Üye kabul etmeyen Başkandan “Mermili” paylaşım

Sendika üye tespit tutanaklarının koronavirus salgını sebebi ile 15 temmuz ertelenmesi sonrasında İstanbul 9 nolu şube başkanı Şaban Turgut DENİZLİ tarafından sosyal medyada üye formaları üzerine mermi konularak yapılan paylaşım büro memursen 9 nolu şubede neler oluyor sorusunun sorulmasına sebep oldu.

Üye kabul etmeyen Başkandan “Mermili” paylaşım

Büro hizmet kolunda 73 bin 685 üye sayısıyla yetkili olan Büro Memur-Sen 6. Olağan Genel Kurulu ile 2016 yılında Genel Başkanlığa seçilen Vecdi Canbaz’ın 2019 yılında görevine son verilmiş ve yerine Yönetim Kurulu üyelerinden Metin YILANCI genel başkan olarak seçilmişti.  

2020 mart ayında Büro Memur-Sen yeniden olağan üstü seçime gitmiş ve yapılan 5'inci Olağanüstü Genel Kurulu sonrasında Yusuf Yazgan, Metin YILANCI’nın yerine Genel Başkan seçilmişti.

Büro Memur-Sen Genel Başkanının listesinde disiplin kurulu üyesi olarak yer alan İstanbul 9 nolu şube başkanı Şaban Turgut DENİZLİ tarafından  sosyal medya üzerinde üye formalarının üzerinde mermi koyarak yapılan paylaşım Büro Memur-Sen’de suların halen daha durulmadığını gösteriyor.

Sosyal medyada mermili paylaşım yapan şaban Turgut denizlinin üye olmak isteyen yüzlerce üyenin üyeliklerini kabul etmediği kendisine yakın olarak gördüğü kişilerin ise üyeliklerini yaparak 2020 eylül –ekim aylarında yapılacak olan başkanlık seçiminde kendisine rakip olarak çıkacak adaylara karşı seçimi kazanmak için elindeki başkanlık yetkisini kötüye kullandığı ve Büro Memur-Sen Genel merkezininde bu konuda kendisinin arkasında olduğunu deklare ettiği iddia ediliyor.

1-003.jpg

15 Temmuz Sendika Üye Sayım Sürecini Geçmişteki Kayıplarımızı Telafi Ederek Tamamlamalıyız şeklinde açıklama yapan Genel Başkan Yusuf YAZGAN’ın bu sözlerinin tam tersi bir tutum içerisinde olan TURGUT DENİZLİ’nin yüzlerce üyenin üyelik formalarını kabul etmeyerek anti demokratik uygulamada bulunması, kendisi tarafından yapılan üyelikleri sosyal medyada üzerine mermi koyarak paylaşması ve bu konuda disiplin kurulu üyesi olduğu genel merkez tarafından desteklendiğini belirtmesi üzerine bu durumun olayın taraflarınca yargıya taşınacağı ve suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

2-004.jpg

3-002.jpg

FLULAŞTIRILMIŞ TUTANAK

0
2
0
0
0
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡