Son dakika | Saadet Partisi'nin acı günü: Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti

Son dakika... Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk koronavirüs salgını nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Son dakika | Saadet Partisi'nin acı günü: Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti

Son dakika... 13 Eylül'de koronavirüs salgınına yakalanan ve 14 Eylül'de Ankara tedavi altına alınan Necmettin Erbakan'ın arkadaşı, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk, 86 yaşında hayatını kaybetti. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir.  Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun." ifadelerine yer verdi. 

 

 

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, CNN Türk'te yaptığı açıklamada," Milletimizin başı sağ olsun. Hizmetleriyle duruşuyla örnek alınacak. Allah rahmet eylesin. (Milli görüş hareketi) Hareketimizin öncülerinden oldu. Örnek alındı." ifadelerini kullandı. 

BAKAN KOCA'DAN ASİLTÜRK'ÜN VEFATINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Oğuzhan Asiltürk'ün hayatını kaybetmesine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. İnançlı ve samimi biriydi. Özellikle son dönemde koroner arter hastalığı ve kalp yetersizliği tanılarıyla takip ediliyordu. Sabah 09.00'da kardiyak arrest (kalp durması) sonrası kaybetmiş bulunuyoruz. Yakınlarına, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun, mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı. 

Son dakika | Saadet Partisi'nin acı günü: Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti

ASİLTÜRK, KOVİD-19 AŞISI OLDU MU?

Bakan Koca, Asiltürk'ün aşı olmadığı iddialarına ilişkin soru üzerine de bu tür bilgilerin hasta yakınlarının rızası olmadan paylaşılamayacağını ifade etti.

OĞUZHAN ASİLTÜRK'ÜN CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Oğuzhan Asiltürk'ün cenazesi yarın öğlen Hacı Bayram Veli Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.

20211001-2-50252887-69232793.jpg

Asiltürk'ün vefatının ardından çok sayıda Bakan ve siyasetçi baş sağlığı mesajı yayımladı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, Milli Görüş davasının öncülerinden, muhterem büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk ağabeye Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.
Başımız sağolsun. Rabbim mekanını cennet eylesin.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Türk siyasetinin önemli isimlerinden, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk Bey’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.Mekanı cennet olsun.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türk devlet ve siyaset hayatının muhterem isimlerinden birisi olan, aynı zamanda Milli Görüş'ün kurucularından ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Sayın Oğuzhan Asiltürk'ün vefatından büyük bir üzüntü duyduğumu bilhassa ifade etmek isterim. Ebediyete irtihal eden Merhum Oğuzhan Asiltürk'e Cenabıallah'tan rahmetler niyaz ediyor; saygıdeğer ailesine, Saadet Partisi camiasına, sevenlerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, ruhu şad, kabri nur olsun.

20211001-2-50252887-69232804.jpg

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün vefatından büyük üzüntü duyduk.  Merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Saadet Partisi'nin kurucularından değerli siyasetçi ve devlet insanlarımızdan Oğuzhan Asiltürk'e Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun.

20211001-2-50252887-69232809.jpg

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, eski İçişleri ve Sanayi bakanlarımızdan, bir neslin öncü isimlerinden Oğuzhan Asiltürk'ün vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Milli Görüş camiasına sabr-ı cemil niyaz ediyorum.

20211001-2-50252887-69232802.jpg

Son dakika | Saadet Partisi'nin acı günü: Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybettiSon dakika | Saadet Partisi'nin acı günü: Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡