Polimer Teknolojisi Teknikeri Mesleği Nedir, Nasıl Olunur, Ne İş Yapar?

Polimer Teknolojisi Teknikeri meslek tanımı, ne iş yaptığı, nasıl olunduğu, maaşı ile Polimer Teknolojisi Teknikeri meslek kodu nedir ve ilgili mesleğin iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Polimer Teknolojisi Teknikeri Mesleği Nedir, Nasıl Olunur, Ne İş Yapar?

Meslek Kodu : 3116.02
Meslek Adı : Polimer Teknolojisi Teknikeri
Meslek Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu : Fizik Ve Mühendislik Bilimleri Teknisyenleri
Meslek Birim Grubu : Kimya Mühendisliği Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans
Meslek Tanımı : Polimer-plastik hammadde, malzeme ve parça üretimi yapan işyerlerinde üretim, kalite, ar-ge ve laboratuvarlarda çalışan kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :  Polimer Teknolojisi Teknikeri; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a)  Kompozit, tekstil, elektronik eşya, otomotiv sanayi, sağlık, yapı malzemeleri, yiyecek-içecek endüstrisi, spor eşyaları, giyecekler, ambalajlama-koruma, fotoğrafçılık, gözlük ve lens, ev yapı malzemeleri, lastik ve taşımacılık gibi sektörlerde kullanılan polimer-plastiğin uygun üretim teknikleri ile son ürüne dönüştürülmesini sağlar.
b) Oluşan ürünlerin kalite kontrolünü yapar,
c)  Oluşan ürünün üretim planına uygun olarak; plastik enjeksiyon ve ekstrüzyon makinelerini kullanarak ilgili kısımları üretir, hataları fark eder,  ve düzeltir, ürünün kalite kontrolünü yapar, ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesinde çalışır.
d)  Üretim ünitelerinde kullanılan malzemelerin hizmete hazır durumda olmasını sağlar.  vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Polimer Teknolojisi Teknikeri Meslek Kodu Nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Yonga Eleme Makinesi İşçisi (Kağıt Hamuru) mesleği için “8171.08” kod olarak kullanılır iken Hayati Ve Tıbbi Bilimler Öğretim Üyesi mesleği için “2310.97” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Polimer Teknolojisi Teknikeri Meslek Kodu “3116.02” olarak belirlenmiştir.
 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡