PKK elebaşlarından Salih Müslüm kimdir? Kaç yaşında? Nerede doğdu?

PYD/PKK elebaşlarından Salih Müslüm'ün yeğeni Dalya Mahmut Müslüm teslim oldu. Peki Salih Müslüm kimdir? Kaç yaşında? Nerede doğdu?

PKK elebaşlarından Salih Müslüm kimdir? Kaç yaşında? Nerede doğdu?

PYD/PKK elebaşlarından Salih Müslüm'ün yeğeni Dalya Mahmut Müslüm teslim oldu. Olayın ardından Salih Müslim'in hayatı da merak konusu oldu. Peki Salih Müslüm kimdir? Kaç yaşında? Nerede doğdu?

Salih Muslim Mihemed‎, 3 Mart 1951 Kobani, Halep), Suriyeli Kürt siyasetçi ve mühendis. PYD'nin (Demokratik Birlik Partisi) eski lideridir.

Salih Müslim, 1951 yılında, Suriye'nin Halep ilinin, Kobani kasabasında dünyaya gelmiştir. Müslim, 1970'li yıllarda İstanbul'a gitmiş ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin kimya mühendisliği bölümünü bitirmiştir.

1998 yılında katıldığı Kürdistan Demokrat Partisi'nin Suriye kolu olan Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'nden 2003 yılında ayrılarak PYD'ye katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Salih Müslim'in Türkiye'de diplomatik şekilde ağırlanmasını yargıya taşıması sonrasında Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı terör suçundan arananlar listesine güncelleme yaparak Salih Müslim'in de adını ekledi. Kırmızı listede bulunan Müslim için 4 milyon liraya kadar para ödülü kondu.

Kırmızı bültenle aranırken 25 Şubat 2018 Pazar günü Çekya’nın başkenti Prag’da yakalandı. Ve 2 gün sonra da bırakılmıştır. Temmuz 2019'da kırmızı bültenden çıkartıldı.

Salih Müslim, Ayşe Efendi ile evlidir. Shervan Müslim adında bir oğlu vardı. Shervan, 9 Ekim 2013 tarihinde Telabyad'ta silahlı bir çatışmada El Kaide’ye bağlı keskin nişancılar tarafından öldürüldü. Müslim'in biri kız 4 çocuğu daha vardır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡