O Ses Çocuklar Nazar Nur Kaya neden öldü? Hastanede İhmal var mı?

O Ses Çocuklar yarışmasıyla adını duyuran Nazar Nur Kaya hayatını kaybetti. Nazar Nur Kaya'nın ölüm haberini o dönemde aynı yarışmada yarışan arkadaşı Şahin Kenderci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu.

O Ses Çocuklar Nazar Nur Kaya neden öldü? Hastanede İhmal var mı?

O Ses çocuklar Nazar Nur Kaya neden öldü,  Nazar Nur Kaya kimdir? soruları merakla araştırılıyorO Ses Çocuklar yarışmasıyla adını duyuran Nazar Nur Kaya hayatını kaybetti.  Nazar Nur Kaya'nın ölüm haberini o dönemde aynı yarışmada yarışan arkadaşı Şahin Kenderci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu.

O Ses çocuklar Nazar Nur Kaya neden öldü?

O Ses Çocuklar yarışmasının minik yıldızı Nazar Nur Kaya hayatını kaybetti. Altı gün önce yapılan yanlış iğne nedeniyle komaya giren Nazar Nur Kaya altı gündür yoğun bakımdaydı.

Kaya’nın ölüm haberini ise Müslüm filminde Müslüm Gürses’in çocukluğunu canlandıran ve aynı dönem O Ses Çocuklar’da yarışan Şahin Kendirci verdi.

ACI HABERİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Ünlü şarkı yarışması O Ses Çocuklar'ın unutulmaz isimlerinden Nazar Nur Kaya mide bulantısı şikayetiyle gittiği hastanede hemşirenin yaptığı yanlış iğne nedeniyle damarlarının zarar görmesiyle yoğun bakıma alınmıştı.

6 gün yoğun bakımda kalan Nazar Nur Kaya'nın hayatını kaybettiğini o dönem beraber yarıştığı arkadaşı Şahin Kendircioğlu Instagram hesabından duyurdu.

Kendirci vefat haberini “Bu sabah canım çok yanıyor. Yarışmadan arkadaşım ve can kardeşim Nazarımız bir hastane ihmali yüzünden kaybettik. Nur içinde uyu melek kız” paylaşımıyla duyurdu.

Yarışmanın unutulmaz isimlerinden biri olan Nazar, mide bulantısı şikayetiyle gittiği hastanede hemşirenin yaptığı yanlış iğne nedeniyle yoğun bakıma alındığı belirtilmişti.

NAZAR NUR KAYA KİMDİR?

Nazar Nur Kaya katıldığı ünlü şarkı yarışması O Ses Çocuklar'ın unutulmaz isimlerinden biriydi. Nazar Nur Kaya'nın ölüm haberini, aynı dönem yarışmada yer alan Şahin Kendirci duyurmuştu.

HASTANEDEN NAZAR NUR KAYA AÇIKLAMASI

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nce yapılan açıklamayı basınla paylaştı. Hastanenin açıklamasında, "Hastamız Nazar Nur Kaya’nın Sistemik lupus eritematozus (SLE) hastalığı neticesinde vefat etmesi bizi de derinden üzmüştür. Ancak medyada oluşan haberler nedeniyle vefat nedeni hakkında doğru bilgilendirme amaçlı açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur." denildi.

SLE hastalığının alevlenme ve remisyon döngüleriyle seyreden birçok sistemi tutabilen otoimmün ve kronik bir romatizmal hastalık olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çocukluk döneminde, erişkin başlangıçlı SLE’ye göre daha sık böbrek ve santral sinir sistemi tutulumu yaptığı için hem morbiditesi hem de ölüm oranları daha fazladır. Hastamız, yaklaşık 1 ay süren hastalık dönemi sürecinin sonunda hastanemize başvurmuştur. İlk başvuruda genel durumu kötü olan hastada hastalığa bağlı; böbrek, beyin, akciğer ve damar tutumunu içeren çoklu organ tutulumu saptanmıştır. Hastamıza modern tıbbın gerektirdiği tüm tedaviler yapılmasına rağmen yanıt alınamamıştır.

Medyada yer alan 'hemşireler tarafından yanlış iğne yapıldığı, doktor veya hastane ihmali' gibi iddialar kesinlikle doğru değildir. Hastaya yapılan tüm müdahaleler uzman ve yetkin hekimlerce yapılmıştır. Sistemik iltihabi yanıtla karakterize bu hastalığa karşı tıbbi tüm olanaklar seferber edilmesine rağmen hastamız vefat etmiştir. Aileye başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz. Tüm bu bilgilerin yanında hastamızın vefatı ile ilgili adli ve idari incelemeler de devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

O Ses Çocuklar Nazar Nur Kaya neden öldü? Hastanede İhmal var mı?

SAVCILIK OLAYA EL ATTI: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Nazar Nur Kaya’nın ablası Hatice Kaya’nın 23 Ekim günü suç duyurusunda bulunduğunun belirtildiği açıklamada, “Nazar Nur Kaya’nın yaklaşık 20 gün önce kusma-bulantı şikayetiyle Ümraniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne gittiğini, yapılan tetkik sonucu kardeşine lupus hastalığı teşhisi konulduğunu, aynı yerde yatarak tedavi gören kardeşinin bitkisel yaşama girdiğini, kardeşinin tedavisinde kusuru bulunan doktor ve hemşirelerden şikayetçi olduğunu” beyan etmesi üzerine soruşturma başlatıldığı anlatıldı.

Soruşturma kapsamında 25 Ekim’de şikayet edilen kamu görevlileri hakkında 4483 sayılı kanun hükümleri doğrultusunda İstanbul Valiliğinden soruşturma izni talep edildiğinin kaydedildiği açıklamada, Nazar Nur Kaya’nın soruşturma devam ederken 30 Ekim’de aynı hastanede vefat ettiği ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Nazar Nur Kaya’nın ölüm sebebine dair otopsi raporunun İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan henüz Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaşmadığı belirtilirken, olaya ilişkin soruşturmanın sürdürüldüğü bilgisine yer verildi

O Ses Çocuklar Nazar Nur Kaya neden öldü? Hastanede İhmal var mı?

TOPRAĞA VERİLDİ

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Nazar Nur Kaya için Beyoğlu'nda bulunan Kasımpaşa Büyük Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. 16 yaşındaki Nazar Nur Kaya'nın cenazesine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Acun Ilıcalı, Murat Boz ve Hadise'nin yanı sıra çok sayıda arkadaşı katıldı. Cenaze töreni sırasında Nazar Nur Kaya'nın annesi ayakta durmakta güçlük çekti. Yakınları tarafından sakinleştirilen annenin gözyaşları görenleri duygulandırdı. Acun Ilıcalı ise cenaze namazına katılarak aileye baş sağlığı diledi. Anne Kaya'nın Acun Ilıca'ya sarılarak ağladığı görüldü. Bir süre anne Kaya ile sohbet eden Acun Ilıcalı daha sonra vatandaşlarla birlikte saf tuttu.

-o-ses-le-adini-duyurmustu-nazar-nur-kaya-nin-son-sozleri_11540985088.jpeg

O SES ÇOCUKLAR YARIŞMASI HAKKINDA BİLGİ

O Ses Türkiye yarışmasının 7-14 yaş aralığındaki çocuklar için hazırlanmış versiyonudur. Birçok ülkede The Voice Kids adıyla bilinir. İlk sezonu 2014 Haziran-Temmuz döneminde yapılmıştır. Sunuculuğu Jess Molho yapmıştır. O Ses Türkiye ile aynı formattadır ama bazı farklar vardır.

    O Ses Türkiye'de 4 jüri varken O Ses Çocuklar'da 3 de olabilir 4 de olabilir.
    Her jürinin 30-35 kişilik takımı varken O Ses Çocuklar'da 18 kişilik takım var.
    Düellolar ikişerli yapılmaz. Her zaman üçerli yapılır ve transfer olmaz.
    Düellolardan sonra yarı finalde her biri 6 kişi olan takımlar üçerli eşleşerek iki kişiye düşer.
    Final turları canlı yayınla yapılmaz ve tele-oylama yerine seyirci oylaması kullanılır.

1. Sezonda Jüri Üyelerinin Finale Katılan Yarışmacıları

Mustafa Ceceli Takımı
Umutcan Türkeri
Selim Yaşa

Hadise  Takımı
Şahin Kendirci 
Alvi Moreno  

Murat Boz Takımıd
Ogün Can Kaya
 Zehra Toy
    

 

1
0
0
2
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡