYIS 2018 PERŞEMBE

Kararın ardından TL sert değer kazandı. Dün gün içinde 4.90 TL'nin üzerinden dönen dolar kuru, kararın ardından 4.55 TL seviyelerine kadar geriledi.

Bugüne bakıldığında ise sakin bir seyrin hakim olduğu görülüyor. Dolar kuru 4.57-4.58 TL bandında hareket ederken, euro 5.35 TL seviyelerinden el değiştiriyor.-

ŞİMŞEK'TEN DESTEK AÇIKLAMASI

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, para politikasının güvenilirliğini yeniden inşa etmek ve yatırımcının güvenini kazanmanın zamanının geldiğini söyledi.

Şimşek, Twitter'dan yayınladığı mesajda şunları vurguladı:

"Hükümet cari açığı ve Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele çabalarına yardımcı olmak için mali disipline ve yapısal reformları hızlandırmaya bağlıdır.

Merkez Bankası Başkanı ve Para Politikası Kurulu üyeleri Lira'daki değer kaybını durdurmak ve fiyat istikrarını sağlamak için gerekenleri yapmaları konusunda tam desteğime sahiptir. Türkiye'nin makroekonomik sorunlarının hiçbiri aşılamaz değildir. Geçmişte bu sorunları çözdük, yeniden çözebiliriz."

MERKEZ BANKASININ FAİZ KARARI ALTIN PİYASASINI NASIL ETKİLEDİ?

Merkez Bankası'nın faiz artışının ardından sert bir düşüş yaşayan dolar ve eurodan sonra altın fiyatlarında da düşüş yaşandı. 24 Mayıs perşembe altın fiyatlarında son durum nedir? Gram altın ne kadar çeyrek ne kadar oldu? İşte Kapalıçarşıdaki altın fiyatları..

GRAM ALTIN NE KADAR?

191,21 liradan alınırken, 191,26 liradan satılıyor

ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA?

Çeyrek altın ise 320,34 liradan alınırken 2327,85 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR OLDU?

Yarım altın da 638,69’dan alınırken 655,70 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını ise 1331,00 liradan alınıp 1351,00 liradan satılıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡