Son Dakika:Cumhurbaşkanı'ından İdlib Açıklaması

Erdoğan: Bugün İdlib'de ciddi bir harekat var, bu devam edecek" dedi

Son Dakika:Cumhurbaşkanı'ından İdlib Açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Fırat Kalkanı Harekatı'yla kendimize bölgemizde açtığımız alanı şimdi İdlib'in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz. İşte bugün örneğin İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. Halep'ten kaçmak suretiyle İdlib'e gelen kardeşlerimize, ne olursa olsun, 'İster ölün ister kalın' diyemeyiz. Onlara biz elimizi uzatmak durumundayız. Şu anda da bu adım atıldı, devam ediyor. Suriye sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına da asla izin vermeyeceğiz'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı, açılış konuşması sonrasında salondan çıkarken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin "İdlib'de ciddi bir harekat var, dediniz, Fırat Kalkanı Harekatı gibi operasyonel olarak mı biz burada yer alacağız?" sorusuna Erdoğan, "Fırat Kalkanı bitti. Bunun adı da açıklanır" yanıtını verdi.

''OPERASYONU ŞU ANDA ÖSO YÜRÜTÜYOR''

Erdoğan, "Askerler orada mı şu anda?'' sorusuna ise "Şu anda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yürütüyor, henüz askerimiz orada değil" ifadesini kullandı.

''RUSYA HAVADAN TSK SINIR İÇİNDEN DESTEK VERİYOR''

Cumhurbaşkanı, ''Rusya havadan, TSK sınır içinden destek veriyor'' şeklinde konuştu.

Operasyonun isminin belirlenip belirlenmediğine ilişkin bir soruya ise Erdoğan, "Açıklanır" yanıtını verdi.

İdlib'deki insanların güvenliği noktasında Türkiye ve Rusya'nın beraber hareket ettiğini vurgulayan Erdoğan, İdlib'in içinin Türkiye tarafından korunacağını, dış tarafı ve sınırının korunmasının ise Rusya tarafından sağlanacağını söyledi.

Erdoğan, "Orada yaşayan insanların güvenliği noktasında böyle bir adımı attık. Rejimle münasebetler, Rusya'nın yürüttüğü bir süreç, diğer noktada da Türkiye olarak biz tedbirimizi aldık, alıyoruz" dedi.

''BOKSA GİRİLDİĞİ ZAMAN YUMRUĞUN SAYISI SAYILMAZ"

Erdoğan, İdlib'den Türkiye'ye yaşanması muhtemel göç hareketine ilişkin ise her türlü tedbirin alındığını ve hazırlıkların yapıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatı'nda olduğu gibi bir yöntem mi kullanılacak?" sorusuna, "Boksa girildiği zaman yumruğun sayısı sayılmaz" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışındaki konuşmasından satır başları şöyle:

''Sizlerle en son 2014 yılı mayıs ayındaki 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantımızda yine burada bir araya gelmiştik. Sadece bu tablo dahi AK Parti'nin nasıl bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlenmiş bir parti olduğunu göstermektedir.

MİLLİ TAKIM'IN İZLANDA MAĞLUBİYETİNE YORUM: ÜZÜNTÜLÜYÜZ AMA...

Müfredatta sıkıntılarımız var. Önümüzdeki dönemde müfredattandan ders kitabına her alanda eksiklerimizi tamamlayacağız. Dün akşam milli takımımız 3-0 mağlup oldu. Üzüntülüyüz ama mağlubiyete rağmen Eskişehir seyircisinin sonuna kadar orada milli takımına sahip çıkmasını da takdirler karşılıyorum kendilerini alkışlıyorum.

''KANAL İSTANBUL İLE DÜNYADA YENİ BİR MARKA OLARAK SES VERECEĞİZ''

Şu anda bizim özellikle yaptığımız köprüler denizin altından bağlantılarımız bütün bunlar Türkiye'nin medeniyet yürüyüşündeki en önemli mühürleridir. Tarih bizi bunlarla anacak istiyoruz ki bunlar yeterli değil bunları devam ettirelim. İnsanlar sandık başına gittiklerinde geçmişte aldıkları hizmetler kadar kendilerine gelecekte de neler vaadedildiğine bakarak belirlerler. Biz eserlerimizle birileri ise kurusıkı atmak suretiyle konuşuyorlar. Bizim için Kanal İstanbul çok önemli. Zira Kanal İstanbul'la, dünyada Süveyş Kanalı nasıl anılıyorsa, Panama Kanalı nasıl anılıyorsa, ki bunlar bizimle mukayese edilecek ülkeler değil, biz de şu anda Kanal İstanbul'la dünyaya aslında yeni bir marka olarak ses vereceğiz. İnşallah bunun da adımını çok kısa zamanda atıyoruz, atacağız.

''MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE YER ETTİK''

Bütün bu fiziki yatırımlar hepsi bir yana en büyük yatırım gönülleri fethetmek gönüllere girmektir. Biz değişimin yeniliğin partisi olarak milletimizin gönlünde yer ettik.

''EĞER BUNU KENDİMİZ YAPMAZSAK SANDIKTA MİLLET YAPAR''

Değişime direnmek, akıntıya karşı kürek çekmek gibidir. İşte bu gerçekten hareketle bir süredir teşkilatlarımızda ve belediyelerde yenilenme ihtiyacımız bulunduğunu söyledim, söylüyorum. Kongre süreci vesilesiyle teşkilatlarımızı önemli ölçüde yeniliyoruz. Belediyelerde de şimdiden benzer adımları atmanın hazırlıkları içindeyiz. Bu benim şahsi tercihim veya partimizin kendi kendine icat ettiği yöntem değildir. Aslında bu, milletimizin talebidir. Bu yenilenme sürecini, değişim ihtiyacını, tazelenme talebini kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Eğer bunu biz kendimiz yapmazsak, sandıkta milletimiz yapar. Ona fırsat vermeden bu işi kendimiz çözmemiz gerekir. Milletle zıtlaşma olmaz. Hele hele milletle kavga hiç olmaz.

''MUTABAKATLA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ, KİMSENİN ALINMAMASI GEREKİR''

Teşkilatlarımızın bir kısmının yenilenmesi gerekiyorsa elbette yenileyeceğiz. Bunun için belediye başkanlarımızın bir kısmının dinlenmesi veya başka görevlerde görevlendirilmesi icap ediyorsa elbette karşılıklı mutabakatla gereğini yapacağız. Bundan kimsenin alınmaması gerekir.

''İHANET ETMEDİĞİ SÜRECE GÖREVDEN ÇEKİLMİŞ OLANI YENİDEN DEĞERLENDİRME YOLU DAİMA AÇIKTIR''

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet demek milliyetçilik demekse evet biz milliyetçiyiz. Bizim siyasi terbiyemizde 'görev istenmez, verilir' anlayışı vardır. Sandıkla gelen elbette sandıkla gider ama o sandığa kadar olan süreci de kimse göz ardı edemez, kusura bakmasınlar. İhanet etmediği sürece görevden çekilmiş olanı yeniden değerlendirme yolu da daima açıktır.

''ÇETİN YOLLAR YORGUN BEDENLERLE AŞILAMAZ''

Dünya değişirken Türkiye'nin yerinde saymasını beklemek ne kadar yanlışsa, Türkiye değişirken AK Parti'nin de olduğu gibi kalmasını beklemek o kadar yanlıştır. Esasen biz, kurulduğumuz günden beri bu yenilenme sürecinden hiç kopmadık. Bugün bu meseleyi çok fazla konuşuyor olmamızın sebebi, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların çetinliğidir. Unutmayınız ki çetin yollar, yorgun bedenlerle aşılamaz.

KUZEY IRAK'TAKİ TARTIŞMALI BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU

İçeride ve dışarıda ülkemize kim tehdit oluşturuyorsa biz bunlara 'hoş geldin' demeyeceğiz. Tam aksine onlar hareketlendiği zaman biz onları yerinde bastırmasını inşallah başarabileceğiz. Bunu başardığımız anda zaten güçlü Türkiye oluruz. Şu anda bunun adımlarını attık, atıyoruz.

''ŞİMDİ ŞU DİLLENDİRİLMEYE BAŞLANDI; 'KÜÇÜK İSRAİL''

Şimdi şu dillendirilmeye başlandı; 'Küçük İsrail.' Sen neyi yapıyorsun neyi yapacaksın? Şimdi İsrail'den başka destek alamayan Kuzey Irak Yerel Yönetimi'nin akıbetini göreceğiz. Bunu sebep neden ilişkisi olarak görüyorum. Daha henüz netice ortada yok. Aslolan netice ne olacak? Açık ve net söylüyorum, bu anlayışla gidersen hiçbir netice çıkartamazsın. Yapacağın tek iş var, başladığın noktaya geri dönmektir. Eğer başladığın noktaya geri dönmüyorsan orada yalnızlığa mahkum olacaksın ve elindeki tüm imkanları da kaybedeceksin.

ANA MUHALEFETE: SEN BİZİM GENÇLİK TEŞKİLATIMIZIN ÜYE SAYISI KADAR BİLE YOKSUN

AK Parti'nin şu anda toplam üye sayısı 10 milyon 271 bindir. Bu rakam içinde kadınların sayısı 4 milyon 443 bin. Gençlerin sayısı ne? Tabii 30 yaş limiti var bu yaşa göre sayısı 1 milyon 483 bindir. Ana muhalefetin toplam üye sayısı 1 milyon 200 bin. Sen bizim gençlik teşkilatımızın üye sayısı kadar bile yoksun.

''İDLİB'DE CİDDİ BİR HAREKAT VAR. BU DEVAM EDECEK''

Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu büyük küresel ve bölgesel meselelerin sayısı çetrefili arttıkça bizim yükümüz de ağırlaşıyor. Çok daha fazla çalışmamız lazım. Bizim için 24 saat yeterli değil. Suriye'deki güvenlik krizinin geldiği nokta ortada. İnsani dramların çözümü konusundaki girişimlerimizi operasyon noktasında attığımız adımları biliyorsunuz. Ülkemizi dışlamaya yönelik tüm çabalara rağmen bu meselenin milli güvenliğimizle ilgili olduğunu gerek şahsın ilgili bakanlarımız zaten açıklıyorlar.

Fırat Kalkanı Harekatı'yla kendimize bölgemizde açtığımız alanı şimdi İdlib'in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz. İşte bugün örneğin İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. Halep'ten kaçmak suretiyle İdlib'e gelen kardeşlerimize, ne olursa olsun, 'İster ölün ister kalın' diyemeyiz. Onlara biz elimizi uzatmak durumundayız. Şu anda da bu adım atıldı, devam ediyor. Suriye sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına da asla izin vermeyeceğiz.

''İDLİB'İN ARDINDAN YENİ İNİSİYATİFLER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

Suriye sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturulmasına asla izin vermeyeceğiz. İdlib operasyonunun ardından bu konuda yeni inisiyatifler almaya devam edeceğiz.''

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
SGK tek seferlik ödeme yapacak! 8240 TL destek alabilirsiniz
SGK tek seferlik ödeme yapacak! 8240 TL destek alabilirsiniz
Dikkat! Hava sıcaklığında değişiklik: Yeni haftada havalar nasıl olacak?
Dikkat! Hava sıcaklığında değişiklik: Yeni haftada havalar nasıl olacak?
Türkiye’ye dış kaynak gelmiyor mu? Bakan Şimşek, söylentilere karşılık verdi…
Türkiye’ye dış kaynak gelmiyor mu? Bakan Şimşek, söylentilere karşılık verdi…
Süper kredi fırsatı! 100 bin TL için acele edin
Süper kredi fırsatı! 100 bin TL için acele edin
Çok Okunanlar
Bugün Burç yorumları nelerdir, sizleri neler bekliyor? 28 Nisan Pazar günü tüm Burç yorumları, ilişkiler, kariyer, maddi durum...
Bugün Burç yorumları nelerdir, sizleri neler bekliyor? 28 Nisan Pazar günü tüm Burç yorumları, ilişkiler, kariyer, maddi durum...
Metin Külünk'ten AK Parti'de yeri yerinden oynatacak açıklama! ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sahte anketler sunuldu''
Metin Külünk'ten AK Parti'de yeri yerinden oynatacak açıklama! ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sahte anketler sunuldu''
Aman dikkat! Meteoroloji o illeri uyardı! Bugün hava durumu nasıl olacak, sıcaklıklar ne kadar olacak, yağmur yağacak mı?
Aman dikkat! Meteoroloji o illeri uyardı! Bugün hava durumu nasıl olacak, sıcaklıklar ne kadar olacak, yağmur yağacak mı?
İYİ Parti'de Meral Akşener'in koltuğuna oturan yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
İYİ Parti'de Meral Akşener'in koltuğuna oturan yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Yorumlananlar
Bakan Şimşek, açıklama yaparak KDV tartışmalarına son noktayı koydu! ''KDV artışı yapılmadı''
Bakan Şimşek, açıklama yaparak KDV tartışmalarına son noktayı koydu! ''KDV artışı yapılmadı''
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor