Strasbourg'da Noel pazarına saldırı, ölü ve yaralılar var

Fransa'nın Strasbourg kendinde meydana gelen saldırıda, bir saldırgan sağa sola rast gele ataş açması sonucu ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

Strasbourg'da Noel pazarına saldırı, ölü ve yaralılar var

Fransa'nın Strasbourg kendinde meydana gelen saldırıda, Noel için kurulan çarşı yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi.

Fransa'nın Strasbourg kentinde Noel için kurulan çarşı yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi. Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, terör saldırısında 3 kişinin öldüğünü 12 kişinin de yaralandığını açıkladı. Olay sonrası kaçan ve hala aranan saldırganın 29 yaşındaki Strazburg doğumlu Sherif Chekatt olduğu belirlendi.

Olay sonrası, polis, çevreyi güvenlik kordonuna aldı, toplu ulaşım seferleri durduruldu. Fransa İçişleri Bakanlığı, vatandaşlara evlerine gitmeleri çağrısında bulundu.

bolge-gundem-haber.jpeg


BÖLGEDE TRAMVAY SEFERLERİ DURDURULDU

Fransa İçişleri Bakanlığı, ciddi bir güvenlik hadisesi yaşandığını belirterek, kent sakinlerinden evlerinde kalmalarını istedi. Güvenlik güçleri şehrin turistik meydanlarından Place Kleber'de yaşanan olayın ardından bölgeyi güvenlik çemberine aldı, tramvay seferleri durduruldu.
bolge-gundem-haber.jpeg

AKILLARA DEAŞ'IN YAPTIĞI SALDIRILARI GETİRDİ

Noel için kurulan pazar alanı yakınlarında yaşanan silahlı saldırı akıllara DEAŞ'ın Fransa ve Avrupa'da daha önce gerçekleştirdiği saldırıları getirdi. Fransa'da daha önceki DEAŞ saldırılarında 200'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Strazburg'daki saldırının terörle bağlantısının olup olmadığı henüz bilinmiyor. Kentte meydana gelen saldırının ardından Avrupa Parlamentosu kapatıldı ve çalışanlardan içeride kalmaları istendi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırının ardından Elysee Sarayı'nda verilen resepsiyonu yarıda kesti. Macron, İçişleri Bakanı Christophe Castaner'e kente gitmesi için talimat verdi.

Castaner, sosyal medya kullanıcılarına spekülasyonlardan uzak durmaları çağrısında bulundu.

Fransa'da 2015'ten bu yana yaşanan terör saldırılarında en az 240 kişi hayatını kaybetti.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Saldırıyı 29 yaşındaki Strazburg doğumlu Sherif Chekatt'ın gerçekleştirdiği belirtilirken, Chekatt'ın "Fiş S" olarak bilinen, takip edilen kişiler arasında yer aldığı, kaçmadan önce askerler tarafından yaralandığı duyuruldu. Ayrıca polisin dün sabah evine baskın yaptığı saldırganı bulamadığı belirtildi. 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡