Son dakika | Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem: Yaralılar var

Son dakika: Düzce'nin Sarıdere ilçesinde Kandilli Rasathanesine göre 6.0, AFAD verilerine göre ise 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'ın açıklamasına göre 212 artçı deprem meydana geldi. Sağlık Bakanı Koca, il il yaralı sayısını açıkladı.

Son dakika: Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre deprem saat 04.08'te yerin 10.6 km altında 6.0 büyüklüğünde kaydedildi.

AFAD verilerine göre ise deprem yerin 6.81 km altında 5.9 büyüklüğünde meydana geldi.

Deprem İstanbul, Kocaeli başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

"#DEPREM: Düzce ili Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz."

ANKARA VE İSTANBUL'DA DERİNDEN HİSSEDİLDİ

Deprem İstanbul, Ankara başta olmak üzere Bursa, Eskişehir, Çankırı, Zonguldak, Sakarya'da da derinden hissedildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'DAN DEPREM AÇIKLAMASI

Bakan Süleyman Soylu, valiliklerimize AFAD'a ve 112 acil servislerine ulaşan can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA KONUYU TAKİP EDİYORUZ

Vali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "AFAD verilerine göre saat 04.08’de Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun." ifadesini kullandı.

Son dakika | Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem: Yaralılar var

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, CNN Türk canlı yayına bağlandı. Kocaeli'nden hiçbir olumsuzluk ve hiç bir sorun olmadığını dile getirdi.

DÜZCE'DE EĞİTİM ÖĞRETİME DEPREM ENGELİ

Son dakika: Düzce valisi Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bugün sabah 04:08 saatlerinde meydana gelen 5,9 deprem sonrası okulların tatil edildiğini duyurdu.

DÜZCE VALİSİ AÇIKLADI

Düzce Valisi Cevdet Atay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada eğitim öğretime 1 gün ara verildiğini söyledi. Vali Atay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Değerli hemşerilerimiz, İlimizde yaşanan deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim - öğretime ara verilmiştir. Hepimize çok geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Son dakika | Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem: Yaralılar var

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN YARALI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde yaralanan vatandaşların sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

"04.08’de Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde şu anki durum: Düzce’de 22 yaralımız var, 1’inin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır. Şehre gerekli ambulans ve UMKE timi görevlendirmeleri yapılmıştır. Yeni bilgileri paylaşacağız. Geçmiş olsun."

Son dakika | Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem: Yaralılar var

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ekiplerin sahada olduğu ve tarama yaptığı kaydedildi. Açıklamada, "Düzce'de saat 04.08’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası ekiplerimizle sahadayız. Depremden kaynaklı saha taramalarını yapıyoruz. Yaşanması muhtemel asayiş olaylarına karşı da gerekli tüm güvenlik tedbirlerimizi aldık" denildi.

BAKAN SOYLU SON DURUMU AÇIKLADI

Bakan Soylu, bazı televizyonların canlı yayınında Düzce'de saat 04.08'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tüm bölge valileri ile yaptıkları görüşmelerde ve 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbarlarda bir can kaybının söz konusu olmadığı bilgisinin bulunduğunu belirten Soylu, "İlk bilgi panik dolayısıyla yüksek atlama sonucu ağır yaralanmaydı. Düzce'de tedavi görüyor. Küçük yaralanmalar var eşya düşmesi sebebiyle. Panikten kaynaklanan birtakım yaralanmalar söz konusu ama onun dışında bir can kaybı yok." dedi.

Son dakika | Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem: Yaralılar var

Köylerdeki taramaların, özellikle de Gölyaka ilçesindeki köylerdeki taramaların tamamlandığını belirten Soylu, "Birkaç ahır yıkıntısı dışında şu ana kadar gelmiş büyük bir ağır hasar ve bina çökmesi gibi ihbarlar söz konusu değil. Ama bu taramalarımız devam ediyor, taramalar devam ettikçe de bilgilerimiz sürecek." açıklamasında bulundu.

ELEKTRİK KESİNTİSİ

Soylu, Gölyaka'daki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından artçı depremler ve elektrik kesintisi yaşandığını belirterek "Bunların büyük bölümü kontrollü bir şekilde yapıldı ve daha sonra peyderpey elektrik verilmeye devam edildi." ifadesini kullandı.

Son dakika | Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem: Yaralılar var

"POLİSLERİMİZ, GEREK JANDARMALARIMIZ ŞU ANDA SOKAKLARDA ASAYİŞ AÇISINDAN GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ ALMIŞ DURUMDALAR"

Bakan Soylu bölgedeki son duruma ilişkin şöyle bilgi paylaştı:

"Şu anda ekipler olay yerine devam ediyor, yönlendirilmiş durumda. Özellikle AFAD birliklerimiz, Kızılay ve tüm birliklerimiz olay yerine yönlendirilmiş durumda. Şu anda dışarı çıkmış vatandaşlarımıza battaniye sevkiyatı devam ediyor. Bu açıdan hem valilerimiz, hem kaymakamlarımız, hem ilgili belediye başkanlarımız, muhtarlarımız herkese olay yerinde ve Allah'a şükür bir can kaybı söz konusu değil. Bu depremin olduğu dakikadan itibaren hem emniyet birimlerimiz, jandarma birimlerimiz, güvenlik ve asayiş açısından da tüm kontrollerini sahada devam ettirmektedirler. Bu açıdan da vatandaşlarımız evlerinden çıktı. Birtakım asayiş olayları olur mu, birtakım hırsızlık olayları olur mu diye endişe içerisinde olabilirler ama gerek bekçilerimiz, gerek polislerimiz, gerek jandarmalarımız şu anda sokaklarda asayiş açısından güvenlik tedbirlerini almış durumdalar."

BAKAN KOCA, YARALILARIN SAĞLIK DURUMUNU AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 07.21 itibarıyla yaralıların sağlık durumu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor."

Son dakika | Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem: Yaralılar var

BAKAN SOYLU, DÜZCE'DE KONUŞTU

Bakan Soylu, depremin yaşandığı Düzce'de incelemelerde bulundu. Bakan Soylu basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Biraz önce de yine Cumhurbaşkanımıza buraya indiğimizde bir bilgi daha arz ettik. Bir elektrik kesintisi var. Bunun önemli bir bölümü kontrollü kesintiler. Mahalle mahalle yavaş yavaş kontrollü şekilde elektrik veriliyor. Biraz sonra elektrik ile ilgili herhangi bir kesinti söz konusu olmayacak. 70'in üzerinde artçı sarsıntının olduğunu söylemiştim.

Vatandaşlarımıza gerek Kızılay gerekse AFAD ekipleri battaniye gibi imkanlarla desteklerde bulunuyorlar. AFAD ve Kızılay ekiplerimiz bölgeye intikal ediyor. Allah'a şükür şuanda herhangi bir can kaybımız söz konusu değil. Köylerdeki taramalarımız devam ediyor. Şuana kadar intikal etmiş olumsuz bir durum yok. Söylediğim gibi, birkaç köyde ahır yıkılması söz konusu. Onlarla ilgili arkadaşlarımız gerekli tespitleri yapıyorlar. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum"

Son dakika | Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem: Yaralılar var

AFAD: 74 ARTÇI YAŞANMIŞTIR

AFAD'ın sosyal medya hesabından depreme ilişkin yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla;

▪️ En büyüğü 4,3 olmak üzere 74 artçı yaşanmıştır.

▪️ Düzce’de 1’i ağır olmak üzere 32, İstanbul, Bolu ve Zonguldak’ta birer kişi olmak üzere toplamda 35 vatandaşımız yaralanmıştır.

▪️ Bölgeye 10.000 adet battaniye ile 480 aile tipi, 20 genel maksat çadırı gönderilmiştir.

▪️ 10 adet mobil baz istasyonu yönlendirilmiştir.

▪️ Bölgeye 1 Mobil Koordinasyon Tırı ile 1 Sosyal Çalışma Tırı sevk edilmiştir.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

Son dakika | Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem: Yaralılar var

YARALI SAYISI 50, ARTÇI DEPREM SAYISI 101 OLDU

AFAD'dan saat 09.45 itibarıyla yapılan açıklamaya göre 101 artçı deprem meydana gelirken 50 kişi yaralandı. AFAD'dan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından saat 09.05 itibarıyla;

▪️En büyüğü 4,3 olmak üzere 101 artçı sarsıntı yaşanmıştır.

▪️Düzce’de 37, Zonguldak’ta 6, Bursa’da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu’da 1 kişi olmak üzere toplam 50 vatandaşımız yaralanmıştır

Bölgede yürütülen çalışmalarda AFAD ve ilgili kurumlarımızdan toplam 422 personel ve 120 araç görev yapmaktadır. Gelişmeleri takip ediyoruz."

BAKAN SOYLU: 8 BİN KONUTTA HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, incelemelerde bulunmak üzere depremin meydana geldiği Düzce'nin Gölyaka ilçesine geldi. İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "Yaklaşık 50 hafif yaralı var. Şuanda Allah'a şükür köylerden de çok büyük hasar bilgisi almadık. Gelen bilgi bu" dedi.

Hasar tespit çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Soylu, "8 bin konutta özellikle Gölyaka'da hasar tespit çalışması yapılacak. Diğer yerlerde de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, bağlı müdürlükler ve diğer illerden gelen gerekli ekipler, burada Valiliğin ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerekli taramaları yapacaklar" diye konuştu.

Aynı zamanda Bakan Soylu, depremin ardından evlerine giremeyen ve sokakta bekleyen vatandaşlarla da bir araya gelerek, geçmiş olsun temennilerini iletti.

AFAD: 500 BİN TL ÖDENEK GÖNDERİLMİŞTİR

AFAD tarafından saat 11.00 itibarıyla son durum hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Düzce’nin Gölyaka İlçesi’nde 23.11.2022 tarihinde saat 04.08’de 5,9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir.

Bölgede an itibarıyla en büyüğü 4.3 olmak üzere, toplamda 116 artçı deprem meydana gelmiştir.

Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, an itibarıyla Düzce’de 37 kişi, İstanbul’da 1 kişi, Zonguldak’ta 6 kişi, Sakarya’da 1 kişi, Bolu’da 1 kişi ve Bursa’da 4 kişi olmak üzere, toplam 50 vatandaşımız yaralanmıştır.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında depremin ilk anından itibaren Afet Gruplarından; Güvenlik ve Trafik, Arama ve Kurtarma, Sağlık, Barınma, Beslenme, Hasar Tespit, Enerji, Zarar Tespit, Psikososyal Destek, Ayni Depo Yönetimi ve Dağıtımı ile İletişim grupları AFAD Merkezi’nde toplanmıştır.

Olay yerine Düzce AFAD, Ankara AFAD, İstanbul AFAD, Bursa AFAD, Bolu AFAD, Sakarya AFAD, Zonguldak AFAD, Kocaeli AFAD ve Türk Kızılay ekipleri sevk edilmiştir.

Bölgede AFAD, Jandarma, Emniyet, 112, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Kızılay ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden toplamda 2013 personel ve 386 araç görevlendirilmiştir.

AFAD Lojistik deposundan 10.000 battaniye, 20 adet 112 m2 genel maksat çadırı ve 480 adet 16 m2 aile yaşam çadırı sevk edilmiştir.

Sakarya AFAD’dan 1 mobil koordinasyon tırı, 1 sosyal çalışma tırı ve 2 adet arama köpeği bölgeye sevk edilmiştir.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 1 adet mobil laboratuvar aracı ve 6 izleme aracı bölgeye sevk edilmiştir.

Afet Hasar Tespit Grubu ve Afet Altyapı Grubu ekipleri bölgede çalışmalara başlamıştır

Düzce ilinin bazı bölgelerinde kontrol amaçlı olarak elektrik kesintisi yapılmaktadır. Bölgeye 10 adet mobil baz istasyonu sevk edilmiştir.

Düzce iline Başkanlığımız’dan 500.000 TL Acil Yardım Ödeneği gönderilmiştir

Bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir.

Gelişmeleri takip ediyoruz."

YARALI SAYISI ARTTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti grup toplantısı öncesi Düzce’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

Şu ana kadar toplam 68 kişinin yaralandığını belirten Bakan Koca, “Yaralılarımızdan birisinin durumu ağır. Entübe durumda ve solunum cihazına bağlı. Birinci kattan düşmüş. Afganistan uyruklu. 28 yaşında bir kişi. Beyin kanaması var. Toparlayabileceğini umuyoruz. Toplam 68 yaralımız var. Yaralıların 26’sı hastanede yatış yapılarak takip ediliyor. Ağır yaralımız dışında diğer vatandaşlarımızın genel durumları iyi” ifadelerini kullandı.

AFAD tarafından saat 17.05'te yapılan açıklamaya göre yaralı sayısı 80'e yükseldi. AFAD'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Düzce’nin Gölyaka İlçesi’nde 23.11.2022 tarihinde saat 04.08’de 5,9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir.

Bölgede an itibarıyla en büyüğü 4.3 olmak üzere, toplamda 143 artçı deprem meydana gelmiştir.

Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgide an itibariyle Düzce’de 37 kişi, İstanbul’da 2 kişi, Zonguldak’ta 10 kişi, Sakarya’da 26 kişi, Bolu’da 1 kişi ve Bursa’da 4 kişi olmak üzere toplam 80 yaralı olduğu bildirilmiş olup halen 23 kişinin tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında depremin ilk anından itibaren Afet Gruplarından; Güvenlik ve Trafik, Arama ve Kurtarma, Sağlık, Barınma, Beslenme, Hasar Tespit, Enerji, Zarar Tespit, Psikososyal Destek, Ayni Depo Yönetimi ve Dağıtımı ile Afet İletişim Grubu AFAD Merkezi’nde faaliyete geçmiştir.

Olay yerine Düzce AFAD, Ankara AFAD, İstanbul AFAD, Bursa AFAD, Bolu AFAD, Sakarya AFAD, Zonguldak AFAD, Kocaeli AFAD ekipleri sevk edilmiştir.

Bölgede AFAD, Jandarma, Emniyet, 112, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Kızılay, İlbank ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden toplamda 2.240 personel ve 444 araç görevlendirilmiştir.

AFAD Lojistik deposundan 10.000 battaniye, 20 adet 112 m2 genel maksat çadırı ve 489 adet 16 m2 aile yaşam çadırı, 480 yatak, 480 yastık- çarşaf seti ve 1.200 ısıtıcı sevk edilmiştir.

AFAD Başkanlığı tarafından 1 adet AFAD Mobil Afet Etüt Tırı, 1 adet Mobil Mutfak Tırı Düzce’nin merkezine gönderilmiştir. Ayrıca Jandarma’dan 1 adet Mobil Mutfak Tırı Gölyaka ilçesine gönderilmiştir.

Sakarya AFAD’dan 1 mobil koordinasyon tırı, 1 sosyal yardım aracı ve 2 adet arama köpeği; Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 2 helikopter; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 1 adet mobil laboratuvar aracı ve 6 izleme aracı bölgeye sevk edilmiştir.

Afet Hasar Tespit, Afet Altyapı, Afet Ayni Depo grupları bölgede çalışmalara başlamış olup, Afet Psikososyal grubu tarafından 1.057 kişiye psikososyal destek hizmeti verilmiştir.

Afet Zarar Tespit Grubu 26 personel ile bölgede çalışmalara başlamıştır.

Düzce İli’nin bazı bölgelerinde kontrol amaçlı elektrik kesintisi yapılmaktadır.

Bölgeye 10 adet mobil baz istasyonu sevk edilmiştir.

Afet Beslenme Grubu Türk Kızılay tarafından 13.100 çorba, 15.534 ikramlık malzeme (kek, bisküvi ve çubuk kraker), 18.068 meyve suyu ve 5.784 su dağıtılmıştır. Ayrıca 4.210 battaniye dağıtımı yapılmıştır.

Düzce İli’ne Başkanlığımız’dan 1.000.000 TL Acil Yardım Ödeneği gönderilmiştir.

Bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YARALI SAYISI 93 OLDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saat 18.45'te yaptığı açıklamada yaralı sayısının 93 olduğunu açıkladı. Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

"DÜZCE Gölyaka merkezli depremde yaralı sayımız son belirlemelere göre 93'tür. Düzce’de 1’i ağır 37 yaralı; İstanbul’da 2, Bolu’da 14, Zonguldak’ta 10, Sakarya’da 26, Bursa’da 4 yaralı var. Hastanelerimizde halen 17 kişinin tedavisi devam ediyor. Allah tüm afetlerden korusun."

SON DURUM

AFAD depremdeki son durum hakkında açıklama yaptı. Yapılan bilgilendirmeye depremde yaralanan 93 kişiden 14'ünün tedavileri hastanelerde devam ediyor. Artçı deprem sayısı ise en büyüğü 4.3 olmak üzere 212 olarak kayıtlara geçti.

Detaylar geldikçe habere eklenecektir.

16
0
2
28
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
Son Haberler
Emekliye ilaç gibi ödeme! 12 bin TL hemen hesaba yatacak
Emekliye ilaç gibi ödeme! 12 bin TL hemen hesaba yatacak
O banka promosyonu iyice abarttı! En az 15 bin TL hesaba yatacak
O banka promosyonu iyice abarttı! En az 15 bin TL hesaba yatacak
Nedim Şener'den DEM Parti ile ilgili bomba iddia! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Nedim Şener'den DEM Parti ile ilgili bomba iddia! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
TOKİ, aralarında İstanbul, İzmir ve Antalya'nın da olduğu 33 ilde uygun fiyata arsa satışa sundu! İşte satış şartları ve gerekli evraklar
TOKİ, aralarında İstanbul, İzmir ve Antalya'nın da olduğu 33 ilde uygun fiyata arsa satışa sundu! İşte satış şartları ve gerekli evraklar
Çok Okunanlar
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
TOKİ, aralarında İstanbul, İzmir ve Antalya'nın da olduğu 33 ilde uygun fiyata arsa satışa sundu! İşte satış şartları ve gerekli evraklar
TOKİ, aralarında İstanbul, İzmir ve Antalya'nın da olduğu 33 ilde uygun fiyata arsa satışa sundu! İşte satış şartları ve gerekli evraklar
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
Yorumlananlar