Valilik duyurdu! İl dışından gelenler 10 gün evlerinde izole edilecek

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınındaki vaka artışı nedeniyle Türkiye genelinde uygulanan tam kapanmanın ilk gününde valiliklerden de yeni kararlar gelmeye devam ediyor.

Valilik duyurdu! İl dışından gelenler 10 gün evlerinde izole edilecek

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yaşanan vbaka artışı sebebiyle tam kapanmaya gidilmesinin ardından Kars Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, il dışından gelen vatandaşların 10 gün evlerinde izole edileceği belirtilirken 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'e kadar devam edecek tam kapanma dönemine ilişkin ilave tedvirlere de yer verildi.

Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada yeni kararlar alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve İzmit gibi büyükşehirlerden yaz dönemini ilimizde geçirmek için gelen vatandaşların evlerinde kendilerini 10 gün boyunca izole etmelerinin sağlanması, bu süreç boyunca hiçbir şekilde ev ziyaretlerinin yapılmaması, bu durumun köy muhtarı ve kolluk kuvvetleri tarafından denetiminin sağlanması konusunda karar verilmiştir."

Açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararlarını ihlallerde, her birinde ayrı ayrı olmak üzere 860 lira ile 3 bin 469 lira arasında idari ceza uygulanacağı kaydedildi.

ARDAHAN'DAKİ MARKETLERDE FLAŞ YASAK

Ardahan'da, zincir marketlerde ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek gibi ürünlerin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında "tam kapanma" sürecinde satışının yasaklandığı bildirildi.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, yaptığı yazılı açıklamada, kentte tam kapanma sürecinde haksız rekabetin oluştuğunu, bunu engellemek amacıyla Valilik ile ortak kararın alındığını belirtti.

Söz konusu karar ile esnaf için haksız rekabetin engellendiğini dile getiren Demirci şunları kaydetti:

"Valimiz Hüseyin Öner ile birlikte yaptığımız görüşmede 'tam kapanma' sürecinde ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek satışı yapan işletmelerin kapalı olmasından dolayı haksız rekabetin önlenmesi amacıyla bu süreçte açık olacak zincir marketlerde bu reyonların veya bunların bulunduğu katların satışa kapatılması kararı verildi."

Demirci, alınan karara rağmen söz konusu ürünlerin satışının yapılması halinde idari yaptırım uygulanacağını sözlerine ekledi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡