Son dakika | Milyonlarca adayın gün saydığı LGS 2022 yerleştirme sonuçları açıklandı!

Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü LGS sınavının sonuçları 30 Haziran'da açıklanmıştı. Bugün yani 25 Temmuz Pazartesi günü açıklanacağı duyurulan yerleştirme sonuçları, sabah saatlerinde açıklandı. İşte detaylar...

Son dakika | Milyonlarca adayın gün saydığı LGS 2022  yerleştirme sonuçları açıklandı!

5 Haziran'da gerçekleşen Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) sonuçları 30 Haziran'da açıklanmış, tercih dönemi ise 4 Temmuz'da başlamıştı. 20 Temmuz 17:00 itibarıyla sona eren LGS tercih dönemi sonrası, adaylar tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada tercih sonuçlarının 25 Temmuz'da açıklanacağı duyurulmuştu. Bugün yani 25 Temmuz Pazartesi itibarıyla LGS 2022 yerleştirme sonuçları açıklandı. İşte detaylar...

SONUÇLAR MEB'İN İNTERNET SİTESİNDE YAYINLANDI

Milyonlarca öğrencinin büyük bir merak ve heyecanla beklediği LGS 2022 yerleştirme sonuçları, bu sabah itibarıyla açıklandı. Adaylar tercih ettiği okullardan hangisini kazandıklarını Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden görüntüleyebiliyorlar.

LGS 2022 YERLEŞTİRME SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Son dakika | Milyonlarca adayın gün saydığı LGS 2022 yerleştirme sonuçları açıklandı!

"ÖĞRENCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN"

Tercih sonuçlarıyla alakalı açıklamalarda bulunan bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi ve yerel yerleştirme sonuçlarını "meb.gov.tr" ve ile "sonuc.meb.gov.tr" adreslerinden erişime açtık. Öğrencilerimize hayırlı olsun. Öğrencilerimiz, yerleştirme sonuçlarına T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile ulaşabilecek." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bakan Özer, "LGS'de öğrencilerin yüzde 95'i tercih ettiği okullardan birine yerleşti, yerel yerleştirmede ilk üç tercihe yerleşme oranı yüzde 94'e çıktı." diyerek sonuçlarla alakalı detayları da verdi.

Son dakika | Milyonlarca adayın gün saydığı LGS 2022 yerleştirme sonuçları açıklandı!

NAKİL DURUMU

Bugün, yani 25 Temmuz Pazartesi gününden itibaren açıklanan LGS 2022 yerleştirme sonuçlarının ardından, nakil yerleştirmelerinin ne zaman yapılacağı da merak konusu oldu. Yerleştirme sonuçları sonrası hemen hasta sonuna kadar devam edecek 1. nakil haftası başlayacak. Nakil sonuçları da Ağustos ayında açıklanacak. 1. nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından 2. nakil yerleştirmesi için de başvurular alınmaya başlayacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN