Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan maske açıklaması: Kapalı alanlarda bir süre takmak gerekecek

Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, toplumun büyük bir kısmının aşı olsa dahi kapalı alanlarda bir süre daha maske takılmasının gerekli olduğunu söyledi.

Habertürk'te Meltem Acet'in sunduğu Haber Bülteni programına konuk olan Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, aşılama ve maske kullanımı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AŞI TEDARİKİ VE AŞILAMA

Aşı tedariki hakkında aldığı bilgileri aktaran Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan," Sonbahara kadar 18 yaş üzeri vatandaşların aşılanacağını Bakan Bey kamuoyuyla paylaşmıştı. 40 yaş üzeri için de yaz dönemi içerisinde aşıların tamamlanacağı konusu var. Burada tabii tedarik önemli. Sinovac aşısının yeni geldiğini bizde öğrendik. BioNTech aşısının Mayıs, Haziran ayında tedarikinin süreceği 50 milyon doz da Sputnik V'nin geleceğini de biliyoruz. Bunlarda tedarik sıkıntısı olmazsa güz döneminde daha iyi rakamlar görebiliriz." diye konuştu.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan maske açıklaması: Kapalı alanlarda bir süre takmak gerekecek

MASKELER NE ZAMAN HAYATIMIZINDAN ÇIKACAK?

Meltem Acet'in aşı olanların maske takıp takmayacağına ilişkin sorusuna yanıt veren İlhan, "Maskeyi konuşmayı erken olduğunu düşünüyorum" dedi.

İlhan,"  İki doz aşısı olanlar kurallara uyarak, kapalı yerlerde maske takarak, fiziksel mesafeye uyarak belki günlük hayatın içerisinde bulunabilirler konusu daha doğru olur. Eğer toplumun 60 milyonunun 40 milyonu aşı olabilirse daha iyi şeyler düşünülebilir. Eğer sonbahar dönemine vardığımızda toplumda belli bir kesimin aşılanması sağlanmış olursa en azından 20 yaş ve üzeri kişiler. Belki kalabalık olmayan açık alanlarda, vatandaşlar fiziksel mesafeye uyarak maske takmadan dolaşabilirler. Parklarda açık alanlarda maskesiz dolaşabilirler. Kapalı alanlarda, toplu çalışılan işyerlerinde, metroda  yada sinema gibi yerlerde maskeyi bir süre daha takmak gerekecek. Herkesin aşı olduğu durumda dahi. " ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan maske açıklaması: Kapalı alanlarda bir süre takmak gerekecek

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡