Son dakika... TFF'den Pierre Webo’ya yapılan ırkçılık söylem hakkında açıklama

Son dakika... Medipol Başakşehir, PSG ile deplasmanda oynadığı mücadelede maçın 4. hakemi tarafından Medipol Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo’ya yapılan ırkçılık söylemi ortalığı karıştırdı. Türkiye Futbol federasyonu konuyla ilgili sıcağı sıcağına açıklama yaparak "asla kabul edilemez bir suç ve utançtır" dedi.

Son dakika... TFF'den Pierre Webo’ya yapılan ırkçılık söylem hakkında açıklama

Son dakika...  Paris Saint-Germain'e deplasmanda konuk olan İstanbul Başakşehir maçın dördüncü hakemi Constantin Sebastian Coltescu'nun ırkçı söylemde bulunulduğu gerekçesiyle protesto amacıyla sahayı terk etmişti. Bunun üzerine  TFF açıklama yaptı.

"asla kabul edilemez bir suç ve utançtır"

UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Medipol Başakşehirin, PSG ile deplasmanda oynadığı mücadelenin 4. hakemi tarafından Medipol BaşakşehirYardımcı Antrenörü Pierre Webo’ya olan ırkçılık söylemi, insanlık adına asla kabul edilemez bir suç ve utançtır. 

Olayın yaşandığı andan itibaren TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemirile TFF 1. Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Servet Yardımcı, ayrıca TFF yetkilileri, Medipol BaşakşehirKulübü Başkanı Sayın Göksel Gümüşdağve UEFA yetkilileri ile temasa geçmiştir. 

TürkiyeFutbol Federasyonu, bu gece yaşanan olayın takipçisi olacak, gerekli tüm soruşturmaların yapılmasında temsilcimiz Medipol Başakşehirin yanında olacaktır. 

Üyesi olduğumuz UEFA’nın, yıllardır sürdürdüğü ırkçılıkla mücadelesini göz önüne alarak, yaşananları titizlikle inceleyeceğine ve gerekli cezayı vereceğine inanıyoruz.

TürkiyeFutbol Federasyonu 
 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡