Sera Kadıgil Kimdir | Şehitlere ve Ezana Hakaret Ettiği Twitter Mesajları

CHP'nin yeni kurultay isimleri yavaş yavaş belli oluyor. Bu isimlerin başında ise bir zaman şehitlere hakaret eden Sera Kadıgil'de yer alıyor. Peki Sera Kadıgil kimdir? İşte şehitlere hakaret ettiği mesajları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Sera Kadıgil Kimdir | Şehitlere ve Ezana Hakaret Ettiği Twitter Mesajları

CHP'nin 36. kurultayında genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından sıra Partinin kurultayını belirlemeye geldi. Parti kurultayında ismi en çok tartışılan isimlerin başında bir zamanlar şehitlere hakaret eden Sera Kadıgil'in yer alması oldu. Peki Sera Kadıgil kimdir? Detaylar haber sitemiz bolgegundem.com'da.

SERA KADIGİL KİMDİR?

29 Kasım 1984 tarihinde dünyaya gelen Sera Kadıgil doğma büyüme İstanbulludur. Lise eğitimini 2003 yılında Vefa Lisesinde, üniversite eğitimini 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden almıştır. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Özel Hukuk alanında başladığı Yüksek Lisans eğitimini 2010 yılında "Sinema Eserleri" üzerine yazdığı tezi ile tamamlamıştır.. Aynı dönemde Londra Queen Mary Üniversitesinde fikir ve sanat eserleri ile telif hakları üzerine yüksek lisans eğitimi almıştır.

Sera Kadıgil Kimdir | Şehitlere ve Ezana Hakaret Ettiği Twitter MesajlarıSera Kadıgil Kimdir | Şehitlere ve Ezana Hakaret Ettiği Twitter Mesajları

İstanbul'da bulunan Kadıgil Hukuk Bürosu'nun sahibi olan Kadıgil, 2008 yılından bu yana İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesidir.

2014 yılında beri Cumhuriyet Halk Partisi PM üyesi olan Sera Kadıgil Twitter'da ezana hakaret ederek gündeme gelmiş ve gözaltına alınmıştır.

CHP'DE KURULTAYA GİREN İSİMLER

 CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM) için yapılan seçimlerin resmi olmayan sonuçları açıklandı. Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç 692 ile en fazla oyu alan isim olurken, onu İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke 687 oyla takip etti.

Ankara Spor Salonu'nda devam eden kurultayda delegeler 25 sandıkta, 52 PM üyesi ile 15 kişiden oluşan YDK üyelerini ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından aday gösterilen 12 kişiden Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'nun (BYKP) 8 üyesini belirlemek için oy kullandı.

PM için 488, YDK için de 108 kişinin başvuruda bulunduğu seçimin resmi olmayan sonuçları 6,5 saat süren sayımın ardından ilan edildi.

Sera Kadıgil Kimdir | Şehitlere ve Ezana Hakaret Ettiği Twitter Mesajları

İlk olarak BYKP ve YDK sonuçlarının açıklandığı kurultayda, kadın ve gençlik kotası uygulanmamış haliyle 52 kişiden oluşan PM listesi de divan tarafından okundu.

Parti Meclisi'nin 8 üyesi ise daha önce açıklanan Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanından PM'ye girecek.

Kotaların uygulanmasının ardından resmi olarak duyurulacak sonuçlara göre, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun "anahtar listesi"nde bulunan 42 isim PM'ye seçilirken, 10 isim ise seçilemedi. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesindeki YDK üyelerinin tamamı ise seçilmeyi başardı.

Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç 692 ile en fazla oyu alan isim olurken, onu İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke 687 oyla takip etti.

Koç'un yanı sıra Kılıçdaroğlu'nun listesinde bulunan Seyit Torun 583, Veli Ağbaba 541, Aykut Erdoğdu 526, Çetin Osman Budak 513, Öztürk Yılmaz 478, Bülent Tezcan 439 ve Tekin Bingöl 425 oy alarak seçildi.

MYK üyelerinden Yasemin Öney Cankurtaran ve Kamil Okyay Sındır'ın aday olmadığı seçimlerde, Prof. Dr. Lale Karabıyık ise Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan PM'ye girmeyi garantileyen 9'uncu MYK üyesi oldu.

Öte yandan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer bulamayan Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger 373 oyla PM'ye girmeyi başardı. Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok da anahtar listede gösterilmemişti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡