ÖSYM’den YKS ek yerleştirme tercihlerine ilişkin uyarı

ÖSYM, YKS ek tercihlerinin bugün sona ereceğini hatırlatarak, adaylara saat uyarı yaptı. ÖSYM Başkanlığından yapılan açıklamada, ''2020-YKS Adaylarımızın Dikkatine! YKS ek yerleştirme tercihleri için 23 Eylül 23.59 son tercih günüdür'' denildi.

ÖSYM’den YKS ek yerleştirme tercihlerine ilişkin uyarı

ÖSYM tarafından 17 Eylül tarihinde başlatılan YKS ek tercihlerinde sona gelindi. YKS ek tercih yapacak adaylarının bugün saat 23.59'a kadar işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığından, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) ek yerleştirme tercihlerinin, bugün biteceği uyarısında bulunuldu.

ÖSYM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, YKS ek yerleştirme için bugün son tercih günü olduğu, internet aracılığıyla tercihlerin bugün sona ereceği hatırlatıldı.

YKS EK TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BOŞ KALAN PROGRAMLAR

YKS Yerleştirme Raporu'na göre, 838 bin 221 kontenjanın 781 bin 165'ine yerleştirme yapıldı, 57 bin 56'sı boş kaldı.

Rapora göre, dolululuk oranları devlet, vakıf ve KKTC'deki üniversitelerde, ayrıca lisans, ön lisans, örgün ve açıköğretim programlarında, önemli kabul edilecek düzeyde arttı.

YKS Yerleştirme Raporu'na göre, devlet üniversitelerindeki doluluk oranı yüzde 95,77, vakıf üniversitelerinde ise yüzde 85,75 oldu. 

ÖSYM’den YKS ek yerleştirme tercihlerine ilişkin uyarı

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

YKS EK TERCİHİ NASIL YAPILIR?

Ek tercih işlemleri ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak.

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2020-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır

EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ

Ek yerleştirme tercih ücreti 20,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

ÖSYM’den YKS ek yerleştirme tercihlerine ilişkin uyarı

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡