Yüz yüze lise sınavları ne zaman 2021? Sınavlar iptal mi olacak? 2021 Lise ve ortaokul sınavları ne zaman yapılacak?

Yaşanan pandemi süreci eğitim hayatını oldukça etkiledi. Uzaktan eğitime geçilmesiyle bir çok sınav tarihinde değişiklik yaşandı. Tam kapanma sürecine de girilmesiyle Yüz yüze lise sınavları ne zaman 2021? Sınavlar iptal mi olacak? 2021 Lise ve ortaokul sınavları ne zaman yapılacak? sorusu akıllara geldi. Yanıtlar haberimizde...

Yüz yüze lise sınavları ne zaman 2021? Sınavlar iptal mi olacak? 2021 Lise ve ortaokul sınavları ne zaman yapılacak?

17 Mayıs'a kadar devam edecek olan tam kapanma süreci sınavlara ilişki soruları da gündeme getirdi. Öğrenciler sınav tarihlerinde değişiklik olup olmayacağını merak ediyor. Bu kapsamda Yüz yüze lise sınavları ne zaman 2021? Sınavlar iptal mi olacak? 2021 Lise ve ortaokul sınavları ne zaman yapılacak? sorularının yanıtları araştırılıyor. Detayları sizler için derledik...

YÜZ YÜZE LİSE SINAVLARI NE ZAMAN 2021? SINAVLAR İPTAL Mİ OLACAK?

Tam kapanma sürecine geçilmesiyle, 17 Mayıs'a kadar sürecek olan sokağa çıkma yasağı kapsamında tüm kademelerde online eğitime geçildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaparak sınavlarda yeni yol haritasının belirlendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada liselerde ikinci dönem tek sınav yapılacağını bildirildi. Heyecanla beklenen karneler ise MEB takvimine göre 2 Temmuz'da verilecek. Gözler şimdi lise ve ortaokul sınavlarının yapılacağı tarihte. Yüz yüze sınavlar tam kapanma sonrasında alınacak kararlarla belli olacak.

2021 LİSE VE ORTAOKUL SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK? 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sınavlar ile ilgili "Bir dönemde 3 sınav yapmamız gerekirken, tek sınav yapıyoruz. Bizim bir not vermemiz gerekiyor. Hiç merak etmesinler. Onların hayrına olmayan hiçbir şey yapmayız. Geleceği de düşünmek zorundayız." açıklamasında bulundu. Açıklamada, "Okullarda 3 Mayıs sonrasında yapılması planlanan dönem sınavları, 17 Mayıs 2021 sonrasına ertelenmiştir." ifadesi kullanıldı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN? 

Yaptığı açıklamalarda yüz yüze eğitim takvimi hakkında bilgiler veren Bakan Selçuk şunları ifade etti; "Ortaokullarda ikinci dönemin sınavlarının yüzde 30'lar civarında tamamlandığını söyleyebiliriz. Liselerde biraz daha çok. 12. sınıfların sınavlarının tamamı bitti. Diğer sınıflarla ilgili de 17 Mayıs sonrasında bir düzenleme yapılacak ve buradaki düzenleme daha esnek bir düzenleme olacak. Liselerde yaklaşık yüzde 40'a yakın sınav tamamlanmış vaziyette. Liselerde ikinci dönemde de tek bir sınav olacak."
 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡