Asgari ücret 2022 açıklandı mı? Temmuz ayı asgari ücreti ne kadar oldu? Brüt net, kaç TL oldu?

Milyonlarca kişi, asgari ücrete yapılacak olan ara zamma dair konuları araştırıyor. Vatandaşlar, Temmuz ayına ilişkin asgari ücretin ne kadar olduğunu merak ediyor. Asgari ücret 2022 açıklandı mı? Temmuz ayı asgari ücreti ne kadar oldu? Brüt net, kaç TL oldu?

Asgari ücret 2022 açıklandı mı? Temmuz ayı asgari ücreti ne kadar oldu? Brüt net, kaç TL oldu?

Türkiye'de asgari ücretlileri sevindiren bir gelişme yaşandı. Asgari ücrete yapılacak olan zam, vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Asgari ücret 2022 açıklaması ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Temmuz ayı asgari ücreti ne kadar oldu? Brüt net, kaç TL oldu? konu ve soru başlıklarını sizler için araştırıp haberimizde yer verdik. İşte detaylar...

Asgari ücret 2022 açıklaması ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Temmuz ayı asgari ücreti ne kadar oldu? Brüt net, kaç TL oldu?

ASGARİ ÜCRET 2022 AÇIKLANDI MI?

Milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiren bir karar alındı. Temmuz ayında, asgari ücrete ara zam yapılması, vatandaşların ceplerini rahatlatacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yaptığı saat 17.00'de kameraların karşısına geçerek 2022 yılı Temmuz ayından itibaren geçerli olacak asgari ücretin tutarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Aziz milletim, asgari ücret komisyonumuzun kıymetli üyeleri, sizleri muhabbetle selamlıyorum. Bilindiği gibi Türkiye bir süredir maruz kaldığı ekonomik tuzaklara karşı yeni bir programı uygulamaktadır. Başarıyla yürütürken önce salgın ardından savaşın bozduğu dengeler sebebiyle yeni durumla karşı karşıya geldik. Kurdaki ve enflasyondaki yükselişle yaşadık. Enflasyon sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın en öncelikli sorunudur. Ekonomik işleyişe ve insanların hayatlarına olan etkisi aynıdır. Bu anlayışla her gelişmeyi takip ederken, asıl dikkatimizi ve önceliğimizi kendi vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne verdik, veriyoruz.

Asgari ücrete Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere 30 ara artış yapıyoruz. Yeni asgari ücret net 5 bin 500 TL olacak. İşçi başına işverenlere 100 TL destek verilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yeni asgari ücretin açıklandığı basın toplantısında yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

"Asgari ücret komisyonu bugüne kadar yıllık olarak toplantılarını gerçekleştiriyordu, enflasyon etkisi, ekonomideki dalgalanmalar, ilave müdahaleye ihtiyaç olduğu konusunda görüş bildirdiniz. Komisyonumuz çalışmalarını yaptı. Biz, sizin sık sık altını çizdiğiniz, çalışanlarımızı asgari ücrete karşı koruyacağız. Bu görevi de bize verdiniz. Asgari ücretin vergi dışı bırakılması bugün de yansıyacaktır. Kamu çalışanları da 300-350 lira civarı buradan gelir elde edeceklerdir. "

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün çok kıymetli bir kararın paylaşımı için bir aradayız. Biz bugün TİSK olarak ülkemiz için faydalı her kararın arkasında durduk. Aralık sonunda güzel bir rakam belirlendi. Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açıklandı. 2022 asgari ücreti olarak tespit edildi ancak konjonktürde bu seneye özel, yıl sonunu beklemeden güncelleme için toplandık. Rakam konusunda farklı görüşler olabilir ama imkanlarımızı zorlayarak bir dengeyi bulmaya gayret ettik. Belirlenen rakamın üzerine çıkma imkanı olanlara da adım atma çağrısında bulunuyorum. Yıl sonunu beklemeden üçlü saç ayağı burada bir araya geldi. Üçlü mutabakatla asgari ücret güncelleniyor. "

Asgari ücret 2022 açıklaması ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Temmuz ayı asgari ücreti ne kadar oldu? Brüt net, kaç TL oldu?

TEMMUZ AYI ASGARİ ÜCRETİ NE KADAR OLDU? BRÜT, NET, KAÇ TL OLDU 2022?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan Asgari Ücret Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’te değişiklik yapıldı. Buna göre, yönetmeliğin 11’inci maddesi'nde "Komisyonca belirlenen ücretler Resmî Gazete’de yayımlanır ve Komisyon kararında başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer" ifadelere yer verildi. Temmuz ayı asgari ücreti henüz belli olmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre asgari ücret yüzde 30 oranında artışla 5 bin 500 TL olarak uygulanacak. Yeni asgari ücret brüt 6471 TL oldu. Asgari ücretin işverene maliyeti 7603,40 kuruş TL oldu.

Asgari ücret 2022 açıklaması ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Temmuz ayı asgari ücreti ne kadar oldu? Brüt net, kaç TL oldu?

KAYNAK: Bölge Gündem Haber

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN