Son dakika | Bağdat'ta pazar yerinde patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika haberi... Bugün, Irak’ın başkenti Bağdat’ın doğusunda yer alan Sadr bölgesindeki  El-Vahilat halk pazarında patlama oldu. Olayda, 22 kişinin öldüğü 47 kişinin yaralandığı açıklandı. Akşam saatlerinde patlamaya ilişkin yapılan son açıklamada ölü sayısının 30'u yaralıların da 60'tan fazla olduğu bildirildi.

Son dakika haberi... Irak’ın başkenti Bağdat’ın doğusunda yer alan Sadr bölgesindeki  El-Vahilat halk pazarında patlama meydana geldi.

Kurban Bayramı arifesinde yoğunluk yaşanırken meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybettiği ve 47 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

30'U AŞKIN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Patlamaya ilişkin akşam saatlerinde yapılan açıklama bilançoyu gözler önüne serdi.  Son açıklamada 30'u aşkın kişinin öldüğü 60'tan fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

Son dakika | Bağdat'ta pazar yerinde patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var

IRAK BAŞBAKANI EL-KAZIMİ'DEN PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığının patlama sonrası müdahaleler için hastanelerdeki tüm personelini seferber ettiği kaydedildi.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi de saldırı bölgesinden sorumlu komutanın gözaltına alınması ve saldırıya ilişkin soruşturma açılması talimatı verdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre ise patlamanın terör saldırı olduğu belirtildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. 

CAN KAYBININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Patlama sırasında, Kurban Bayramı arifesi olması nedeniyle pazarın kalabalık olduğu, bu sebeple de can kaybının artmasından endişe ediliyor.

0
0
0
1
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡