Yeniden sayımda son durumu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ duyurdu: Makas daraldı!

İstanbul'da 31 Mart Yerel seçimleri sonuçlarına gelen çok sayıda itiraz sonrası, yeniden sayım işlemine başlanmıştı. Geçersiz oyların yeniden sayılması sürerken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Binali Yıldırım'ın artıya geçmesine az kaldığını duyurdu. İstanbul seçim sonuçları son durum haberimizde...

Yeniden sayımda son durumu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ duyurdu: Makas daraldı!

İstanbul'da 31 Mart Yerel seçimleri sonuçlarına gelen çok sayıda itiraz sonrası, yeniden sayım işlemine başlanmıştı. İstanbul'da geçersiz oyların yeniden sayılması sürerken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Binali Yıldırım'ın artıya geçmesine çok az kaldığını duyurdu. Peki yeniden sayım İstanbul seçim sonuçları nedir? YSK son dakika 2019 sonuçları nedir? İşte tüm merak edilen cevaplar haberimizde...

Yeniden sayım sonuçları son dakika nedir? Yeniden sayımda son durum İstanbul

YENİDEN SAYIM İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI SON DAKİKA

İstanbul'da, son gelen bilgilere göre 18 ilçede geçersiz oylar, 4 ilçede de oyların tamamı sayılıyor. Süreç devam ederken sayımları takip eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, kişisel Twitter hesabından önemli bir bilgi paylaştı.

Hamza Dağ şu ifadeleri kullandı:

"Bayrampaşa’da geçersiz oylar sayılıyor.Ge çersiz sayılan oylardan her sandıkta en az iki tane Akparti hanesine yazılıyor.Makas daralıyor artıya geçmeye çok az kaldı inşaallah"

Yeniden sayım sonuçları son dakika nedir? Yeniden sayımda son durum İstanbul

GEÇERSİZ OYLAR YENİDEN SAYIMDA SON DURUM 

Edinilen bilgiye göre; Bağcılar’da yapılan itiraz sonucu "kaydırma" olan sandıklarda düzeltmeler sonucu 1304 oy Binali Yıldırım'a yazılmıştı.

Yine aynı şekilde Arnavutköy'de Binali Yıldırım'a 1221 oy yazılırken, bu oyların 676’sının Vatan Partisi adayına, 537’sinin ise Ekrem İmamoğlu’na kaydırıldığı belirlendi.

Beykoz'da da, kaydırma yapılan ve halen devam eden geçersiz oyların sayımından 3191 oy Binali Yıldırım'ın hanesine yazıldı.

Yeniden sayım sonuçları son dakika nedir? Yeniden sayımda son durum İstanbul

YENİDEN SAYIMDA BİNALİ YILDIRIM MI YOKSA EKREM İMAMOĞLU MU KAZANDI?

Binali Yıldırım'ın çok sayıda oyu kaydırıldı

31 Mart Yerel Seçimlerine İstanbul'daki iptal edilen geçersiz oylar ile sayım cetveli ve sandık tutanağı arasındaki oy farkları damga vurdu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, 309 sandıkta AK Parti'nin 17 bin 410 oyunun AK Parti'ye yazılması gerekirken, başka partilere yazıldığını açıkladı. İstanbul genelinde 31 bin 186 sandık bulunuyor. Toplam geçersiz oy sayısıysa 319 bin 500.

CHP'den oy kaydırma itirafı: Sandık başında hata olmuş

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AK Parti'nin en az 17 bin oyunun CHP ve diğer partilere kaydırılmasına ilişkin açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, "Sandık başında bir hata olmuş ve fark edilmiş düzeltilmiş, sistemde düzeltilmiş hali var" ifadelerini kullandı.

Şenocak: Geçersiz oyların sonucu değiştireceği aşikar

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, "Geçersiz oyların büyük bölümü İstanbul’da kazandığımız 25 ilçemizin sandıklarına ait, bu geçersiz oyların da sonucu değiştireceği aşikardır" dedi. Şenocak, "Bizim elimizdeki verilere göre İstanbul'da sonuç daha önce ifade ettiğimiz gibi AK Parti ve Sayın Binali Yıldırım lehinedir. Sonuç ne olursa olsun saygı gösterecek, 'Milletimizin tercihi başımızın üstündedir' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım'dan seçim açıklaması

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım seçim sonuçları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 25 bin oy önde olduğunu ifade eden Yıldırım, "Tebrik etmesini biliriz ancak süreç devam ediyor. Partimiz hukuki süreci devam ettirecek. YSK mazbatayı kimse verirse başkan o olacak" dedi.

Organize oy hırsızlığı

31 Mart’ta kıran kırana bir yarışın yaşandığı İstanbul’da seçime geçersiz 319 bin oyun gölgesi düştü. CHP, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yapılan itirazın sonucunu beklemeden galibiyetini ilan etse de oyların sisteme aktarılması sırasında seçimin kaderini değiştirecek organize hileler yapıldığı ortaya çıktı. İstanbul İl Başkanlığı'nda kurulan 100 kişilik özel ekip ‘Sayım Döküm Cetvelleri' ile Yüksek Seçim Kurulu'na gönderilen 'Sandık Sonuç Tutanaklarını' tek tek karşılaştırdı.

İstanbul'da seçime itiraz ediliyor: Oylar yeniden sayılıyor

İstanbul'daki tüm ilçelerde seçim sonuçlarına itiraz ediliyor. Fatih, Beykoz, Şile, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Çekmeköy'de yapılan itirazlar kabul edildi ve oyların yeninden sayılmasına karar verildi.

Yeniden sayım sonuçları son dakika nedir? Yeniden sayımda son durum İstanbul

31 MART YEREL SEÇİMLERİNDE İSTANBUL'DA KİM KAZANDI? İŞTE SON DURUM

Milyonların merakla beklediği 2019 yerel seçim sonuçları bugün hala vatandaşlar için merak konusu. Oy kullanma işleminin ardından sandıkların %100'ü açıldı. Ancak AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aleyhine sandık tutankalarında yapılan usulsüzlükler ve geçersiz oyların haksız yere sayılmaması Türkiye'nin gündemine oturdu.

Ekrem İmamoğlu ve Yıldırım Arasındaki fark azalmaya başladı

YSK verilerine göre; 27 bin 889 olan Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasındaki oy farkı, 8 ilçedeki sayım işlemi devam ederken 21 bin 502'ye düştü. 

SAYIM İŞLEMİ DEVAM EDİYOR

AK Parti adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki İstanbul yarışı henüz sonuçlanmış değil. AK partinin 39 ilçede yaptığı itirazlar doğrultusunda İstanbul'da 8 ilçede geçersiz oylar yeniden sayılıyor. Bir ara CHP'nin itirazı üzerine durdurulan oy sayma işlemi YSK kararı ile devam ettirildi.

OY FARKI 21 BİN 502'YE DÜŞTÜ

Gelen son dakika haberlere göre Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı 21 bin 502'ye düştü. İlk seçim sonuçlarında YSK verilerine göre aradaki fark 27 bin 889'du 

Yeniden sayım sonuçları son dakika nedir? Yeniden sayımda son durum İstanbul

HEM CHP HEM AK PARTİ ‘BİZ KAZANDIK’ DEDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “İstanbul’da bizim verilerimize göre Ekrem İmamoğlu kazanmıştır” dedi. AK Parti İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı Binali Yıldırım, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini değerlendirerek, “Bu saat itibarıyla İstanbul seçim sayıları, gayri resmi sonuçları 31 bin 124 sandıkta tamamlanmış bulunuyor. Bu sonuca göre İstanbul’da seçimi kazandık.” dedi.

AK PARTİ'DEN İTİRAZ

"Oylarımız kaydırılarak sıfır yazılmış"

Sancaktepe büyükşehire ilişkin oyların sayımına talebimizi kabul etmedi. Ama CHP'nin talebini oy çokluğuyla kabul etti ve incelemeye değer buldu Emin olun dersimize çok iyi çalışıyoruz. Hiç acele etmeden, paniğe kapılmadan karşılaştırmaları yapmak suretiyle maddi hataları tespit ediyoruz. Bugün il başkanımız sabah saatlerinde paylaştı. AK Parti'nin çok oy olmasına rağmen seçim kurullarına sıfır olarak giren veya oy sayım döküm cetvelinde 150-300 oy almamıza rağmen sandık tutanağına geçirilirken sütun kaydırılarak o oyların başka partilere yazıldığını gördük. Aslolan dedik ki sayım döküm cetvelidir.

"Bu bize karşı çekilen bir operasyon"

İstanbul Bağcılar'da 30299 nolu sandıkta AK Parti 153 oy almışken sandık sonuç tutanağına AK Parti'nin olduğu yer bir çizgi çekilmiş ve 153 oyumuz CHP'ye yazılmış. CHP'nin 126 oyu da Vatan Partisi'ne yazılmış. Bunlar o kadar fazla ki. Biz bunları tek tek belirliyoruz, itiraz etmek suretiyle de düşürüyoruz. Biz rakamlarımıza güveniyoruz dedik. YSK'nın verilerine göre 29 binlere kadar çıktı fark. Ama şu an itibarıyla düşüyor, düşmeye devam edecek, şu an itibarıyla 20 bin 509. Sadece şurada 7 bin 646 oy var bizim aleyhimize kaydedilmiş, bizden gitmiş. Bağcılar'ın diğer sandığından örnek 0 oy yazılmış aldığımız oy 154. Bu işleri çok aleni yürütüyoruz. Diyoruz ki, bütün partilere YSK uç verdi sandık seçim tutanaklarını görüyor, sayım döküm çizelgesini de görüyor. Partiler biraz zahmet etse de baksa bize karşı yapılan bu zulmü ve bize karşı çekilen adeta bu operasyonu anlar.

"Vatandaşlarımız kamera ile izlesin"

Biz verilerimize güveniyoruz. Sizin de veri noktasında bir endişeniz yoksa, sonuçta ne çıkarsa kesinleşen sonucu hepimiz kabul ederiz. Hodri meydan. Gelin yasa çerçevesinde seçim kurulları zaten şeffaf ama kamerayla vatandaşımıza kadar izletsin. Bizim için problem yok. Gerçek neyse o gerçek ortaya çıksın istiyoruz. Biz milli iradenin doğru biçimde ortaya çıkması, gerçekleşmesi arzusundayız. Bu arzu istikametinde çalışmalara devam edeceğiz. Birtakım yerlerde müracatlarımız kabul edildi, Sancaktepe'de incelemeye değer bulunmadı. YSK'ya başvuracağız.

"Tarihimizin en büyük şaibelerinden biri"

Büyükşehir oylarımızın yeniden sayılması ve geçersiz oyların sayılmasıyla ilgili bütün ilçelere müracatlarda bulunduk. Afaki, soyut bir şey söylemiyoruz. Burada belgeleri var, YSK'nın sayfasından alıp, karşılaştırdığımız belgeler. Sandık sonuç tutanağından seçim kurullarından yanlış girilen veriler var. Kaydırılan oylar var. Örnekleri saysam gerçekten dehşete kapılırsınız. Demokrasi tarihimizin en büyük şaibelerinden biridir bu seçim diyoruz. Boşuna demiyoruz, bildiklerimiz var.

"Hukuki adımlarımızı atacağız"

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çok büyük oya sahibiz. Büyükşehir odak yapılmış gibi görünüyor. Seçim hukukuna aykırı da davranarak, tek zarf ilkesine aykırı kararlar verilmiş oralarda. Sandığa 4 pusula birden koyuluyor. Muhtarlık oy pusulası çıktı diye bütün oyların geçersiz olduğuna  dair müşahitlerimizden bize gelen bilgi var. Hukuki olarak ne yapmamız gerekiyorsa tek tek adımları atacağız. Bir hata mı bu? Ki bana göre değil. Her seçimde benzerleri olmuştur. Ama bu kadarını ilk kez görüyorum.  Gerçekten pes doğrusu yapıyorum. Sorumlular hakkında elbette bizim de adımlarımız, gerekirse suç duyurumuz olacaktır

AK PARTİ ARDAHAN'DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZDA BULUNDU

BAZI OYLARDA ÇİFT MÜHÜRLÜ PUSULALAR İPTAL EDİLMİŞ

Yeniden sayım sonuçları son dakika nedir? Yeniden sayımda son durum İstanbul

İtiraz ettikleri sandıklarda seçim sonucunu etkileyecek maddi hataların yapıldığını vurgulayan Aydın, "Bazı oylarda AK Parti bölümüne basılan çift mühür, iptal edilmiş. Örneğin 1024 No'lu sandık sonuç tutanağına göre oy kullanan seçmen 242, burada AK Parti'nin aldığı oy 101 ancak YSK tutanaklarına göre 14'tür. Bu ve benzeri sorunları tespit etiğimiz sandıklar için itirazda bulunduk. Bazı sandıklarda seçim sonucunu etkileyecek maddi hatalar yapılmıştır." ifadesini kullandı.Aydın, itiraz edilen sandık listelerinin dilekçe ile Ardahan Merkez İlçe Seçim Kurulu'na verildiğini aktardı.Kentte kesin olmayan sonuçlara göre Ardahan Belediye Başkanlığını AK Parti'nin adayı Yunus Baydar ile yarışan CHP adayı Faruk Demir kazanmıştı. Kaynak: AK Parti Ardahan'da seçim sonuçlarına itiraz etti mi? 

CHP CEPHESİNDE İSE OY SAYIM KARARI KALDIRILSIN

İstanbul'da ilçe seçim kurulları 12 ilçede geçersiz oyların Çatalca'da ise tüm oyların yeniden sayılmasına kararının ardından CHP,İl Seçim Kurulu'na itiraz etti. CHP, oyların yeniden sayılmasına ilişkin alınan kararın tedbiren durdurulmasını talep etti. Kaynak: İstanbul'da CHP'den İl Seçim Kurulu'na "oy sayım kararı kaldırılsın" başvurusu 

OYLAR YENİDEN SAYILSIN" KARARI ALINDI

İstanbul'da 7 ilçede geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verilmesinin ardından Küçükçekmece, Beyoğlu, Başakşehir, Maltepe, Beykoz, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Silivri, Tuzla ve Ümraniye olmak üzere 12 ilçedeki ilçe seçim kurulları, geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Çatalca da ise, ilçe seçim kurulu tarafından tüm oyların yeniden sayılması kararı alındı.

CHP, İL SEÇİM KURULU'NA BAŞVURU YAPTI

CHP, İstanbul'da 13 ilçede sandık kurulları tarafından geçersiz oyların sayılmasına ilişkin verilen kabul kararlarına il seçim kuruluna başvurarak itiraz etti.

CHP, DÜN BENZER BİR BAŞVURU YAPMIŞTI

İstanbul İl Seçim Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 7 ilçede ''yeniden oy sayımının tedbiren durdurulmasına'' ilişkin talebini kabul ederek, söz konusu bölgelerde sayıma başlanmış ise sayımının tedbiren durdurulmasına hükmetti. Ancak, YSK kararıyla yeniden sayım kararı verilmişti.

SADİ GÜVEN: İTİRAZ SÜRECİNİN SONUCUNU BEKLİYORUZ

YSK Başkanı Sadi Güven, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, ''İtiraz edilmeyen yerlerde mazbata veriliyor veya verilme aşamasında. Mazbataları vermek için yasal itiraz sürecinin sonucunu bekliyoruz'' demişti. Kaynak: İstanbul'da CHP'den İl Seçim Kurulu'na "oy sayım kararı kaldırılsın" başvurusu 

 

İSTANBUL’UN İLÇELERİNDE SON DURUM

Yeniden sayım sonuçları son dakika nedir? Yeniden sayımda son durum İstanbul

 

EKREM İMAMOĞLU'NUN SEÇİM SONRASI AÇIKLAMALARI:

GARİP ŞEYLER OLUYOR

"Sandıklar kapanalı 3.5 saat oldu. Sayım işlemleri devam ediyor tutanaklar hazırlanıyor. Çok sayıda tutanak var ancak yine daha öncede yaşadığımız gibi tek kaynaklı girişten dolayı seçim yasakları başlamadan önce enteresan verilerle, girişler yapıldı ve bu bizi çok üzdü. YSK'nın uyarısının geç gelmesi de oldukca şaşırtıcı keza kendi sistemimizde her dakika oranlarımız yükseliyor. Biz İstanbul ile ilgili 22:00'a kadar kesine yakın sonuçları tahmin ettimizi bi çok yerde söylemiştik. Ama şu anda CHP adayı olarak oyum %53.2
en yakın rakibimizin oranı ise %44.1 İstanbul'daki veri yükselişleri çok garip. Diğer şehirlerde veri girişleri çok yavaş olmasına rağmen istanbul'da çok hızlı bir veri girişi var. Bir manipilasyon varsa yüksek seçim kurulu'nu ve Anadolu Ajansı'nı hassasiyete ve titiz olmaya davet ediyorum verilerini lütfen elden geçirsinler bizdeki veri oranlarıyla farklılıklar var.

Tekrar belirtmek istiyorum şu anki oranımız %53.2 rakibimizin oranı ise %44.1 şu an bunu paylaşmak çok doğru değil fakat gelen verilerin yanlış olması sebebiyle güven vermemesi sebebiyle sizlerle paylaşmak durumundayım. Biz süreci içeride çok titiz ve emin şekilde takip ediyoruz.

YSK İMAMOĞLU'NUN KAZANDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

"31 BİN 102 SANDIK SİSTEME TANIMLANDI"

Güven, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışına ilişkin, "Şu an itibarıyla Ekrem İmamoğlu 4 milyon 159 bin 650 bana gelen rakam. Binali Bey'in 4 milyon 131 bin 761 oyu sisteme tanımlanmış vaziyette. İtiraz süreçleri devam ediyor. Şu an itibarıyla yüzde 80'in üzerinde sandık sonuç tutanağını, sayım döküm cetvelini, ilçe birleştirme tutanaklarını partilerle paylaştık. Şu an itibarıyla 31 bin 102 sandık sisteme tanımlandı, 84 sandık itiraz nedeniyle sisteme taranmamış vaziyette." ifadelerini kullandı.

ARADAKİ FARK

Buna göre aradaki fark 27 bin 889.

KALAN SANDIK SAYISI

Sisteme girilmeyen 84 sandık var. Bu sandıkların açılması sonucu değiştirmeyecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Kadıköy’de derbinin kazananı Fenerbahçe: 2-1
Kadıköy’de derbinin kazananı Fenerbahçe: 2-1
Sıcak Gelişme: İYİ Parti Yeni Genel Başkanı belli oldu
Sıcak Gelişme: İYİ Parti Yeni Genel Başkanı belli oldu
Eski Federal Rezerv danışmanı, Trump’ın Fed planını açıkladı
Eski Federal Rezerv danışmanı, Trump’ın Fed planını açıkladı
Rasim Karadan olay açıklamalar! ''Şerefli ikincilikler böyle oluyor''
Rasim Karadan olay açıklamalar! ''Şerefli ikincilikler böyle oluyor''
Çok Okunanlar
Tarım Kredi Market, 27 Nisan-3 Mayıs tarihleri arası geçerli olacak özel indirimli ürün listesini yayınladı!
Tarım Kredi Market, 27 Nisan-3 Mayıs tarihleri arası geçerli olacak özel indirimli ürün listesini yayınladı!
27 Nisan 2024 Cumartesi günlük burç yorumları | Sosyalleşmek size iyi gelecektir
27 Nisan 2024 Cumartesi günlük burç yorumları | Sosyalleşmek size iyi gelecektir
Tarihçi İlber Ortaylı'dan Ayasofya Camii için skandal sözler! ''Namaz kılmak için gudubet bina''
Tarihçi İlber Ortaylı'dan Ayasofya Camii için skandal sözler! ''Namaz kılmak için gudubet bina''
Başkan Erdoğan'a sevgi seli! Benzin istasyonuna girdi vatandaşlarla sohbet etti resim çektirdi
Başkan Erdoğan'a sevgi seli! Benzin istasyonuna girdi vatandaşlarla sohbet etti resim çektirdi
Yorumlananlar
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor
CHP, Saadet Partisine verdiği ödünç vekili geri çağırdı, TBMM'de Saadet Partisi grubu düşüyor