YÖKDİL 2019 sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL 2019 açıklandı mı? YÖKDİL 2019 sonuç sorgulaması nasıl yapılır? YÖKDİL 2019 sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 YÖKDİL hesaplama nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde

YÖKDİL 2019 sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL sınav sonuçları için bekleyiş sürüyor. 80 sorunun yer aldığı YÖKDİL sınavının bu yıl 6'ncısı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz gün yayınlanan soru ve cevapları görüntüleyen adaylar, işaretledikleri şıkların doğruluğunu teyit etme imkanı buldu. Soru ve cevapların ardından şimdi de sıra sonuçlarda. Peki, YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açılanacak? 2019 YÖKDİL sonuç tarihi belli oldu mu? İşte detaylar

YÖKDİL AÇIKLANDI MI?

YÖKDİL sonuçlarının açıklanacağı tarih merakla bekleniyor. Bu sene 6'ncısı uygulanan YÖKDİL sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Resmi makamlardan konu ile ilgili açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde eklenecektir.

Adaylar YÖKDİL sonuçları açıklandığı anda aşağıdaki bağlantı adresinden kontrol edebilirler.

YÖKDİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖKDİL 2019 sonuçları ne zaman açıklanacak?

SINAV SONUÇLARINI HESAPLAMA

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

Adaylar YÖKDİL sonuçları açıklandığı anda aşağıdaki bağlantı adresinden kontrol edebilirler.

YÖK TARAFINDAN AÇIKLAMA

YÖK tarafından yapılan açıklamada, "10 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen YÖKDİL 2019 İlkbahar Dönemi Sınavı soruları ve cevap anahtarları adayların erişimine açılmıştır. Adaylar, https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ adresi üzerinden sınav soru ve cevaplarını görüntüleyebiliyor. Sınav itirazları 11-15 Mart 2019 tarihleri arasında, YÖKDİL Sınavı Kılavuzunda belirtilen usulde yapılmalıdır." denildi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡