Sokağa çıkma yasağında ilk gün! Ekmekler dağıtıma hazır

İçişleri Bakanlığı tarafından 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından fırınlar üretimde yoğunluğu artırdı. Vatandaşa ulaştırılmak üzere pişirilen ekmekler dağıtım için hazırlandı

Sokağa çıkma yasağında ilk gün! Ekmekler dağıtıma hazır

Sokağa çıkma yasağında ilk gün başladı. İçişleri Bakanlığınca 2 gün süreyle il sınırları içinde sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından akşam saatlerinde İstanbul'da özellikle fırınlarda yoğunluk yaşanmıştı. Gece başlayan sokağa çıkma yasağı ile bu yoğunluk sona ermişti. Dağıtımının evlere yapılacağı öğrenilen ekmek için fırıncılar üretime başladı.

Beyoğlu ve Fatih'te pişirilen ekmekler dağıtım için hazırlandı.

Sokağa çıkma yasağında ilk gün! Ekmekler dağıtıma hazır

Yayınlanan genelde açık olan iş yerlerinden birisinin de ekmek fırınları olacağı duyuruldu. İstanbul'da bulunan ekmek fırınları da sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayarak vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılamak için ateş karşısına geçti.

Sokağa çıkma yasağında ilk gün! Ekmekler dağıtıma hazır

EKMEK VATANDAŞIN KAPISINA GİDECEK

Sokağa çıkma yasağı sürecinde fırınların çalışacağını belirten Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, vatandaşların ekmek konusunda tedirgin olmalarını gerektiren bir durumun olmadığını açıkladı.

Balcı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Fırınlarımız çalışacak. Ekmek vatandaşların kapılarına kadar götürülüp verilecek, satış yapılacak. Araçlar mahalle mahalle dolaşıp ekmek satışını gerçekleştirecek. Vatandaşlarımızın ekmek aramaması için fırıncılarımız mümkün olduğu kadar fazla ekmek yapmaları konusunda bilgilendirilmiştir. Çünkü ilk gün önemli. İlk gün insanlarımızın ekmek arayıp tedirgin olmaması gerekiyor."

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN KİMLER MUAF?

TBMM çalışanları, Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar,  acil çağrı merkezler çalışanları, Birinci derece yakınlarının cenaze defin işlemlerini gerçekleştirecek ve katılacak olanlar, elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon vb. kesintiye uğramaması gereken tedarik sistemlerinin sürdürülmesi ve arızalarının giderilmesinde görevli olanlar, ürün ve/veya malzemelerin naklinde lojistiğinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar, gazete, radyo ve televizyon kuruluşlarında görevli olanlar, yaşlı bakımevi, huzurevi, rehabilitasyon merkezleri, çocuk evleri vb. sosyal koruma/bakım merkezleri çalışanları, PTT, kargo ve su dağıtım şirketi çalışanları, Demirçelik ve cam sektörü vb. sektörlerde faaliyet yürüten işyerlerinin, fırın, soğuk hava depoları gibi çalışması zorunlu bulunan Bozulma riski bulunan tarım ve hayvancılık ürünlerinin hasatında çalışacaklar, Fırınlarda üretilen ekmeğin dağıtımında görevli olan araçlar ve çalışanlar, Kızılay koordinesinde kan ve plazma bağışı için randevusu olanlar. Belirtilen istisnalar dışındaki tüm vatandaşların evlerinde kalması esastır.

HANGİ İLLERE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLDİ?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada 10.04.2020 tarihi saat 24:00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşların sokağa çıkmaları yasaklandı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAÇ GÜN? NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Sokağa çıkma yasağı, 10.04.2020 tarihi saat 24:00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında Büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak için geçerli.

SOKAĞA ÇIKMA CEZASI NE KADAR?

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡