SON DAKİKA! İstanbul Zeytinbunu'nda 5 katlı bina çöktü!

Son dakika... İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde daha önceden boşaltıldığı öğrenilen 5 katlı bina çöktü.

SON DAKİKA! İstanbul Zeytinbunu'nda 5 katlı bina çöktü!

Son dakika... İstanbul'un Zeytinburnu ilçesi Sümer mahallesinde, gece kolonlardan ses geldiği gerekçesiyle önlem almak için boşaltılan 5 katlı bina çöktü. Bölgeye polis ve AFAD ekipleri gönderildi. Yapılan araştırma sonucunda herhangi bir can kaybının yaşanmadığı tespit edildi. Park halindeki araçlar ise çöküntünün altında kaldı.

"GEREKLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINMIŞTIR"

İstanbul Valiliğinden çöken binaya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bugün saat 10.30’da Zeytinburnu ilçemizin Sümer Mahallesinde bulunan 27/3 numaralı sokaktaki 5 katlı bir binada çökme meydana gelmiştir. Olay yerine AFAD, itfaiye, güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edilmiş olup, çevrede gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır.  Alınan ilk bilgilere göre, binanın yıkılma riski nedeniyle daha önceden boşaltıldığı anlaşılmıştır. Gelişmelerden kamuoyuna bilgi sunulacaktır"

"ÇÖKEN BİNANIN ÇEVRESİNDEKİ 4 BİNA DAHA TAHLİYE EDİLMİŞTİR"

Çöken bina nedeniyle Bakan Kurum, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Olayın ardından Bakanlık ekiplerimiz, bina çevresinde hasar tespit çalışmalarını başlatmış olup, çöken binanın çevresindeki 4 bina da tahliye edilmiştir." ifadelerini kullandı. Konuya ilişkin açıklamalarına devam eden Bakan Kurum, "Can kaybı yaşanmaması tesellimiz oldu ancak İstanbul'daki bu olay, binalarımızı güçlendirmenin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Vatandaşlarımıza çağrımız, binalarınızın risk durumunun tespiti için mutlaka başvurunuzu yapın. Bakanlık olarak kentsel dönüşümde vatandaşlarımıza kira, taşınma yardımı ve kredi desteği sağlıyoruz. Kentsel dönüşüm seferberliğine omuz veren belediyelerimizle, vatandaşlarımızla şehirlerimizi afetlere, depremlere karşı hazır hale getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

SON DAKİKA İstanbul Zeytinbunu nda bina çöktüSON DAKİKA İstanbul Zeytinbunu nda bina çöktü

(AA)

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡