Sosyal medya 51. Bölge peşinde! 1,4 milyon kişi ile 51. Bölge etkinliği

Sosyal medya 51. Bölge'yi artık görmek istiyor. Bunun üzerine bir etkinlik düzenlendi. ancak eski 51. Bölge çalışanı uyardı: "Oraya gitmeyin!" İşte 51. Bölge etkinliği...

Sosyal medya 51. Bölge peşinde! 1,4 milyon kişi ile 51. Bölge etkinliği

51. Bölge sosyal medyanın en favori konusu oldu. İnsanlar oraya gitmek için oldukça plan yapmış durumda. İşte 51. Bölge etkinliği...

Sosyal medyanın gündeminde şu an konuşulan 51.Bölge ya da diğer adıyla Yasak Bölge denilen bir konu oluştu. 51.Bölge olarak adlandırılan alan aslında 1,4 milyon kişinin uzaylıları görmek için toplanacağı yer. Amerika’da uzaylıların tutulduğuna inanılan Nevada’daki gizli bir askeri üsse Facebook üzerinden şaka olarak yapılan baskın çağrısı endişe oluşturdu. 20 Eylül için planlanan etkinliğe katılım sayısı her geçen gün artarken etkinliğin yapılacağı çevredeki otellerde yer kalmadığı belirtiliyor. Buna göre; çok konuşulan 51.Bölge nedir? Yasak Bölge’deki etkinlikler nelerdir, neler yapılacak? İşte ayrıntılar..

Facebook üzerinden şaka olarak başlayan ancak Amerikan Hava Kuvvetleri'ni kaygılandıran bir durum oluştu. 51.Bölge olarak geçen Amerika'nın Nevada bölgesinde uzaylıları görmek için toplanacak 1,4 milyon insan var. Her geçen gün etkinliğe katılım sayısının arttığı uzaylıları görme etkinliği aynı zamanda tedirgin ve endişe veren bir durum oluşturdu. Amerikan Hava Kuvvetleri'ni kaygılandıran bu durum tehdit olarak algılanırken Hava Kuvvetleri Sözcüsü bir açıklama yaptı. İşte 51.Bölge etkinliği ile ilgili tüm detaylar..

51.BÖLGE ETKİNLİĞİ

Sosyal medya 51. Bölge peşinde! 1,4 milyon kişi uzaylıları görmek için 51.Bölge’de toplanacak

51. Bölge sosyal medyanın en favori konusu oldu. İnsanlar oraya gitmek için oldukça plan yapmış durumda. İşte 51. Bölge etkinliği...

1,4 milyon kişi 20 Eylül için planlanan baskına katılacağını, 1,1 milyon kişi de "katılmayı düşünebileceğini" yazınca Hava Kuvvetleri, halka çölün ortasındaki "Area 51" üssünden uzak durmaları çağrısında bulundu.

Hava Kuvvetleri Sözcüsü, New York Times gazetesine açıklamasında üs bölgesine girmenin tehlikeli ve yasak olduğunu belirterek "Hava Kuvvetleri, Amerika ve varlıklarını korumaya hazırdır" dedi.

Üssün çevresindeki "Yasak bölge" tabelalarında üsse girmeye çalışanlara karşı güç kullanılabileceği uyarısının yer aldığı belirtiliyor.

"UZAYLI" OTELİNDE YER KALMADI

Sosyal medya 51. Bölge peşinde! 1,4 milyon kişi uzaylıları görmek için 51.Bölge’de toplanacak

New York Times gazetesi, Nevada'daki uzaylı temalı "Little A'Le'Inn" otelinde 20 Eylül için yer kalmadığı söyleniyor.

Guardian gazetesi, etkinliğe katılacaklarını söyleyenlerin dediklerini yapması durumunda bile üsse yaklaşmaları şansının olmadığını, ıssız bölgenin sıkı şekilde korunduğunu ve çevrede market ya da tuvalet dahil hiçbir tesisin olmadığını yazdı.

"Uzaylıları görmek için" yapılan baskın çağrısında "Biz onların mermilerinden daha hızlı koşarız" deniyor.

Jackson Barnes adlı bir kullanıcı Facebook mesajında "Merhaba Amerikan Hükümeti. Bu bir şakadır ve planımı hayata geçirmeyi düşünmüyorum. Sadece 'beğeni' almak için yaptım. İnsanlar gerçekten üsse hücum etmeye karar verirse sorumlu ben değilim" diyor.

Komplo teorilerinde Amerikan ordusunun varlığını 2013'te kabul ettiği "Area 51" üssünde uzaylıların ve düşürülen UFO'ların tutulduğu öne sürülüyor. Komplo teorileri 1989'da Bob Lazar adlı, Area 51'de bir UFO üzerinde çalıştığını ve fizikçi olduğunu öne süren bir kişinin televizyon röportajından sonra başlamıştı.

Lazar, "UFO'yu parçalarına ayırdığını ve dünyadaki uzaylı yaşamına ilişkin resmi belgeleri gördüğünü" iddia ediyor.

ABD'de 1,5 milyon kişi 51. Bölge'ye girmek için harekete geçti

Sosyal medya 51. Bölge peşinde! 1,4 milyon kişi uzaylıları görmek için 51.Bölge’de toplanacak

51. Bölge sosyal medyanın en favori konusu oldu. İnsanlar oraya gitmek için oldukça plan yapmış durumda. İşte 51. Bölge etkinliği...

ABD’de yüz binlerce kişi, hakkında uzaylılarla ilgili çok sayıda komplo teorisi bulunan, Hava Kuvvetleri’ne ait 51’nci Bölge’ye girmek için etkinlik düzenliyor.

ABDde 1,5 milyon kişi 51. Bölgeye girmek için harekete geçti

ABD'nin Nevada eyaletinde, Hava Kuvvetleri’ne ait 51’nci Bölge’de hareketlilik yaşanıyor. 

Facebook’tan düzenlenen bir etkinlikle, içerisinde uzay çalışmaları yapıldığı düşünülen ve hatta kimileri tarafından uzaylıların incelendiği iddia edilen 51’nci Bölge’ye baskın yapma çağrısı yapıldı.

“Hepimizi birden durduramazlar” sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, katılımcıların askeri bölgeye girmeye çalışacağı ifade ediliyor.

İlginç etkinliğe halihazırda 1,5 milyon kişinin “katılacağım” demesi ise durumun ciddiyetini gösteriyor.

Bir çeşit sosyal medya şakası ile başlayan etkinliğin tehlikeli sonuçlar doğurmasından endişe ediliyor.

20 Eylül'de yapılması plananlanan etkinliğin canlı yayınla paylaşılacağı bildiriliyor.

ABD Hava Kuvvetleri’nden uyarı geldi

Sosyal medya 51. Bölge peşinde! 1,4 milyon kişi uzaylıları görmek için 51.Bölge’de toplanacak

Washington Post’a konuşan bir Hava Kuvvetleri yetkilisi, “Amerika’yı ve onun varlığını korumaya hazır” olduklarını söyledi.

Facebook kullanıcısı Jackson Barnes, etkinlik sayfasında “Merhaba ABD devleti, bu bir şaka ve aslında benim bu etkinliğe katılma niyetim yok” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Hava Kuvvetleri’ne göre durum o kadar da komik değil. 

Öyle ki, Hava Kuvvetleri yetkilisi, yaptığı açıklamada, 51’nci Bölge’nin ABD Hava Kuvvetleri’ne ait açık eğitim alanı olduğunu ve buraya yönelik herhangi bir girişime izin vermeyeceklerini ifade etti.

Eski 51’nci Bölge çalışanı: Oraya gitmeyin

51. Bölge sosyal medyanın en favori konusu oldu. İnsanlar oraya gitmek için oldukça plan yapmış durumda. İşte 51. Bölge etkinliği...

Eski 51’nci Bölge çalışanı Bob Lazar, Instagram hesabından bir açıklama yaptı ve bu şakanın gerçeğe dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

Lazar, etkinlik sayfasının ekran görüntüsünü paylaşarak şunları söyledi:

“51’nci Bölge etkinliği hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Bu etkinliğin birileri tarafından şaka amaçlı düzenlendiğini biliyorum. Ancak şu an birçok insan bunun gerçek bir plan olduğunu düşünüyor. 51’nci Bölge gizli bir araştırma merkezidir. Burada yaratık yok”

Sosyal medyada 'Storm Area 51' geyiği

Bundan kısa bir süre önce, birkaç kişi tarafından Facebook’ta yeni bir etkinlik etkinlik oluşturuldu. “Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us” başlıklı etkinlik için verilen tarih 20 Eylül 2019, belirlenen yer ise, Area 51 (51. Bölge).

“Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us” başlıklı etkinlik için verilen tarih 20 Eylül 2019, belirlenen yer ise, Area 51 (51. Bölge). Açıklamada şöyle demişler:

“Hep birlikte Area 51’deki Uzaylı Merkezini turistik ziyarete gidiyoruz. Eğer Naruto (bir anime serisi) koşuşu yaparsak, onların kurşunlarından kaçabiliriz. Hadi uzaylıları görelim.”

Amerika’nın Nevada eyaletinde yer alan ve ABD Hava Kuvvetleri’nin gizli askeri çalışmalar yaptığı bu yer, aynı zamanda sayısız filme ve oyuna da konu olan gizemli bir yer. Zira yıllardır süre gelen söylentiler var. Bu söylentilere göre ABD, yıllar evvel uzaylılarla temas kurmuş, hatta bazı uzaylıları da 51. Bölge’de tutup araştırmalar yapmaktadır. Bu söylentiler karşısında zaman zaman yetkililerden yalanlamalar gelse de, bazen de eski yetkililerin çıkıp, “Evet, uzaylılar var, 51. Bölge’de garip şeyler oluyor” gibi açıklamalarına da denk geliyoruz.

İşte Facebook’ta bu etkinliği oluşturanlar da bu gizemin artık ortadan kaldırılması için herkesi hareket etmeye davet ediyor. İlk etapta ufak ve şaka amaçlı, mizahi bir etkinlik olarak görülse de, an itibarıyla etkinliğe katılmak isteyenlerin sayısı 1.2 milyonu geride bıraktı ve bu da işi daha ciddi bir boyuta taşıdı.

Sosyal medya 51. Bölge peşinde! 1,4 milyon kişi ile 51. Bölge etkinliği

Ek olarak, bu etkinliğe katılmak isteyen dünyaca ünlü isimler de var. Mesela, “Terminator” Arnold Schwarzenegger da onlardan biri. Game of Thrones aktörlerinden Liam Cunningham da Twitter’da paylaşım yaparken, bir diğer paylaşım ise “Machete” Danny Trejo’dan geldi. Tabii bu etkinlik üzerine paylaşım yapan pek çok ünlü var.

Peki etkinliğe katılmak isteyip de katılamayanlar ne olacak? Bunun için de bir çözüm düşünülmüş. Etkinliğin nasıl sonuçlanacağını merak eden Area 15 sayfası, 20 Eylül’de Nevada’da yaşanacakları canlı yayın ile tüm dünyaya sunmak istediklerini bildiriyor.

PEKİ YA YETKİLİLER BU İŞE NE DİYOR?

Amerikan Hava Kuvvetleri Sözcüsü Laura McAndrews, konu hakkında Washington Post’a kısa bir demeç verdi ve o bölgenin ordunun eğitimi için kullanıldığını, gelmeye yönelik herhangi bir girişim olduğunda da engellenilmesi için gerekli tavrın sergileneceğini belirtti. Kısacası, “aklınızdan bile geçirmeyin” deniyor.

Bu arada, az evvel de belirttiğimiz gibi, “şaka” amaçlı olarak hazırlanan bir sayfa bu. Muhtemelen onlar da bu işin bu kadar büyüyeceğini ve askerlerin bile gündemine gireceğini düşünmemişti.
Ve etkinlik sayfasında şunu demeyi ihmal etmemişler:

“Hey, Amerikan hükümeti, bu bir şaka. Eğer Area 51’e gitmek isteyen var ise, şimdiden bilmeli ki orada herhangi bir UFO ya da dünya dışı türleri araştırma üssü bulunmuyor. Bu bilgi Bob Lazar tarafından onaylanmıştır. Kendisi kim diye merak ediyorsanız, Google’a yazabilirsiniz.”

Bob Lazar, 51. Bölge’yle ilgili pek çok araştırma yapmış bir fizikçi.

Evet, olaylar özetle böyle…

Gerçekten de 20 Eylül’de böyle bir etkinlik gerçekleşir mi, gerçekleşirse de neler olur bilmiyoruz, ama şimdiden pek çok insanın 20 Eylül’ü iple çektiğini söyleyebiliriz. Muhtemelen yakında bu
konuyla ilgili ticari pek çok hamle de görürüz. Mesela bir komedi filmi, ne dersiniz?

51. Bölge nedir

51. Bölge (şu an Air Force Flight Test Center, Detachment 3 ayrıca Dreamland, Watertown Strip, Paradise Ranch, The Box, Groom Lake, Neverland ve diğerleri şeklinde de bilinmektedir), sahibi Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri olan ve bilindiği kadarıyla uçak ve düşman silahları inceleme, analiz etme ve araştırma merkezi olarak kullanılmakta olan yerdir. Yeni uçakların da test ve geliştirme yeri olarak da kullanıldığına inanılmaktadır. UFO teorilerinin de üzerinde üretilmesi ile ünlüdür. (UFO=Unidentified Flying Object; Tanımlanamayan Uçan Cisim)

51. Bölge, ABD Las Vegas'ın 153 km kuzeyinde, Groom Gölü yakınında olup Nevada Test Sahası ve Nellis Hava Kuvvetleri sahası'yla çevrelenmiştir. En yakın yerleşim birimi, hemen kuzey sınırında bulunan Rachel Kasabasır'dır. 51. Bölgenin içinde bulunduğu arazi 76 km2'dir.

Las Vegas'tan 130 mil kadar uzaklıkta, ıssız Nevada Otoyolu 375'te Mile Marker LN 29.5'te, yöreden bir çiftçi tarafından kullanılan tek bir posta kutusu vardır. Black Mail Box (siyah posta kutusu şimdilerde beyaz), bu geniş otobandaki tek sınır noktası olduğu için burası, inançlı insanların geldiği yerdir. Bu sınırın öte tarafı olan 51. Bölge topraklarına giriş kesinlikle yasaktır. Etrafa girilmez ve güvenlik güçleri girenleri öldürme yetkisine sahiptir yazılı büyük levhalar vardır ve her taraf güvenlik kameralarıyla çevrilmiştir. Ne karadan ne de havadan bu çok gizli üssün 30 mil etrafına hiç kimse yaklaştırılmamaktadır.

51. Bölge'nin özel güvenliği Cammo Dudes ismi verilen bekçiler sağlamaktadır. Sınıra yaklaşan insanları ve araçları belli bir zamandan sonra uyarmakla görevlidirler. Şayet uyarı sonucu siviller sınırdan ayrılmazsa yüksek miktarda para cezası kesilmektedir. Cammo Dudeslerin rütbesi yoktur. 51. Bölgeye yetkisiz hiç kimse alınmadığından daha üst düzey askeri görevlilerin öldürme yetkisi bulunmaktadır. UFO'ların ve uzaylıların burada tutuldukları söylentileri vardır.[1]

Amerikalı bilimci Boyd Bushman ölmeden önce kendini kayıt altına almış ve o kayıtlarda iddiası üzerine uzaylıların fotoğraflarını elinde tutmaktadır. Bushman, ABD’li yetkililer tarafından sürekli inkar edilen Area 51 (51. Bölge) merkezini gördüğünü ve orada uzaylıların yapısı ile ilgili çalışmalar yapan bir grup bilim adamının varlığına şahit olduğunu söylemiştir.[2] 4 Ocak 2016'da Demokratik Parti (ABD) adayı Hillary Clinton, uzaylıların Dünya'yı ziyaret etmiş olabileceğini belirterek ülkenin başkanı seçilirse 51. Bölgeyi [3] derinlemesine inceleme sözü verdi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Zengin Baba Yolsul Baba yazarı Kiyosaki uyardı: ABD ekonomisi “buhran” geçirebilir!!!
Zengin Baba Yolsul Baba yazarı Kiyosaki uyardı: ABD ekonomisi “buhran” geçirebilir!!!
Cevizi yanlış tüketiyor olabilirsiniz! Günde ne kadar ceviz tüketilmeli?
Cevizi yanlış tüketiyor olabilirsiniz! Günde ne kadar ceviz tüketilmeli?
Eski Survivor yarışmacısı şoku yaşadı! Sevgilisini başka kadınla yakaladı
Eski Survivor yarışmacısı şoku yaşadı! Sevgilisini başka kadınla yakaladı
Banka müşterisi olmanıza gerek yok! Maaşın 14 katı kredi verilecek
Banka müşterisi olmanıza gerek yok! Maaşın 14 katı kredi verilecek
Çok Okunanlar
Bugün Burç yorumları nelerdir, sizleri neler bekliyor? 28 Nisan Pazar günü tüm Burç yorumları, ilişkiler, kariyer, maddi durum...
Bugün Burç yorumları nelerdir, sizleri neler bekliyor? 28 Nisan Pazar günü tüm Burç yorumları, ilişkiler, kariyer, maddi durum...
Metin Külünk'ten AK Parti'de yeri yerinden oynatacak açıklama! ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sahte anketler sunuldu''
Metin Külünk'ten AK Parti'de yeri yerinden oynatacak açıklama! ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sahte anketler sunuldu''
Aman dikkat! Meteoroloji o illeri uyardı! Bugün hava durumu nasıl olacak, sıcaklıklar ne kadar olacak, yağmur yağacak mı?
Aman dikkat! Meteoroloji o illeri uyardı! Bugün hava durumu nasıl olacak, sıcaklıklar ne kadar olacak, yağmur yağacak mı?
İYİ Parti'de Meral Akşener'in koltuğuna oturan yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
İYİ Parti'de Meral Akşener'in koltuğuna oturan yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Yorumlananlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Bakan Şimşek, açıklama yaparak KDV tartışmalarına son noktayı koydu! ''KDV artışı yapılmadı''
Bakan Şimşek, açıklama yaparak KDV tartışmalarına son noktayı koydu! ''KDV artışı yapılmadı''
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor