Trakya Üniversitesinde 2. Ulusal Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Öğrenci Kongresi düzenlendi

Trakya Üniversitesinde 2. Ulusal Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Öğrenci Kongresi düzenlendi.Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat...

Trakya Üniversitesinde 2. Ulusal Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Öğrenci Kongresi düzenlendi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, organizasyonun başarısından ötürü öğrencileri tebrik etti.

Öğrencilerin düzenledikleri bu etkinliğin önemine dikkat çeken Üstündağ "Kongre sayesinde ülkemizin dört bir yanından gelerek bilgilerini sizlerle paylaşacak olan bilim insanlarından en güncel bilgileri alma imkanınız oluyor. Ayrıca bu kongrelere katılma sureti ile bilimsel alanda kendinizi açıkça ifade etme, fikirlerinizi savunabilme yeteneğinizi geliştiriyorsunuz."dedi.

Kongreye Trakya Üniversitesi Fiziksel Aktivite ve Sağlık Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Gülnur Öztürk, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Özdinç Anar, Kongre Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hilal Keklicek ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

- AGD iftar verdi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi, dernek üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine iftar yemeği verdi.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte, Filistin’de yaşananları işaret ederek, başta Filistin olmak üzere bütün mazlum coğrafyalara Ramazan ayının bir kurtuluş olmasını diledi.

Ramazan'dan bir gün onlarca Filistinli'nin şehit edildiğini vurgulayan Turhan, "Kardeşimiz şehadet şerbetini içti. Bu haberleri duyunca üzülüyoruz, basın açıklamaları düzenliyoruz, çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Fakat bizim daha büyük işler yapmamız gerek." dedi.

Turhan, internet ve dizilerle toplumu bozan mesajlar iletildiğini, aile birliğini, toplum düzenini korumak adına tedbirlerin bir an evvel alınması gerektiğini vurguladı.

- TÜ'den Yunanistan'da konser

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesindeki "Trakya Üniversitesi Ensemble"si Yunanistan'da konser verdi.

Selanik Aristotle Üniversitesinde düzenlenen 300 kişilik bir izleyici topluluğunun katıldığı konser büyük beğeni topladı.

Konsere Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan, Aristotle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Perikles Miktas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nikolaos Varsakelis ve Prof. Dr. Theodoros Laopoulos ile Konservatuvar Bölüm Başkanı Prof. Emilios Cambouropoulos’un katıldı.

- Kalite ve Strateji Ekseninde Planlama konferansı

Trakya Üniversitesinde Kalite ve Strateji Ekseninde Planlama konferansı düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansta, Edirne ve üniversiteleri hakkında bilgiler vererek konuşmasına başladı.

Kalite ve strateji konusunda Türkiye'nin en otorite isimlerinin tecrübelerini ve düşüncelerini paylaşmak için konferansa geldiğini anlatan Tabakoğlu, konferansın üniversitenin kalite anlamında atacağı adımlara büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Kalite ve Strateji Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Güler, de 21. Yüzyılda da kalite, strateji, planlamanın önemini koruyarak devam edeceğini söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de planlama ve stratejinin modern anlamda başlangıcı ve kullanımı hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Güler "1980’li yıllardan sonra refah devlet anlayışından yeni bir liberal dünya düzenine geçişte 5 yıllık planların yeterli olmadığı görüldü. Bunun üzerine sektörel düzeye kadar inen stratejik planlar yapılmaya başlandı. Bu planlarında birbirleriyle bağlantılı ve hiyerarşik düzen içerisinde olması gerekiyor." dedi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas da Türkiye’de kalite süreçlerinin 2000’li yıllarda başladığını fakat doğru planlamanın gerçekleşmemesi sebebiyle netice alınamadığını söyledi.

Yükseköğretim Kalite Kurulunun kurulmasıyla kalite anlayışında önemli adımlar atılmaya başlandığını iade eden Elmas,"Yükseköğretimde amaç, kompleks ve hızlı değişen dünyaya ayak uyduracak mesleki ve etik açıdan yüksek bilgi, beceri ve yetkinlikte mezunlar yetiştirmek, AR-GE çıktılarını sayı ve nitelik olarak artırmak, bilişim destekli çevik yönetim ve performanstır. "şeklinde konuştu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡