Mesut Özil'in teknik direktöründe koronavirüs tespit edildi

İngiltere Premier Ligi takımlarından Arsenal'in teknik direktörü Mikel Arteta'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi.

Mesut Özil'in teknik direktöründe koronavirüs tespit edildi

Dünyada hızla yayılan koronavirüs futbol endüstrisinde önemli takımlardan olan Arsenal'de de ortaya çıktı.

Arteta'nın kendini karantinaya aldığı kaydedilen açıklamada, "Mikel Arteta ile yakın temasta olan herkesi takip ediyoruz ve Kovid-19 ile mücadele rehberine uygun olarak kendilerini karantinaya almalarını öneriyoruz. Önümüzdeki dönemde bazı maçlara çıkamayacağız." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arsenal Futbol İşleri Başkanı Raul Sanllehi, önceliklerinin Arteta'nın sağlığı olduğunu, futbol takımının en kısa zamanda maçlara hazırlanmaya başlayacağını umduklarını belirtti. 

Teknik Direktör Mikel Arteta ise kendisini kötü hissettikten sonra test yaptırdığını ve sonuçların pozitif çıktığını, en kısa zamanda görevine geri dönmek istediğini belirtti.

Mesut Özil'in teknik direktöründe koronavirüs tespit edildi

MİKEL ARTETA KİMDİR?

Mikel Arteta Amatriain (d. 26 Mart 1982, San Sebastián), İspanyol futbolcudur. Şu an Arsenal 'de teknik direktör olarak görev yapmaktadır.

Kulüp kariyeri

1999 yılında FC Barcelona takımında profesyonel olan Arteta, bir yıl FC Barcelona B takımında oynadıktan sonra 2000 yılında Fransız takım Paris Saint-Germain FC'e 2 yıllığına kiralandı. 2001 yılında Paris Saint-Germain formasıyla Intertoto Kupası şampiyonluğu yaşadı. 2002 yılında Rangers'a transfer oldu ve ilk sezonunda Scottish Premier League, Scottish Cup ile Scottish League Cup şampiyonluğu yaşadı. 2004 yılında doğduğu şehrin takımı olan Real Sociedad'a 3,5 milyon € karşılığında transfer oldu. 2005 yılında İngiliz Everton FC takımına kiralanan Arteta, aynı yıl 2 milyon £ karşılığında Everton'a transfer oldu. Orada başarılı performans sergileyen Arteta, 13 Ağustos 2010 tarihinde Everton ile olan sözleşmesini 5 yıl daha uzattı .[2] Ancak 31 Ağustos 2011 tarihinde Arsenal'e transfer oldu ve 4 yıllık sözleşme imzaladı ve hâlâ bu takımda kariyerini sürdürmektedir.

Millî takım kariyeri

Arteta, İspanya U-16, İspanya U-17, İspanya U-18 ve İspanya U-21 formalarını giydi ama hiç İspanya formasını giymeyi başaramadı. 1999 yılında UEFA 16 Yaş Altı turnuvasına İspanya formasıyla mücadele etti ve orada şampiyonluk yaşadı.

Özel hayatı

Arteta, İspanya güzeli Lorena Bernal ile evli ve 8 Haziran 2009 tarihinde doğan Gabriel adında oğlu vardır.[4] 12 Mart 2020 tarihinde Coronavirüsüne yakalandığını açıklamıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡