'Türkiye McDonalds' el değiştiriyor

Mc Donalds'ın Türkiye'deki lisans sahibi olan Anadolu Restoran İşletmeleri'ni 280.7 milyon liraya, Birleşik Holding satın aldı. Satış işlemleri ise gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından yapılacak.

'Türkiye McDonalds' el değiştiriyor

Dünya'nın en büyük restoran zincirlerinden biri olan McDonalds'ın Türkiye'deki lisans sahibi konumundaki bağlı ortaklığı Anadolu Restoran İşletmeleri'nin 280.7 milyon liraya Birleşik olding Limited şirketine satışı için sözleşme imzaladı.

Anadolu Holding, Anadolu Restoran ile ilgili alakalı olarak elinde olan stratejik alternatifleri araştırmak üzere bir yatırım bankası aracılığı ile bir kurumun yetkilendirmesi kararını geçen yıl Mayıs ayında duyurmuştu.

KARAR İLK ÇEYREKTE SONUÇLANACAK

Anadol Grubu Holding'ten yapılan KAP bildirimi açıklamasında, "Anadolu Restoran sermayesinin yüzde 100'ünü temsil eden hisselerin Birleşik Holding Limited şirketine satışının yapılması için hisse devir sözleşmesi imzalanmıştır. Hisse devri, resmi makam ve kurumlardan izinlerin alınması sonrasında yapılacak olup, 2020 yılı ilk çeyreği içerisinde sonuçlandırılması öngürlmektedir" açıklamalarında bulundu.

bolge gundem

Hisse devir sözleşmesi kapsamında Anadolu Restoran'ın hisse değerlerinin 280.7 milyon lira olarak belirlendiği i fade edilen açıklamaya göre, satış sonucu 222.4 milyon lira kar oluştururken, satış karının yüzde 75'i vergi istisnaden faydalanmak maksadıyla özkaynak hesaplarında tutulacak. 

FRANCHISE İŞLETMECİSİ TARAFINDAN KURULDU 

Anadolu Grubu, satışının yapıldığı Birleşik Holding'in kamoyu ve basın tarafından tanınması nedeniyle Kamu Aydınlatma Platformu (KAP)'a yeni bir açıklama yolladı.

bolge gundem

Açıklamada ise şu bilgilere yer verildi:

"30.01.2020 tarihli özel durum açıklamamızda konu edildiği üzere bağlı ortaklarımızdan Anadolu Restoran İşletmeleri Ltd. Şti. (McDonald's Türkiye) sermayesinin yüze 100'ünü temsil eden hisselerin devrine ilişkin açıklamaya ek olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmsaı uygun görülmüştür. Hisse devir sözleşmesinde Alıcı taraf olarak belirtilen Birleşik Holding Limited, McDonald's Corporation'ın uzun yıllardır başarılı bir şekilde faaliyet gösteren mevcut bir franchise işletmecisi tarafından İrlanda'da (Türkiye'de McDonald's franchise işletmecisi olmakm makdasıyla) yeni kurulan bir şirkettir. Bu satış işlemi ve Alıcı, McDonald's Corporation tarafından onaylanmıştır."

BİNLERCE ÇALIŞANI VAR

Anadolu Grubu'nun sitesinde yer alan bilgiye göer firmanın 2005'Ten bugüne kadar Türkiye lisansının sahibi olduğu McDonald's'ın Türkiye'de 250'yi aşkın şubesi ve 6000 bin çalışanı bulunuyor. Zincir, Türkiye'de yılda ortalama 60 milyon müşteriye hizmet vermesi ile biliniyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡