Alman aşısının fiyatı ne kadar? Alman aşısı kaç para?

Çin menşeli 50 milyon doz koronavirüs aşısının Türkiye'ye getirileceğinin duyurulmasının ardından Alman BioNTech’in geliştirdiği aşının ülkemize ne zaman geleceği en çok merak edilen konuların başında yer almaya başladı. Peki Alman aşısının fiyatı ne kadar? Alman aşısı kaç para?

Alman aşısının fiyatı ne kadar? Alman aşısı kaç para?

Tüm dünya koronavirüs aşısı için aylardır büyük yarış içerisinde. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KocaÇin menşeli Sinovac firması ile anlaşmaya varıldığı ve 50 milyon doz aşı temin edileceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından ''Alman aşısı mı, Çin aşısı mı” tartışmaları da beraberinde geldi. 11 ayda 1.5 milyon kişinin ölümüne yol açan koronavirüs salgını nedeniyle aşının bir an önce Türkiye'ye gelmesini bekleyen vatandaşlar Alman aşısının fiyatını öğrenmek istiyor. Peki Alman aşısının fiyatı ne kadar? Alman aşısı kaç para?

ALMAN AŞISI TÜRKİYE'YE NE ZAMAN GELECEK?

Türkiye'ye, aralık-ocak-şubat ayında Çin menşeli 50 milyon doz Covid-19 aşısı gelecek. Aralık ayında 1 milyon doz alınması planlanan Alman aşısının ise devamında 25 milyona kadar alınması konusunda görüşmeler sürüyor. Yerli aşının ise nisan ayından itibaren devreye girmesi planlanıyor.

Türkiye, Covid-19 aşısı ile ilgili ilk anlaşmaları yaptı. Yapılan sözleşme ile aralık-ocak-şubat ayında Çin menşeli 50 milyon Sinovac aşısının Türkiye’ye gelmesi planlanıyor. Buna göre ilk etapta Aralık ayında asgari 20 milyon, Ocak ayında ise 10 milyon doz aşının Türkiye’ye gelmesi hedefleniyor. Bilim Kurulu ise aşının öncelikli olarak kimlere yapılması gerektiği konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Aşının sağlık çalışanlarından başlamak üzere riskli gruplar ve enfeksiyonu yayma potansiyeli yüksek olan kesimlere uygulanması planlanıyor.

Alman aşısının fiyatı ne kadar? Alman aşısı kaç para?

ALMAN AŞISININ FİYATI NE KADAR, KAÇ PARA?

Sağlık çalışanlarından başlanacak ilk uygulamanın 11 Aralık’ta yapılması bekleniyor. Aşıyı yaptıran vatandaşlardan ise herhangi bir ücret alınmayacak.

ÇİN AŞISI MI ALMAN AŞISI MI?

Prof. Dr. Tabak, COVID-19’un 11 ayda 1.5 milyon kişinin ölümüne yol açtığına işaret ederek “Tartışalım ama bilimsel veriler ışığında tartışalım. Her iki aşının Faz 3 çalışmalarına biz de dahil olduk ve çok titizlikle sürüyor. Çin’in geliştirdiği inaktif virüs aşısı, 3 ay önce acil kullanım onayı alarak Çin’de 80 bin acil servis çalışanına uygulandı. Etik kurul onayım çıktı, ben de bu aşıdan olacağım. Güvenmesem olmazdım” dedi.

Çin’in CoronaVac aşısı, Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi Hastaneleri’nde gönüllü vatandaşlar üzerinde uygulanmaya başlandı.

DÜNYA GENELİNDE KORONAVİRÜS'TE KULLANILACAK AŞILAR 

1) Biontech / Phizer Aşısı - Almanya / ABD
2) Sputnik V Aşısı - Rusya
3) Moderna Aşısı - ABD
4) Oxford / Astra Zeneca Aşısı - İngiltere / İsveç
5) Sinovac Aşısı - Çin

Alman aşısının fiyatı ne kadar? Alman aşısı kaç para?

ALMAN AŞISI BULAŞI ENGELLER Mİ?

Yüzde 95’e kadar etkili olan korona aşısını BioNTech ile birlikte üreten Pfizer’dan kafaları  karıştıran bir açıklama geldi. Pfizer Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla, aşının, virüsü başkalarına bulaştırmasını engelleyip engelleyemediklerinin henüz belirlenmediğini söyledi.   

T24'te yer alan habere göre, Pfizer Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla, Alman şirket BioNTech ile geliştirdikleri yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısının insanların virüsü başkalarına bulaştırmasını engelleyip engellemediğinin henüz belirlenmediğini söyledi. Bourla, "Bu konuyu incelemek gerekiyor" dedi.   

The Hill'in aktardığı habere göre, Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği korona virüs aşısı yüzde 95 etkili olsa da henüz aşı olan kişilerin virüsü bulaştırıp bulaştırmadığı belirlenmedi.  Dateline programında sunucu Lester Holt'un sorularını yanıtlayan Pfizer Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla, korona virüs aşısıyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. "Aşı olup korunsam da virüsü hâlâ başkalarına bulaştırma tehlikem olur mu?" sorusuna yanıt veren Bourla, "Bence bu incelenmesi gereken bir konu. Henüz bu konuda net bir bilgimiz yok" dedi.  Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği korona virüs aşısının yüzde 95 oranında etkili olduğu açıklandı. Aşının kullanımını ilk onaylayan ülke Britanya oldu. Öte yandan aşının dağıtımı konusunda soru işaretleri var. Aşının 0'ın altı derecelerde taşınması ve muhafaza edilmesi gerekiyor. Bu da aşının kuru buzla saklanarak taşınmasını gerektiriyor.  

ALMANLAR KOVİD-19 AŞISI YAPTIRMAYA OLUMLU BAKIYOR

Anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 53'ü aşıya karşı değil, ülkede aşamalı olarak 400'ün üzerinde aşı merkezinin kurulması planlanıyor. Berlin yönetimi, aşıda öncelikli grupların belirlenmesi için Sürekli Aşı Komisyonunun tavsiyelerini bekliyor.

Almanya'da yapılan bir anket, katılımcıların çoğunun yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı olmak istediğini ortaya koydu.

Barmer Sağlık Sigortasının yaptırdığı ankete katılanların yüzde 53’ü onaylanacak aşıyı yaptıracağını ifade ederken, yüzde 15’i "belki aşı yaptırabileceğini", yüzde 13’ü "kesinlikle aşı yaptırmayacağını", yüzde 9’u da "daha ziyade aşı yaptırmayacağını" belirtti. "Bilmiyorum" cevabı verenlerin oranı ise yüzde 10’da kaldı.

Ankette, 60 yaş üstü olanların 3’te 2’si, 16-39 yaş grubunda olanların ise sadece 4’te 1’i kesinlikle aşı yatıracağını belirtti.

Alman hükümeti aşı olmayı teşvik etmek amacıyla aşı hakkında kapsamlı bilgilendirme kampanyası düzenleyecek.

Öte yandan Biyoteknoloji şirketleri Pfizer/BioNTech ve Moderna’nın Kovid-19’a karşı geliştirdikleri aşılara Avrupa’da acil kullanım izni verilmesi için Avrupa İlaç Ajansına (EMA) yaptıkları başvurunun ardından Almanya’da bir taraftan aşı merkezlerinin kurulması için hazırlıklar başlarken bir taraftan da öncelikli olarak kime aşı yapılacağına ilişkin tartışmalar gündeme geliyor.

EMA’nın yıl sonuna kadar en az bir aşıya onay vermesini bekleyen Almaya Sağlık Bakanı Jens Spahn eyaletlere aralık ortasına kadar aşı merkezlerinin hazır olması talimatı verdi.

Spahn, EMA aşıya onay verdikten hemen sonra ülkede aşıya başlanmasını hedefliyor.

Almanya’da yaklaşık 400'ün üzerinde aşı merkezi kurulacak

Eyalet yönetimleri de aşı merkezleri için yerler saptamaya ve personel bulmaya çalışırken, 16 eyalette aşamalı olarak 400'ün üzerinde aşı merkezinin kurulması planlanıyor.

Bunların yaklaşık 96’sının Bavyera’da, 60’ar aşı merkezinin de Aşağı Saksonya ve Baden-Württemberg eyaletlerinde kurulması öngörülüyor.

Başkent Berlin’de ise 6 aşı merkezinin kurulması hedefleniyor.

Bunun dışında çeşitli sebeplerden dolayı aşı merkezlerine gidemeyecekler için mobil aşı ekiplerinin görev yapacağı belirtiliyor.

Diğer taraftan Alman Silahlı Kuvvetlerinin de aşı yapma konusunda hazırlıklar yaptığı bildirildi.

Koblenz’deki Alman Silahlı Kuvvetler Sağlık Hizmetleri Komutanı Dr. Johannes Backus, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, ülke genelinde 26 aşı merkezini kurmayı ve ideal durumda günde yaklaşık 18 bin kişiye aşı yapmayı planladıklarını söyledi.

Bununla birlikte askerlerin, emniyet teşkilatı mensuplarıyla birlikte aşının güvenli sevkiyatı ve aşı merkezlerine güvenli ulaştırılması konusunda rol alması planlanıyor.

Aşıda öncelikli gruplar konusunda STIKO’nun tavsiyeleri bekleniyor

Henüz öncelikle kime aşı yapılacağına ilişkin stratejisini açıklamayan Alman hükümeti, bu konuda bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yapan Robert Koch Enstitüsüne bağlı 18 uzmandan oluşan Sürekli Aşı Komisyonunun (STIKO) yayınlayacağı öneriyi bekliyor.

STIKO Başkanı Thomas Mertens da yasal olarak aşıya izin verildikten sonra kime öncelikli aşı yapılacağına ilişkin tavsiyeleri yayınlayabileceklerini hatırlattı.

Zorunlu aşı yapılmasının öngörülmediği Almanya’da, hükümet yetkilileri ve uzmanlar yaşlılara, ağır hastalara, sağlık personeline, yaşlı ve bakımevlerinde çalışanlar ile kamu düzenini ayakta tutanlara öncelik verilmesi yönünde açıklamalarda bulundu.

Alman aşısının fiyatı ne kadar? Alman aşısı kaç para?

Halkın çoğunluğu aşı olmaktan yana

Öte yandan, Berlin halkı aşı olup olmayacağını ve bunun sebeplerini AA muhabirine anlattı.

Berlin'de yaşayan Sebastian Plickert, mesafe kurallarının yavaş yavaş kaldırılması ve kültür alanında faaliyet veren kurumların tekrar açılması için toplumun Kovid-19’a karşı aşıyı beklediğini belirterek, "Ben de bundan memnuniyet duyarım ve destekliyorum. Risk grubunda olmadığım için benim aşı olmam zaman alır. Aşıyı yaptırabilirim. Muhtemelen ülke dışına çıkmak ve başka şeyler için bu bir koşul olabilir." dedi.

78 yaşındaki Reinhard Meier, risk grubunda olduğu için kesinlikle aşı olacağını belirterek, "Çekincelerim yok. Bilime güveniyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Lena Schenk de aşıyı yaptıracağını belirterek, "Aşı defteri olmadan eğlence yerlerine girilemeyeceğini duydum. Böyle bir şeyi düşünmek bile çok eğlenceli." ifadesini kullandı.

Ek koruma için bu yıl grip aşısı yaptırdığı bilgisini paylaşan Schenk, "Çekincelerim var. Daha önce Kovid-19 testim pozitif çıktığı için biraz rahat bakabiliyorum bu duruma ancak yine de aşı yaptıracağım." şeklinde konuştu.

Türk kökenli Nurettin Azman ise aşıyı henüz güvenli göremediğini ifade ederek, "Önce bekleyeceğim. 6 ay düşünüp değerlendireceğim. O zamana kadar muhtemelen ilk etkilerini görürüz. Ardından aşıyı yaptırmayı düşünebilirim. Bunu da sadece çevremi ve ailemi korumak için yaparım. Bana kalsa ben olmam ama sadece çevremi tehlikeye atmamak için yaptırırım." ifadelerini kullandı.

Filistinli Marya Al-İssa da aşıyı yaptırıp yaptırmayacağı konusunda kararsız olduğunu dile getirerek, "İçinde ne olduğunu bilmiyorum. Aşı yaptırıp yaptırmayacağım konusunda emin değilim. Önce beklemek isterim." dedi.

Alman aşısının fiyatı ne kadar? Alman aşısı kaç para?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Hamas “Barış” dedi, İsrail “Savaş”: Yeniden Saldırı Başladı…
Hamas “Barış” dedi, İsrail “Savaş”: Yeniden Saldırı Başladı…
Piyasalar haftaya nasıl başladı? Borsa, dolar, altın hangisi kazandırdı?
Piyasalar haftaya nasıl başladı? Borsa, dolar, altın hangisi kazandırdı?
Milli Gurur “KAAN” ikinci kez göklerde: Nefes kesen paylaşım...
Milli Gurur “KAAN” ikinci kez göklerde: Nefes kesen paylaşım...
Fenerbahçe ağır yaralı: Konya’da puan farkı 6’ya çıktı…
Fenerbahçe ağır yaralı: Konya’da puan farkı 6’ya çıktı…
Çok Okunanlar
Hamas “Barış” dedi, İsrail “Savaş”: Yeniden Saldırı Başladı…
Hamas “Barış” dedi, İsrail “Savaş”: Yeniden Saldırı Başladı…
Günlük Burç yorumları nelerdir, Burç sahipleri hayatınızda ne gibi değişiklikler olacak? 6 Mayıs 2024 Pazartesi günlük burç yorumları
Günlük Burç yorumları nelerdir, Burç sahipleri hayatınızda ne gibi değişiklikler olacak? 6 Mayıs 2024 Pazartesi günlük burç yorumları
Fenerbahçe'nin genç yıldızı Ferdi Kadıoğlu yuvadan uçuyor, gideceği yeni yeni takım belli oldu
Fenerbahçe'nin genç yıldızı Ferdi Kadıoğlu yuvadan uçuyor, gideceği yeni yeni takım belli oldu
Bugün gram altın kaç TL, altın fiyatları ne kadar oldu, Güncel gram, çeyrek altın fiyatları, 6 Mayıs 2024 Pazartesi
Bugün gram altın kaç TL, altın fiyatları ne kadar oldu, Güncel gram, çeyrek altın fiyatları, 6 Mayıs 2024 Pazartesi
Yorumlananlar
Fenerbahçe'nin genç yıldızı Ferdi Kadıoğlu yuvadan uçuyor, gideceği yeni yeni takım belli oldu
Fenerbahçe'nin genç yıldızı Ferdi Kadıoğlu yuvadan uçuyor, gideceği yeni yeni takım belli oldu