Rex Tillerson Neden Görevden Alındı

ABD Başkanı Trump, Dışişleri Bakanı Tillerson yerine CIA Direktörü Pompeo'nun atandığını duyurdu. Tüm dünya titredi. Herkesin aklındaki sorular Trump, Tillerson'u neden kovdu? Görevden neden alındı? Detaylar haberimizde...

Rex Tillerson Neden Görevden Alındı

ABD Başkanı Trump sosyal medya hesabından, Dışişleri Bakanı Tillerson yerine CIA Direktörü Mike Pompeo'nun atandığını duyurdu. Tüm dünya bu haber karşısında titrerken, şimdi herkesin kafasında soru işaretleri oluştu. Trump, Tillerson'u neden kovdu? Pompeo kimdir? Neden Dışişleri Bakanlığı'na atandı?  Tüm bu soruların cevabı haberimizde...

TILLERSON İÇİN ŞU SÖZLERİ KULLANMIŞTI

Trump Tillerson'u göreve alırken; "azmi deneyimi ve jeopolitik anlayışı dışişleri bakanlığına yakışır." ifadelerini kullanmıştı. Şimdi ise "hizmetleri için Tillerson'a teşekkür ederiz" dedi. Pompeo'nun görevini duyuran Trump "Dışişleri Bakanı olarak harika işler çıkaracak!" diye duyurdu.

TİLLERSON NEDEN GÖREVDEN ALINDI

Amerikan medyası geçtiğimiz yıldan beri Trump'ın Tillerson'ı kovacağı yönünde haberler yapıyordu ve ABD lideri her seferinde bu haberleri yalanladı. Ancak Tillerson, ilk Afrika turundan döner dönmez görevinden alındı.

(27.07.2017) Tillerson, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El Sani ile görüşmesinden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Bakan olarak pozisyonunuzu korumaya devam edecek misiniz? şeklindeki bir soruya Tillerson, "Hiçbir yere gitmiyorum. Başkan (Trump) istediği sürece buradayım" yanıtını verdi. Tiilerson ile fikirlerinin uyuşmadığnı dile getirdi.

Tillerson, Trump ile arasındaki ilişkilerin şu anda iyi olduğunu, kamuoyundaki istifa iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Ancak kararı twitterdan öğrendiğini belirtti .

Önceki günkü basın brifinginde ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert de 'Bakan Tillerson'ın görevine devam ettiğini' ve 'daha yapacak çok işlerinin olduğunu' belirtmişti.

"POMPEO'YA GÜVENİM TAM"

Pompeo'nun göreve atanması Trump ile yakınlığı dikkat çekti. Nitekim Trump yaptığı ilk açıklamada "Düşüncelerimiz aynı değildi, Pompeo'ya güvenim tam." dedi. CIA’in yeni başkanı Mike Pompeo ilk yurt dışı ziyareti için Türkiye’ye geldi. 52 yaşındaki Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump’a benzer, sağcı-muhafazakar dünya görüşüne sahip bir isim olarak tanınıyor.

BBC’nin haberine göre Cumhuriyet Parti içerisindeki aşırı sağcı Çay Partisi hareketinden gelen eski kongre üyesi Pompeo, su işkencesine verdiği destek ve kürtaj karşıtı görüşleriyle gündeme gelmişti.

CIA Direktörüyken radikal bir biçimde Dışişleri Bakanlığı'na atanan Pompeo hakkında Dışişleri Bakanlığı'nın kendi bünyesi devre dışı bırakılmak istendi gibi ifadeler de yorumlar arasında.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡