Musa Farisoğulları kimdir? Vekilliği neden düşürüldü?

TBMM Genel Kurulunda vekillikleri düşürülen 3 isimden biri olan Musa Farisoğulları hakkında araştırmalar yapılıyor. Peki Musa Farisoğulları kimdir?Vekilliği neden düşürüldü?

Musa Farisoğulları kimdir? Vekilliği neden düşürüldü?

Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulunda yapılan son dakika açıklamasına göre HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları,  HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun milletvekillikleri düşürülmesine ilişkin tezkere TBMM Genel Kurulu'nda okundu. Yapılan flaş açıklamanın ardından Musa Farisoğulları kimdir? Vekilliği neden düşürüldü? sorusu merak ediliyor. İşte yanıtı...

HDP VE CHP'DEN KARARA SLOGANLI TEPKİ

TBMM davranışlarına aykırı hareketler sergileyen HDP ve CHP grupları masalara vurarak kararı protesto etti. CHP'li ve HDP'lilerin birlikte slogan atmaları da dikkat çekti.

Musa Farisoğulları kimdir?

VEKİLLİKLERİ NEDEN DÜŞTÜ?

TBMM Genel Kurulunda, CHP'li Berberoğlu, HDP'li Güven ve Farisoğulları hakkında mahkemelerce verilen, kesinleşmiş cezalara ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri okunarak bilgiye sunuldu.

Anayasa gereğince, Genel Kurulda okunan tezkerelerin ardından Berberoğlu, Güven ve Farisoğulları'nın milletvekilliği düştü.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, İstanbul'da yargılandığı davada, "siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası almıştı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ise yine aynı mahkemece ve aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Berberoğlu, Farisoğulları ve Güven'in cezaları, Yargıtay 16. Ceza Dairesince onanmıştı.

Böylece CHP'nin milletvekili sayısı 139'dan 138'e, HDP'nin milletvekili sayısı 60'tan 58'e düştü.

MUSA FARİSOĞLU KİMDİR?

Musa Farisoğulları, Bingöl'ün Genç ilçesinde doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Diyarbakır'da tamamladı. Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Almanca bölümünden mezun oldu. Farisoğulları, evli ve 3 çocuk babası.

Musa Farisoğulları 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Bölgesi, 9'nci sıradan milletvekili olarak Meclis’e girdi.

HDP Diyarbakır milletvekilleri Musa Farisoğulları hakkında, 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü şehit eden teröristlerden kırmızı listede aranan PKK’nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu "Zeynel" kod adlı Mehmet Yakışır’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Şu anda HDP Diyarbakır milletvekili olarak görev yapmakta.

Musa Farisoğulları kimdir?

HDP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ LİSTESİ

Adnan Selçuk Mızraklı

Saliha Aydeniz

İmam Taşçıer

Remziye Tosun

Hişyar Özsoy

Semra Güzel

Garo Paylan

Dersim Dağ

Musa Farisoğulları

ENİS BERBEROĞLU MİT TIRLARI DAVASI

CHP'li Berberoğlu ise MİT TIR'ları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezasını almış ve bu ceza Yargıtay tarafından onanmıştı. Milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu'nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine de karar verilmişti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡