SON DAKİKA! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Şubat ayında da sabit tutuldu!

Son dakika haberi... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıkladı. İlk toplantıda sabit tutulan politika faizi, Şubat ayında da yüzde 17 olarak belirledi.

SON DAKİKA! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Şubat ayında da sabit tutuldu!

Son dakika haberi... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıkladı. Buna göre TCMB, Para Politikaları Kurulu politika faizini yüzde 17'de sabit tuttu. Yılın ilk toplantısında da politika faizi yüzde 17'de sabit tutulurken Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, salgına bağlı kısıtlamaların ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerinin sınırlı kalması ve sektörlerin kısa vadeli belirsizlikleri nedeniyle bu dönemde sağlanan yüksek kredi büyümesinin birikimli etkileriyle güç kazanan iç talebin cari işlemler dengesi üzerindeki olumsuz etkisinin devam ettiği belirtildi.

SON DAKİKA! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Şubat ayında da sabit tutuldu!

"ENFLASYON ÜZERİNDEKİ TALEP VE MALİYET, KADEMELİ OLARAK ZAYIFLAYACAK"

Son dönemde kredi büyümesinin de yavaşlamaya başladığı, iç talep koşullarının başta döviz kuru olmak üzere birikimli maliyet etkileri, gıda fiyatlarındaki artış, enflasyon beklentisindeki yükseliş, fiyatlama davranışları ve enflasyonun olumsuz etkilerinin devam ettiği belirtilirken enflasyon üzerindeki talep ve maliyetin kademeli olarak zayıflamasının öngörüldüğü ifade edildi.

Merkez Bankası'nın açıklaması, "Kalıcı fiyat istikrarı ve yüzde 5 hedefine varıncaya kadar, para politikası faizi ile gerçekleşen/beklenen enflasyon arasındaki denge, güçlü dezenflasyonist etkiyi koruyacak şekilde kararlılıkla sürdürülecektir. Sıkı para politikası duruşunun bu şekilde sürdürülmesinin fiyat istikrarını kalıcı olarak tesis etmesinin yanında, ülke risk primlerinin düşmesi, ters para ikamesinin başlaması, döviz rezervlerinin artış eğilimine girmesi ve finansman maliyetlerinin kalıcı olarak gerilemesi yoluyla makroekonomik ve finansal istikrarı olumlu etkileyeceği değerlendirilmiştir.

SON DAKİKA! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Şubat ayında da sabit tutuldu!

TCMB karar alma süreçlerinde orta vadeli bir perspektifle, enflasyonu etkileyen tüm unsurları ve bu unsurların etkileşimini temel alan bir analiz çerçevesi benimsemektedir. Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır." ifadeleriyle sonlandırıldı. 

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡