Özel Pendik Bölge Hastanesi uzmanlarına sorduk: Ağız ve Diş Sağlığı Neden Önemlidir?

Ağız, sindirim sisteminin başlangıcı olarak bilinir. Peki ağız ve diş sağlığı neden bu kadar önemli hiç düşündünüz mü? Özel Pendik Bölge Hastaneleri Uzmanları bu konuda gazetemize önemli bir bilgilendirme yazısı kaleme aldı. İşte detaylar.

Özel Pendik Bölge Hastanesi uzmanlarına sorduk: Ağız ve Diş Sağlığı Neden Önemlidir?

Ağız ve dişler çiğneme, konuşma ve estetik açıdan çok önemlidir. Sindirim kanalının girişi olan ağızda meydana gelen problemler kişinin;

• Diş eti sağlığını,
• Beslenmesi dolayısıyla genel sağlığını,
• Konuşmasını,
• Görüntüsünü,
• İşine odaklanma ve iş görme durumunu etkileyebilir.

Dişlerin, besinlerin parçalanarak sindirime hazırlanmasının yanı sıra konuşma ve dış görünüşün tamamlanması açısından da önemli işlevleri vardır. Bu işlevler şu şekildedir;

Estetik: Ağız ve dişler yüz estetiğini etkiler. Özellikle ön dişler konuşup gülerken ön plandadır. Bu dişlerin eksiklikleri hem soysal hem de psikolojik açıdan kişinin kendini kötü hissetmesine sebep olabilir.
Çeşitli sebeplerle dişler ve çevre dokularında oluşan problemler ve dişsizlik, ses ve konuşma bozukluklarına yol açabilmektedir. Yemeği yeteri kadar çiğnenerek gerekli boyuta getirilmiş yiyecekler daha kolay sindirilir, çeşitli sebeplerle dişlerin bu işlevi yerine getiremediği ya da yetersiz kaldığı durumlarda mide ve bağırsak rahatsızlıkları gibi sindirim sistemi hastalıkları, psikolojik sıkıntılar meydana gelebilmektedir.

Ağız ve Diş Sağlığımızı en kolay şekilde nasıl koruyabiliriz?

Ağız bakımı dişlerin periyodik bir şekilde fırçalanması ile yapılır. Diş fırçalamada amaç, dişlerin üzerinde oluşan ve çürümelerine sebep olan bakteri plağını yok etmektir. Dişler günde 2 kere; sabah kahvaltıdan sonra, akşam yatmadan önce fırçalanmalıdır. Kurallı periyodik fırçalama diş çürüklerinin oluşma riskini büyük oranda azaltır. Diş fırçası ile tam olarak temizlenemeyen diş aralarının temizliği için diş ipi veya ara yüz fırçası kullanılmalıdır.

Ağız ve Diş Sağlığı Hakkında Daha Fazla bilgi almak istiyorsanız;

Bölge Hastanesi uzman doktorlarından bir randevu oluşturarak hızlı bir şekilde tedavinize başlayabilir, sorularınıza çok hızlı bir şekilde yanıt bulabilirsiniz.

Randevu Oluşturmak İçin Tıklayın

Telefonla Randevu Oluşturmak için;

0216 585 32 00 numaralı telefondan kolayca bilgi alabilir randevu oluşturabilirsiniz.

Önemli Bilgilendirme: Bu sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN