Manşetler
Günün Haberleri
Arşiv
Sitene Ekle
Bölge Gündem Haber
  • Manşetler
  • Gündem
  • Yerel
  • Eğitim
  • Magazin
  • İstanbul 20 °C
24
05:29 Lokalizasyon ne demek, TDK'ya göre Lokalizasyon kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?
00:59 Seferî isminin anlamı nedir, Seferî ne demektir? Kuranda geçiyor mu?
00:57 Mergen isminin anlamı nedir, Mergen ne demektir? Kuranda geçiyor mu?
00:55 Arıker isminin anlamı nedir, Arıker ne demektir? Kuranda geçiyor mu?
00:53 Baştaş isminin anlamı nedir, Baştaş ne demektir? Kuranda geçiyor mu?
00:51 Sadiye isminin anlamı nedir, Sadiye ne demektir? Kuranda geçiyor mu?
00:47 Mahnaz isminin anlamı nedir, Mahnaz ne demektir? Kuranda geçiyor mu?
00:45 Fersan isminin anlamı nedir, Fersan ne demektir? Kuranda geçiyor mu?
00:41 Hazari isminin anlamı nedir, Hazari ne demektir? Kuranda geçiyor mu?
00:39 Bezgin isminin anlamı nedir, Bezgin ne demektir? Kuranda geçiyor mu?
Günün tüm haberleri
  1. Anasayfa

  2. Foto Galeri

  3. Gündem

  4. Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanacak olan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor. İBB verilerine göre yoğunluk yüzde 71'e kadar yükseldi
Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor 1 112

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında tam kapanma süreci sonrası geçilen Kademeli Normalleşme kapsamında uygulanacak olan ilk sokağa çıkma kısıtlaması bu akşam 21.00'de başlayacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor 2 212

Pazartesi günü saat 05.00'de sona erecek olan kısıtlama öncesinde ise evlerine gitmek isteyen vatandaşlar trafik yoğunluğu oluşturdu. 

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor 3 312

İBB Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre saat 17.44 itibariyle yoğunluk yüzde 71 olarak ölçülürken uzun araç kuyrukları görüntülendi. 

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor 4 412

HAFTA  SONU AÇIK OLACAK YERLER

İçişleri Bakanlığının yayımladığı Kademeli Normalleşme Tedbirleri genelgesine göre sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"Kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00­-5.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 21.00’den başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır."

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor 5 512

1.1- Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak süre ve günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla Ek’te belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik tanınan muafiyetler, 14.12.2020 tarih ve 20799 sayılı Genelgemizde açıkça belirtildiği şekilde muafiyet nedeni ve buna bağlı olarak zaman ve güzergâh ile sınırlı olup, aksi durumlar muafiyetlerin kötüye kullanımı olarak görülerek idari/adli yaptırımlara konu edilecektir.

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor 6 612

Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan işyeri/fabrika/imalathane gibi yerlerde çalışan kişiler yapılan denetimlerde 29.04.2021 tarih ve 7705 sayılı yazımız çerçevesinde e-Devlet platformunda yer alan İçişleri Bakanlığı e-Başvuru sistemi üzerinden alınan çalışma izni görev belgesini ibraz etmek zorundadırlar. Ancak Nace kodu eşleşme hatası, muafiyet kapsamındaki bir iş yerinde görev yapmasına  rağmen alt işverenin muafiyet kapsamında olmaması nedeniyle görev belgesi alınamaması veya erişim hatası gibi durumlarda örneği bahse konu yazı ekinde yer alan ve işveren ile çalışanın beyanı/taahhüdüyle manuel doldurularak imza altına alınan çalışma izni görev belgesi formu da denetimlerde ibraz edilebilecektir.

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor 7 712

1.2- Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Cumartesi-Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.

 

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor 8 812

1.3- Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri (sadece ekmek ve unlu mamul satışı için) açık olacaktır. Vatandaşlarımız ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor 9 912

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

1.4- Yabancılara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasına dair muafiyet sadece turistik faaliyetler kapsamında geçici/kısa bir süre için ülkemizde bulunan yabancıları kapsamakta olup; ikamet izinliler, geçici koruma statüsündekiler veya uluslararası koruma başvuru ve statü sahipleri dahil olmak üzere turistik faaliyetler kapsamı dışında ülkemizde bulunan yabancılar sokağa çıkma kısıtlamalarına tabidirler.

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor 10 1012

1.5- Tam kapanma sürecinde kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki ileri yaş gruplarındaki veya ağır hastalığı olan vatandaşlarımızın 112, 155 ve 156 numaraları üzerinden bildirdikleri temel ihtiyaçları VEFA Sosyal Destek Gruplarınca karşılanacak olup, bu konuda gerek personel görevlendirilmesi gerekse ihtiyaçların bir an evvel giderilmesi bakımından gerekli tedbirler Valiler ve Kaymakamlar tarafından alınacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor 11 1112

1.6- Aşı hakkını kullanarak iki doz aşı olmuş olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız için herkes için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının dışında ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor 12 1212

Aşı hakkı bulunmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ise hafta içi günlerde sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler olup, hafta sonları tam gün sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacaklardır.

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

Bölge Gündem Haber © 2013 - 2022
Anasayfa
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Sitene Ekle
Haber Portalı Yazılımı
Google Play Uygulamamız
Apple Store Uygulamamız
Bölge Gündem Haber
Haberler
  • Son Haberler
  • Manşetler
  • Gündem
  • Yerel
  • Eğitim
  • Magazin
  • Spor
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Din
  • İç Haberler
  • Film ve Dizi
  • Sağlık
  • Siyaset
  • TDK anlamı nedir?
  • Çalışma Hayatı
  • Yemek Tarifleri
  • Ne, Nedir
  • Dünya
  • Biyografi
  • Hava Durumu
  • Hayat ve Yaşam
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin