Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman açıklanacak 2020?

Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman açıklanacak 2020? Sözleşmeli öğretmenlik atama tercih sonuçları ne zaman belli olacak 2020? Açıklandı mı? soruları atama tercihi yapan adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için bu merak edilenleri araştırdık. İşte detaylar.

Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman açıklanacak 2020?

Sözleşmeli öğretmenlik  için atama tercihi yapan adaylar merakla ve heyecanla sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyorlar. Peki Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman açıklanacak 2020? Sözleşmeli öğretmenlik atama tercih sonuçları ne zaman belli olacak 2020? Açıklandı mı? Tüm merak edilenler haberimizde...

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.

Sözleşmeli Öğretmenlik atama tercih sonuçları 18 Mart tarihinde açıklanacak

Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman açıklanacak 2020?

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMALARI NASIL OLACAK?

1. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

2. Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır..

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman açıklanacak 2020?

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK NE DEMEK?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan sözleşmeli öğretmenler KPSS puanından ve sözlü mülakattan başarı ile geçmelidir. Sözleşmeli öğretmenler haftalık 15 saat çalışarak bunun karşılında maaş hak ederler. Kadrolu öğretmenler de çalışma saatleri aynıdır. Sözleşmeli öğretmenler görev süresince öğretmen performans puanı için sürekli olarak çalışmakta ve kendini geliştirmeye çalışmak zorundadır.

Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman açıklanacak 2020?

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1.1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
1.2. Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.),
1.3. Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak,
1.4. Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak,
1.5. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak, 1.6. 2017 veya 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak,
1.7. Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,
1.8. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak.

Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman açıklanacak 2020?

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÜRESİ NE KADARDIR?

Sözleşmeli öğretmenlik süresinin. 4 artı 2 olmak üzere toplam 6 yıl olan sözleşme süresini 3 artı 1 toplam 4 yıla indirilmesi gündemdeydi. Konuyla ilgili son durum 2023 Eğitim Vizyonu'nda gelmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sözleşmeli öğretmenlerle ilgili söz verdikleri gibi süreyi kısaltma noktasında bir çabalarının olduğunu, bunun da TBMM onayıyla hayata geçtiğini, ayrıca öğretmenlik meslek kanunu tasarısını da paydaşlardan görüşler alarak Cumhurbaşkanlığı makamına sunduklarını, bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini hatırlattı.

Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman açıklanacak 2020?

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENİN GÖREVLERİ NEYİ KAPSAR?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev alan sözleşmeli öğretmenler kadrolu öğretmenlerle aynı yetkilere sahiptir. Ders verme ve öğrencilerin ilgili ders ile ilgili bilgi düzeyini ölçmek için sınav yapma yetkileri vardır.

Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman açıklanacak 2020?

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN VE KADROLU ÖĞRETMEN ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

-Sözleşmeli öğretmenin ek dersinden SSK kesintisi yapılmaktadır. Kadrolularda böyle bir kesinti söz konusu değildir. Haftada 15 saat ek dersi olan göreve yeni başlamış bir kadrolu öğretmen, 15 saat ek dersi olan 25 senelik bir sözleşmeli öğretmenden ek derslerdeki SSK kesintisi sebebi ile toplamda daha fazla maaş almaktadır.

-Sözleşmeli öğretmenler idareci ve ya müfettiş olamazlar. Bu konuda herhangi bir yasal düzenleme ve mevzuat yoktur. Kadroluların bu konuda herhangi bir sıkıntısı yoktur.

-Sözleşmeli öğretmenlerin hizmet puanları yoktur. Bu sebeple 1 yıl ya da 20 yıl çalışmış olmalarının bir önemi yoktur.

-Sözleşmeli öğretmenlerin Eş, çocuk, doğum yardımları yoktur. Fakat tüm bu haklar kadrolulara tanınmaktadır.

Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman açıklanacak 2020?

-Sözleşmelilere özür durumundan yapılan il dışı yer değiştirmelerde YOLLUK dahi verilmemektedir. Oysa bu hak kadrolulara tanınmaktadır.

-Sözleşmeli öğretmenlik için de aynen kadrolu öğretmenlik gibi bir atanma süreci yaşanır. Yine aynı şekilde KPSS puan üstünlüğüne göre, MEB’in belirlediği kontenjanlara atamalar yapılır. Ancak TBMM Milli Eğitim Komisyonunda geçen ilgili maddeye göre, KPSS puanının yanı sıra sözleşmeli öğretmen atamalarında sözlü mülakatta yapılacak. Sözlü mülakatla ilgili bilgi için 18. soruda.

-Sözleşmeli öğretmenlerle kadrolu öğretmenlerin maaşları aynı olmaktadır. 2017 yılı için sözleşmeli öğretmen maaşları ortalama olarak 2800 civarıdır.

-Sözleşmeli öğretmenler kadrolu öğretmenler gibi yaz aylarında da maaş alabilirler.

-Sözleşmeli öğretmenler de kadrolu öğretmenler gibi haftalık maaş karşılığı 15 saat çalışırlar. Bunun üzerindeki çalışmalarda ek ders alınabilir.

-Sözleşmeli öğretmenlikte özlük hakların diplerde bulunduğunu söylemiştir. Bunların başında hiçbir şekilde tayin hakkınızın olmamasıdır.

-Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmesi devam ettiği sürece hiçbir şekilde eş durumu ve sağlık özrü gibi durumlarla tayin olması mümkün değildir.

Haberimizde 'Sözleşmeli Öğretmenlik ne demek?' sorusunun yanıtını bulabilir 'Sözleşmeli Öğretmenlik için kimler başvurabilir?' öğrenebilirsiniz. Peki Sözleşmeli Öğretmenlik atamaları ne zaman yapılır? Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlik farkları nelerdir? Sözleşmeli öğretmen kimdir, kime denir? Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları bu gün açıklanacak. Bu nedenle vatandaşlar Sözleşmeli öğretmenliği merak ediyor. Sözleşmeli öğretmenlik hakkında detaylı bilgi haberimiz devamındadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡