Süleyman Tarık Balyalı kimdir? İBB CHP Grup sözcüsü Süleyman Tarık Balyalı Biyografisi

Pendik siyasetinin önemli isimlerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup sözcüsü Süleyman Tarık Balyalı kimdir, aslen nereli? sizler için araştırdık.

Süleyman Tarık Balyalı kimdir? İBB CHP Grup sözcüsü Süleyman Tarık Balyalı Biyografisi

Süleyman Tarık Balyalı kimdir, aslen nereli? İBB CHP Grup sözcüsü Süleyman Tarık Balyalı Biyografisi

1973 yılında İstanbul Pendik’te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Pendik’te tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe ve Denetim Bölümü’nde tamamladı. “Tevfikata Tabi İşlemlerde KDV İadesi, Muhasebesi ve Karşılaşılan Sorunlar” konulu Yüksek Lisans Tez çalışması bulunmaktadır. Pendik’te Mali Müşavir olarak kendisine ait büroda mesleğini icra etmektedir.

1995 yılında CHP’ye üye olarak siyasete girdi. 1996 yılında CHP Pendik Gençlik Kolu Başkanı, 1998 – 1999 yılları arasında da CHP İstanbul İl Gençlik Kolu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yine hem gençlik kollarında hem de ana kademede İlçe, İl ve Kurultay Delegelikleri yaptı.

Süleyman Tarık Balyalı kimdir? İBB CHP Grup sözcüsü Süleyman Tarık Balyalı Biyografisi

İlçe ana kademede iki dönem Yönetim Kurulu Üyesi, bir dönem de İlçe Sekreteri olarak görev yaptı. İSMMMO Meslek Yasası Komite Üyeliği, KAFFED (Kafkas Dernekleri Federasyonu) Yönetim Kurulu Üyeliği, 1864 İstanbul Kafkasyalılar Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kuzey Ormanları Savunması Aktivistliği gibi pek çok demokratik kitle örgütünde aktif olarak görev aldı.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Pendik Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildi. Görev süresi boyunca Pendik Belediye Meclisinde Grup Başkan Vekilliği, Denetim Komisyonu Üyeliği, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğinde bulundu. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye ve Pendik Belediye Meclis Üyeliklerine seçilmiştir.

Bu dönem içerisinde Pendik Belediye Meclisinde Grup Başkan Vekilliği, Denetim Komisyonu Üyeliği, İBB’de Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Pendik Belediye Meclis Üyeliğine seçilmiştir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN