Ünlü İllüzyonist Aref,intihara kalkışan 3 çocuk babası adamın hayatını kurtardı

Ünlü illüzyonist Aref Ghafouri, intihar etmek isteyen 3 çocuk babası adamı 45 dakika boyunca konuşup ikna ederek hayatını kurtardı.

Ünlü İllüzyonist Aref,intihara kalkışan 3 çocuk babası adamın hayatını kurtardı

Kobra yılanının ısırması nedeniyle 6 ay önce ölümden dönen illüzyonist Aref Ghafour, Ataşehir'de intihar etmek isteyen 3 çocuk babası Mümin Yılmaz'ı ikna ederek hayatını kurtardı.

3 ÇOCUK BABASININ HAYATINI KURTARDI

Katıldığı televizyon programında yaptığı illüzyon gösterisiyle bir anda tüm Türkiye'nin yakından tanıdığı bir isim haline gelen Aref Ghafour, 6 ay önce yılan sokması nedeniyle ölümden dönmüştü. Dün akşam saat 20: 15 sıralarında iş yerinden çıkan Ghafour, Ataşehir'de bir köprüye çıkarak, intihar etmek isteyen 3 çocuk babasını Mümin Yılmaz'ı 45 dakika süren çabanın ardından intihar etmemesi için ikna etti.

"KONUŞUP İKNA EDEBİLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM"

Akşam saatlerinde yaşanan olayın detaylarını anlatan, ünlü illüzyonist Aref Ghafour, "Ofisteydim arkadaşlarla beraber bir toplantı vardı. Oradan çıkıp, yemek için buraya gelecektim. Ataşehir Metroya gelince bir baktım, polisler oradaki tüneli kapatmışlar. Oradan geçecektim bende. Bir sürü polis var itfaiye var. Merak ettim ne oluyor diye sağa çektim. Sonra bir baktım biri intihar ediyor. Konuşup ikna edebileceğimi düşündüm hayatını kaybetmemesi için" dedi.

"YANINA YAKLAŞTIĞIMDA BENİ TANIDI"

Polislerin kendisini tanımasının ardından, Yılmaz'ın yanına yaklaştığını söyleyen Aref, "Polislere dedim siz gelmeyin. Çünkü yaklaşılınca kendisini atmaya çalışıyordu. Yere oturdum. Adam rahat konuşsun diye. Zaten elinde içki vardı bıçak vardı. Kendimi atacağım diyordu. Yaklaştığımda, 'Sen Aref değil misin?, Ben senin hayranınım' dedi. Dedim, sıkıntın ne? Neden böyle bir şey yapıyorsun? Oturdum, yaklaşık 45 dakika konuştum. İşte hayatını anlattı. Dolandırılmış birileri tarafından. 200 bin lira civarında parası gitmiş. O yüzden hayatı sıkıntıya girmiş. Ailesine bakamıyor. O yüzden eşi ondan ayrılmış.

Ünlü İllüzyonist Aref Gaffİntihara Kalkışan 3 Çocuk Babası Adamın Hayatını Kurtardı

"ONA YARDIMCI OLACAĞIM"

Konuştum. Ona yardımcı olacağımı, iş ayarlayacağımı söyledim. Bir kaç ay önce hayatımı kaybetme tehlikesi atlattığımı, bende son anda kurtardığımı anlattım. Dedim 'Değmez yani, basit şeyler için, para her zaman kazanılır. İnsan hayatında inişler çıkışlar var. Bunlar atlatılabilecek şeyler. Seni bekleyen üç çocuğun var. Böyle bir şey yapma' Konuştuk işte, dedi bana yardım edeceğine kesin söz veriyorsan tamam" dedi.

"GÖRÜŞMEYİ KABUL ETMEYEN EŞİNİ DE İKNA ETTİK"

İntihar etmek isteyen Yılmaz'ın, eşini de ikna edeceğini söylediğini belirten Aref, "Eşim benimle görüşmüyor' dedi. Dedim 'Eşini de seninle görüştüreceğiz ama burada olmaz. Ataşehir Asayiş Büro'ya gideceğiz. Burada yolu kapatıyoruz. Başka ambulans geçer o geçer, o geçer. Başkalarına da zarar veriyorsun aynı anda' Sonra ikna ettik. Yavaş yavaş bıçağı aldık elinden. Sonra karakola gittik" diyerek, yaşananları anlattı.

Ünlü İllüzyonist Aref Gaffİntihara Kalkışan 3 Çocuk Babası Adamın Hayatını Kurtardı

AREF GHAFOURİ KİMDİR?

Aref Ghafouri kendisine sihirbaz değil “zihinbaz” demeyi tercih ediyor. Daha bir afili adıyla mesleğine mentalist diyor. Sihirbazdan öte Ghafouri beyin okuyabiliyor, kaşık çatal bükmede üstüne yok...

Aref Ghafouri, 18 Aralık 1989 tarihinde İran’nın Urmiye şehrinde doğmuştur. İranlıdır ama aslı Azeridir, Azerbaycan Türk’üdür. Çocukluktan itibaren hep farklı olmayı ve farklı şeyler yapmayı seven birisiydi. Hayatı olduğu gibi değil, hayal gücünde istediği şekilde yaşayan Aref, 7 yaşından itibaren değişik hayaller ve olağan dışılıklar ile hayatını şekillendirmeyi seçti.

11 yaşına geldiğinde, artık hayal ettiklerini gerçeğe dönüştürme üzerine deneyimler yaşamaya başlamış ve kendini mentalizm’in sınırsız dünyasına taşımıştır. 11 yaşında iken amcasının ona gösteri yapmak için bir ampul kırıp yemesi onun gösteri dünyasına girmesini ateşledi. 18 yaşında bir sınav ile Türkiye'ye gelmeye karar verdi. İstanbul Teknik Üniversitesini kazandı. Anadili gibi Türkçe konuşmayı 7 ay gibi kısa sürede öğrendi. 6 ay orada eğitim gördükten sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesine geçme kararı alarak yeni adresi olan Ankara'ya doğru yol aldı.

Geçiş yaptığı Orta Doğu Teknik Üniversitesinde Endüstriyel tasarım bölümünü kazandı. Ankara’daki yaşantısında hem okuluna hem de mentalizme oldukça zaman Ayıran aref, zaman zaman Ankara da yaptığı gösteriler ile de mentalizm Alanında ki tecrübelerini geliştirmiş oldu.

Tüm bu gelişmeler neticesinde kendini hazır hissettiği bir anda Acun Ilıcalı'nın sunduğu yetenek sizsiniz Türkiye yarışmasına katılma kararı alan Aref, bu kararla hayatında profesyonel yeni bir başlangıç yapmış oldu.

Aref Ghafouri, David Copperfield’i sadece seviyor. Amacı bu alemde kendi tarzını yaratmak.

2010 yılında Show TV'de yayınlanmaya başlayan, yapımcılığını Acun Ilıcalı’nın yaptığı ve jüride Acun Ilıcalı, Ali Taran ve Hülya Avşar’ın olduğu 2. sezon “Yetenek Sizsiniz Türkiye” adlı yarışmaya katıldı. Bu yarışmada Sefa Doğanay birinci olmuştur.

Aref Ghafouri, 22 Aralık 2014 günü yayınlanan, Jüri üyeliklerini Murat Boz, Özgü Namal, ve Eser Yenenler ve Acun Ilıcalı’nın yaptığı Yetenek Sizsiniz programına misafir olarak katıldı ve özel gösterilerini sundu.

Aref Ghafouri'ye Dünya Sihirbazlar Birliği tarafından 2011 yılında Merlin Ödülleri'nde "Dünyadaki En Ekstrem Sihirbazı" ödülü verildi. 2012 yılının son günlerinde Türk vatandaşlığına kabul edildi.

Ata binmeyi, karting yapmayı ve sinemaya gitmeyi seven Aref Ghafouri, Ankara’da yaşamakta ve evinde beslediği bir maymunu vardı, hastandı öldü.

2014 yılında “Sihir Bozucu” adında bir kitap çıkarttı. Aref, bu kitabı içerisinde bizlere uçmaya hazır olup olmadığımızı soruyor, öncelikle… Birbirinden olağanüstü deneyimlerin beraberinde şaşırtıcı olan illüzyon numaralarından hipnoza ve hatta zihni okumaya kadar giden birçok yeteneği ve bilgiyi okurlarıyla paylaşıyor!

Aref Ghafouri'yi 16 temmuz 2018 tarihinde Antalya'daki beş yıldızlı bir otelde gösteri yaptığı sırada 'kobra' cinsi yılan sağ elinin bilek üstünden ısırdı. Panzehiri sadece orada bulunduğundan tedavi için ambulans uçakla Mısır’a gitti.

Ödülleri :
2011 - Merlin Ödülleri - "Dünyadaki En Ekstrem Sihirbaz" ödülü 

Ünlü İllüzyonist Aref Gaffİntihara Kalkışan 3 Çocuk Babası Adamın Hayatını Kurtardı

KOBRA YILANI SOKTU ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Ünlü sihirbazı gösterilerinde kullandığı 'kobra' cinsi yılan ısırdı. Sağ kolunun bileğe yakın kısmından ısırılan Aref'in sağlığına kavuşması, panzehirin bulunmasına bağlıydı. o geceyi Antalya'da hastanede geçiren Aref, özel uçakla tedavisi için Mısır veya Fransa'ya götürüldü. Özel ambulans uçak havalimanında bekletilirken, vize işlemlerinin yapılabilmesi için Dışişleri Bakanlığı da devreye girdi. 
Acun Ilıcalı'nın programlarında yaptığı illüzyon gösterileriyle Türkiye'nin yakından tanıdığı İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafouri, bir süredir Antalya'daki beş yıldızlı otellerde gösteri yapıyordu.Öğle saatlerinde gösterisi için hazırlık yapan Aref Ghafouri'yi 'kobra' cinsi yılanı, sağ elinin bilek üstünden ısırdı. Kolunu bir bez parçasıyla sıkarak zehirin bütün vücuduna yayılmasını önleyen ünlü sihirbaz Aref, Rus asistanı Yana Vinter ile birlikte Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti.
Yılan ısırma ünitesinde ilk müdahalesi gerçekleştirilan Aref Ghafouri için seferber olundu. Yapılan gözlem ve tahlillerde yılanın ısırdığı yerde kısmi komplikasyon tespit edilirken, kobra yılanı panzehirinin Türkiye'de olmadığı söylenmişti. Bakanlığın getirteceği panzehirin Antalya'ya ulaşması süresinin 24 saati aşabileceğini gözönünde bulunduran Aref Ghafouri, tedavi için Mısır'a götürülmesini talep etmişti.
Bu arada her ihtimale karşı yoğun bakım ünitesine alınan Aref'in yakınları gece boyunca özel ambulans uçak aradı. Sabaha karşı İstanbul'da bulunan ambulans uçak Antalya'ya geldi.
Ancak Mısır'ın Türk vatandaşlarına vize uygulaması nedeniyle havalimanında bekletilen ambulans uçak vize alınamadığı için hareket edemedi. Dışişleri Bakanlığı'nın tüm girişimlerine rağmen Mısır makamlarından vize almak mümkün olmadı. Bu arada Kahire Büyükelçiliği de Aref için harekete geçmişti.

YILAN SOKTUĞU ZAMAN NE YAPILMALI?

Solunum yollarının açıklığı ve dolaşım kontrol edilir.Yılan tarafından sokulmuş kişi hareketsiz ve sakin olduğunda zehrin vücuda yayılması gecikir. Bu nedenle, hastanın hareket etmesi önlenir, sakinleşmesi sağlanır.Yara bol su ile yıkanır.Yaraya yakın bölgede takı varsa baskı yapmasını önlemek amacıyla çıkarılır.

Yara kol ya da bacakta ise, ısırılan bölgenin tam üstünden, dolaşımı engellemeyecek şekilde bandajla baskı yapılır. Ancak sıkı bandaj uygulamamaya dikkat edilmelidir.Yara yüzde, boyunda ya da başta ise, zehrin emilmesini geciktirmek için yara çevresine baskı yapılır. Isırılan bölgeye soğuk uygulama yapılarak, zehrin yayılması ve şişme önlenmeye çalışılır.

Yara ağız ya da boğaz bölgesinde ise, şişmeyi önlemek ve zehrin emilmesini azaltmak için bireyin, hastaneye ulaşıncaya kadar buz emmesi ya da soğuk su içmesi sağlanır.
Bilinenin aksine yaralı bölgedeki zehrin ilk yardımı yapan kişi tarafından emilmemesi gerekir. Ya da yaralı bölgenin bıçakla kesilmesi, çamur sürülmesi gibi uygulamalar da yanlıştır. 

 

 

7
0
1
2
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Arda Güler, Real Madrid'de ilk kez ilk 11'de oynadığı Real Sociedad maçında gol attı
Arda Güler, Real Madrid'de ilk kez ilk 11'de oynadığı Real Sociedad maçında gol attı
Ne oldum değil, ne olacağım denmeli! Ünlü sanatçı Serdar Ortaç'dan iç burkan itiraflar! ''Param biteceğine inanmazdım''
Ne oldum değil, ne olacağım denmeli! Ünlü sanatçı Serdar Ortaç'dan iç burkan itiraflar! ''Param biteceğine inanmazdım''
TÜİK paylaştı: Trafiğe kaydedilen taşıt sayısında artış var…
TÜİK paylaştı: Trafiğe kaydedilen taşıt sayısında artış var…
FBI, vatandaşlarını lisans olamayan finansal sistemler konusunda uyardı…
FBI, vatandaşlarını lisans olamayan finansal sistemler konusunda uyardı…
Çok Okunanlar
27 Nisan 2024 Cumartesi günlük burç yorumları | Sosyalleşmek size iyi gelecektir
27 Nisan 2024 Cumartesi günlük burç yorumları | Sosyalleşmek size iyi gelecektir
Arda Güler, Real Madrid'de ilk kez ilk 11'de oynadığı Real Sociedad maçında gol attı
Arda Güler, Real Madrid'de ilk kez ilk 11'de oynadığı Real Sociedad maçında gol attı
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
26 Nisan 2024 Cuma günlük burç yorumları! Bugün sizi neler bekliyor? O burç sahipleri aşk hayatınıza dikkat!
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
Meteorolojiden toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 26 Nisan Cuma günü tüm ülke geneli hava durumu ve sıcaklıkları
Yorumlananlar