SON DAKİKA! Yerli aşı Turkovac'ta sıcak gelişme: 3. doz klinik aşaması başladı!

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesbaından yaptığı paylaşımda, Turkovac-Coronovac 3. doz klinik çalışmasının Ankara Şehir Hastanesi'nde başladığını bildirdi.

SON DAKİKA! Yerli aşı Turkovac'ta sıcak gelişme: 3. doz klinik aşaması başladı!

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kişisel Twitter hesbaı üzerinden bir paylaşım yaparak Turkovac-Coronovac 3. doz klinik çalışmasının Ankara Şehir Hastanesi'nde başladığını bildirdi. Bakan Koca paylaşımında, "Turkovac-Coronovac 3. doz klinik çalışması Ankara Şehir Hastanesinde başladı. Çalışmaya 2 doz Sinovac aşısı yapılıp 2. dozun üzerinden 90 gün geçen 18-59 yaş arası gönüllüler katılıyor. YERLİ AŞININ SONUÇLANMASINA DESTEK İÇİN zemin kat aşı birimine bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

 

 

TURKOVAC İNAKTİF Mİ, MRNA MI?

Ülkemizde ve 6 ülkede faz 3 çalışmaları yapılacak olan TURKOVAC inaktif koronavirüs aşısı 2 doz olarak uygulanacak. Yerli aşının iki doz aşı olan kişilere üçüncü doz olarak yapılması da planlanıyor.

TURKOVAC nasıl bir koronavirüs aşısı? İnaktif mi, mRNA mı? TURKOVAC aşısı ne kadar koruyor?

TURKOVAC AŞISI NE KADAR KORUYOR?

TURKOVAC aşısının koruyuculuk oranına ilişkin bir bilgi bulunmaktadır. Aşının ne kadar koruduğuna ilişkin yeterli bir bilgi bulunmuyor. Aşının , Faz -2 sonuçları hakkında  Erciyes Üniversitesi Rektörü (ERÜ) Prof. Dr. Mustafa Çalış, 27 Mayıs günü açıklama yaptı. 

Aşının Faz -2 çalışmalarının güzel çıktığını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Çalış," Özellikle aşı yapılan alandaki gönüllülerimizin raporları yüzde 100 çıktı. Yani aşı yapılan bütün gönüllülerimizde antikor oluştu. Sadece antikor değil, Faz-2 sonuçlarını gösteren çeşitli parametler var. Tabi ki antikorun yüzde 100 çıkması çok önemli ama diğer etkinlik parametleride çok iyi çıktı." diye konuşmuştu. 

TURKOVAC nasıl bir koronavirüs aşısı? İnaktif mi, mRNA mı? TURKOVAC aşısı ne kadar koruyor?

Çalş, Faz - 3 çalışmalarına ilişkin şu bilgileri vermişti:

" Faz-3 çalışmaları zaten başladı ama dozlamalara da geçileceğini sağlık bakanımız açıklamıştı. Gerek Aykut Özdarendeli hocamız aşı uygulama araştırma merkezi müdürümüz, gerek klinik araştırma müdürümüz Zafer Sezer hocamız ve biz devamlı Sağlık Bakanlığı ve TÜSEB ile istişare halindeyiz. Hocalarımız 2-3 günde bir online toplantılara katılmaktadır. Orda daha büyük bir bölümün üzerinde yapılacak. Belki 20-30 merkez olacak. Belki de yurt dışı olacak. Onu Sağlık Bakanlığı takdir edecek. O konuda da bilgi vereceklerdir. Erciyes Üniversitesi olarak biz de inşallah o merkezlerden bir tanesi olacağız” 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡