Tavuk Dünyası Ramazan menüsü

Tavuk Dünyası Ramazan menüsü nasıldır? sorusu internette 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için araştırdık. İşte detaylar.

Tavuk Dünyası Ramazan menüsü

11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi. Bu mübarek ayda restoranların iftar menüleri araştırılmaya başlandı. Merakla araştırılan bu mekanlardan birisi de Tavuk Dünyası. Peki Tavuk Dünyası Ramazan menüsü nasıldır? Tüm emrak edilenler haberimizde

TAVUK DÜNYASI RAMAZAN MENÜSÜ

Tavuk Dünyası Coronavirüs nedeniyle  Türkiye genelinde tüm restoranlarını kapatma kararı almıştır

111.jpg

TAVUK DÜNYASI KİMİN?

Tavuk Dünyası markası, yeme içme sektöründe 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren, bugün 5 ülkede, 30 şehirde 70’den fazla noktada restoran-cafe hizmeti veren şirketleri bünyesinde bulunduran TD Gıda Hizmetleri tarafından geliştirilmiştir.

Ülkemizde yeme içme sektöründeki ihtiyaçları araştıran TD Gıda Hizmetleri, güvenilir bir kurumun çatısı altında, Türk insanının damak tadına uygun, sadece tavuk ürünleri satışı yapılan bir restoran zinciri açığını tespit etti. 2 yıl süren AR-GE ve markalaşma süreci sonunda altyapı çalışmalarını devam eden Tavuk Dünyası Türkiye ve Dünya genelinde bir çok yerde hizmet vermeye devam etmektedir.

Tavuk Dünyası Ramazan menüsü

TAVUK DÜNYASI ŞUBELERİ

10 Burda Avm Tavuk Dünyası Gazi Osman Paşa Mahallesi, 381. Sokak, No:3/192 Altıeylül/ BALIKESİR

212 AVM Tavuk Dünyası Mahmutbey Mah. Taş Ocağı Yolu No:5 34250 Bağcılar / İSTANBUL

39 Burda Avm Tavuk Dünyası 8 Kasım Mahallesi, İstasyon Caddesi, No: 151/130 Lüleburgaz/KIRKLARELİ

5M Migros Antalya Tavuk Dünyası Arapsuyu Mah. Atatürk Bul. No:3 07400 Konyaaltı / ANTALYA

A City Ankara Tavuk Dünyası Macun Mah. Fatih Sultan Mehmet Sok. No:224/A Acity Premium Outlet 06796 Yenimahalle / ANKARA

Adana Atatürk Cad. Tavuk Dünyası Çınarlı Mah. Atatürk Bul. no:29/A Kemal Özülkü İş Merkezi 01060 Seyhan / ADANA

Adana Cadde Tavuk Dünyası Mahfesığmaz Mah. Turgut Özal Bul. No:49 01170 Çukurova / ADANA 0322 234 18 81

Adana Optimum Tavuk Dünyası Sinanpaşa Mah. Hacı Sabancı Bul. No:28 01220 Yüreğir / ADANA 0322 333 37 17

Adana Türkmenbaşı Tavuk Dünyası Pınar Mahallesi, Ali Bozdoğanoğlu Bulvarı, No:48/F Seyhan/ADANA 0322 503 44 44

Adanapark Tavuk Dünyası Sakarya Mah. Turhan Cemal Beriker Bul. 55002. Sok. Park Adana AVM 01130 Seyhan / ADANA 0322 333 20 24

Adıyaman Park Tavuk Dünyası Yeni Sanayi Mah. 2870. Sok. Kat: 2 No: 161 Merkez / ADIYAMAN

Afyon Park AVM Tavuk Dünyası  Dumlupınar Mah. Kadınana Cad. No:103/B 06530 Merkez / AFYON 0272 222 00 66

Agora AVM Tavuk Dünyası Bahçelerarası Mah. Mithatpaşa Cad. No:1446 46040 Balçova / İZMİR 0232 278 11 14

AHL Park Çorum Tavuk Dünyası Çepni Mah. Kerebigazi 1 Cad. No:7 20010 Merkez / ÇORUM

Airport AVM Tavuk Dünyası Ataköy 7 - 8 - 9 - 10 Londra Asfaltı No:101 34844 Bakırköy / İSTANBUL 0212 465 66 46

Tavuk Dünyası Ramazan menüsü

ORUÇ TUTMANIN ÖNEMİ NEDİR?

Oruç, nefsin isteklerinden iradî olarak uzak durma olması yönüyle bir irade eğitimine, açlık ve susuzluğun verdiği sıkıntıya dayanma yönüyle de bir sabır eğitimine dönüşmektedir. İnsanın hayatta başarılı olabilmesi için irade hâkimiyeti ve güçlükler karşısında dayanabilme gücü de önemli bir role sahiptir. Nefsin isteklerinin kontrol altına alınmasında, ruhun arındırılıp yüceltilmesinde oruç etkili bir yoldur. Bu orucun değişik biçimlerde de olsa hemen bütün din ve kültürlerde riyâzet ve mücâhede yolu olarak mevcut olmasını da açıklar.

Toplumsal hayatta huzursuzluklara yol açan taşkınlıklar, büyük ölçüde insanın hayvanî yönünü tatmin eden maddî zevklere düşkünlükten kaynaklanır. Maddî zevk deyince de akla, yeme içme ve cinsel ilişki gibi zevkler gelir. İşte oruç, insanı maddî zevk ve şehvetler peşinde koşturan, dolayısıyla da, Allah'ın haklarına riayet edemediği için kendisine zulmetmesine, insanların haklarına riayet edemediği için onlara zulmetmesine sebep olan nefs-i emmâreyi teskin etmenin de bir ilâcı, aşırılıkları törpülemenin bir çaresidir. Oruç, yoksulların durumunu daha iyi anlamaya, dolayısıyla onların sıkıntılarını giderme yönünde çaba sarfetmeye de vesile olur. "Tok, açın halinden anlamaz" atasözü de bunu ifade eder. Orucun, dinimizde önemli bir yeri olan sabır konusuyla irtibatı da burada hatırlanmalıdır.

"Namaz ve sabırla yardım isteyin" (el-Bakara 2/153) ve "Sabredenlere ecirleri hesapsız olarak tastamam verilir" (ez-Zümer 39/10) gibi âyetler, "Oruç sabrın yarısıdır" (Tirmizî, "Da'avât", 86) diyen ve orucun Allah için olup mükafâtını da kendisinin hesapsız olarak vereceğini bildiren hadislerin ortak anlamı, orucun sabır boyutunu ve bunun fazilet ve sevabının yüksekliğini anlatır. Bütün bunlara ilâveten orucun sağlık açısından pek çok yararları bulunduğu da uzman hekimler tarafından ifade edilmektedir. Ramazan orucu zahiren bakıldığında, bir yıl boyunca çalışan vücut makinesinin dinlenmeye ve bakıma alınması gibidir.

Tavuk Dünyası Ramazan menüsü

RAMAZAN AYININ ANLAM VE ÖNEMİ NEDİR?

Ramazan ayı, ay takvimine (aya göre hesaplanan) göre, dokuzuncu ayın adıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "on bir ayın sultanı" denilmiştir.

Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, Kutsal kitabımız olan Kur'an'ın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yüce Allah Kur'an'da " Ramazan ayı insanları kurtuluş yolan götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur'an'ın indiği aydır. "(Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur. 

Kur'an', Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir. Bu nedenle Kur'an insan için hayati değer taşır. Kur'an okumak bir ibadettir. Peygamberimiz Allah'ın bildirdiği görev ve sorumluluklarımızı sıkça hatırlamamız için Kur'an'ı çok okumayı teşvik etmiştir.

Müslümanlar, ramazan ayında Kur'an okumaya her zamankinden daha çok özen gösterirler. Bunun için evlerde veya camilerde bir araya gelerek, her gün Kur'an'dan yirmi sayfa okurlar. Ramazan ayının sonuna gelindiğin de ise Kur'an'ı baştan sona bir kez okumuş olurlar. Buna hatim denir. Daha sonra hatim duası yapılır. Müslümanlar yüzyıllar boyu bu geleneği devam ettirmişlerdir.

Ramazan ayını önemli kılan etkenlerden biri de, dinimizin temel ibadetlerinden olan orucun bu ay içinde tutulmasıdır. Yüce Allah Kur'an'da "…Kim Ramazan ayına ulaşırsa oruç tutsun" (Bakara suresi, 185. ayet) buyurarak, ramazan ayında oruç tutulmasını emretmektedir. Bu nedenle Müslümanlar ramazan ayı boyunca oruç tutarlar.
Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz, ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡