Baycu Noyan kimdir? Baycu Noyan gerçekte nasıl ölmüştür?

TRT 1 ekranlarının en sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'un 116. bölümünde Baycu Noyan'ın geri dönmesi üzerine herkes Baycu noyan kimdir, nasıl öldü? Tarihte Baycu Noyan nasıl öldürülmüştür? Diriliş Ertuğrul son bölümde nefesler kesildi. Dizide Baycu Noyan

Baycu Noyan kimdir? Baycu Noyan gerçekte nasıl ölmüştür?

TRT 1  ekranlarının en sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'un 116. bölümünde Baycu Noyan'ın geri dönmesi üzerine herkes Baycu noyan kimdir, nasıl öldü? Tarihte Baycu Noyan nasıl öldürülmüştür?  Diriliş Ertuğrul son bölümde nefesler kesildi. Dizide Baycu Noyan'ı canlandıran Barış Bağcı kimdir, nerelidir? Ertuğrul'un en büyük düşmanlarından birisi olan Baycu Noyan Moğolların önmeli komutanlarından birisidir. Cengiz Han'ın yiğeni olan Baycu yeni bölümde gücünü toplayarak geri dönerek, Ertuğrul ve ordusunun karşısına çıkmayı planlıyor. Baycu Noyan tarihte nasıl öldürüldü, kimdir?

BAYCU NOYAN KİMDİR?

Moğolların 1230 yılında geniş bir imparatorluk alanına ulaştıktan sonra, yüzünü Anadolu'ya dönmesiyle batı ucundaki komutanlık görevini sürdüren Baycu Noyan oldukça büyük başarılar sağlayan tarihimizi ve Anadolu'yu yakından ilgilendiren komutandır.

Moğolların en iyi savaşçılarının çıktığı Besud kabilesinden doğan Noyan, Cengiz Han'ın büyük komutanlarından olan Jebe' nin yeğenidir. İlk etapta Cormagon Noyan' nın himayesi altında onun saflarında Kafkasya bölgesinde askeri faaliyetlerde bulunmuştur.

Baycu Noyan kimdir? Baycu Noyan gerçekte nasıl ölmüştür?

Büyük başarılar sergileyen Baycu Noyan 1241 yılında Cormagon Noyan' ın hastalanıp ölmesinin ardından Mugan' daki Mogol birliklerinin başına getirilmiştir.

Daha sonra Anadolu'da etkin halde bulunan Anadolu Selçuklularında başlayan isyanlar nedeniyle zayıflamasını fırsat bilen Baycu Noyan, 1242 yılında Ermeni ve Gürcülerin de bulunduğu ordusuyla Erzurum'a girmiş, şehirde katliamlar yaparak tamamen tahrip edip yakıp yıkan Baycu Noyan komutasındaki Moğollar şehri terk ederek Mugan' a dönmüşlerdir.

Baycu Noyan, daha sonra Selçuklu hükümdarı II.Gıyaseddin Keyhüsrev komutasındaki Selçuklu ordusuyla, 1243 yılında yapılan Kösedağ savaşında Selçukluları yenilgiye uğratmıştır. Galibiyetinin ardından kendisine teslim olan Sivas'a girmiş ve şehri tamamen yıkmıştır. Sivas'tan ayrıldıktan sonra Azerbaycan'a döneceği esnada, Kayseri ve Erzincan gibi şehirleri alıp Azerbaycan'a dönmüştür. Kösedağ Savaşı ve aldığı şehirlerin ardından Anadolu Selçukluları, Moğollara bağlı bir devlet olmuştur.

Baycu Noyan' nın yaptığı başarılarıyla birlikte, Moğol Devletinin Orta Asya'dan, Çin'e ve Anadolu'ya kadar uzanan büyük bir hakimiyet alanına kavuşmalarıyla birlikte, kendi içinde yönetim ve ulaşım sorunu çeken bir devlet haline gelmiştir. Bunun üzerine Moğol hükümdarları valileri ve komutanları, Karakum da toplanarak bir istişareye varmış ve Çin bölgesi Kubilay'a bırakılmış, İran ve İslam toprakları ise yeni Şehzade Hülagü' ye devredilmiştir. Hülagü, daha sonradan İlhanlılar adıyla anılacak olan İran'a doğru ordusunu toplayarak ilerlemiş, hedefi Tüm İslam toprakları ve orta doğudur.

Bu sırada Baycu Noyan bir müddet görevden alınmış, görevden alınmasına sebep olan komutan öldürülünce tekrar İran birliklerinin komutanlığına getirilmiştir. Hülagü' nün İran ve batı bölgelerine ilerlemesiyle, orduya hakimiyet alanı sağlamak, kışın ve yazın kullanılacak olan konaklama yeri ayarlamak için Baycu Noyan tekrar Anadolu'ya hareket etmiştir.

1245 yılında İlk etapta Diyarbakır ve Ahlat gibi bölgelerin alınmasının ardından, Aksaray ele geçirilmiş, son olarak gözünü Anadolu Selçukluların başkenti ve kalbi olan Konya'ya dikmiş ve ordusunu Konya'ya ilerletmiştir.

1256 yılında, acımasız Moğol ordusu Konya' yı kuşattığı sırada, halk tedirgin bir bekleyiş içinde beklemekteydi, şehirde kalan tek Selçuklu komutanı olan Nizamettin Ali verdiği bir Cuma hutbesinde kurtulmalarına dair tek yolun, halkın bütün mallarından vazgeçmesi olduğunu söyler. Bunun üzerine Konya halkı, bütün varlıklarını Moğollara teslim etmesi için Nizamettin' e verirler, toplanan altın ve hazinelerle Baycu Noyan' a şehri serbest bırakması karşılığında toplanan hazine verilir. Ancak Batuhan' a Konya' yı yıkacağını dair söz verdiğini söylemesi üzerine, Nizamettin Ali  sadece Konya' nın surlarını yıkmasını ve böylece vermiş olduğu sözü yerine getirmiş olacağını söylemesi üzerine, Baycu Noyan sadece Konya' nın dış surlarını yıkar ve şehre dokunmadan geri döner.

Nizamettin Ali ile Baycu Noyan arasında bazı ilginç diyaloglar yaşanır. Rivayete göre Nizamettin Ali hazineyi teslim etmeye geldiğinde, Baycu Noyan' nın hanımı ona şarap ikram eder, Nizamettin Ali haram olduğundan içmez, bunun üzerine Baycu Noyan' nın  hanımı biz içiyoruz ya der, O da siz kafir siniz içersiniz deyince, bunun üzerine kadın biz kafir olduğumuz halde sizi yeniyoruz, sizden üstünlüğümüz nedendir diye sorar, Nizamettin Ali de biz Allah'ın emirlerinden uzaklaşmaya başladık, bunun üzerine Allah sizi güçlendirdi der.

BAYCU NOYAN NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Baycu Noyan, Tüm ordusuyla Konya' yı kuşattığı sırada ilginç bir hadise meydana gelmiştir. Moğollardan korkan ve can tehlikesi yaşayan halk, can havliyle Hazreti Mevlana Celaleddin Rumi' nin kapısını çalmış, kuşluk vakti evinden çıkan Hz Mevlana tüm Konya halkını arkasına alarak, Moğolların kuşattığı şehrin surlarına çıkmış ve yüksek bir alanda namaza durmuş, ilk etapta bu maneviyatı yüksek veliyi gören Moğol askerleri korkmuş ve panik içinde ok atmaya çalışmışlar, ancak bırakın ok atmayı okun yaylarını bile gerip atamamış ve oldukları gibi kalmışlar, bunun üzerine Baycu Noyana haber gönderilerek askerlerin öylece kala kaldıkları söylenmiştir. Baycu Noyan aldığı haber üzerine sinirlenerek okunu istemiş, okunu Hazreti Mevlana' ya doğrultarak atmış, ancak attığı oklar her seferinde geri dönmüş, attığı üçüncü okun sonunda ayakları kitlenmiş ve ok atmaktan vazgeçmiştir. Daha sonradan askerlerine dönüp  bu şehri  kuşatmaktan iyi ki vazgeçmişim, her şehirde böyle bir adam olsa hiçbir şehri alamazdık, bu adamın gazabından korkalım dediği rivayet edilir. Bu olayı  Hz. Mevlana'nın  kaynaklarından olan Eflaki den bilmekteyiz.

Baycu Noyan kimdir? Baycu Noyan gerçekte nasıl ölmüştür?

Konya' da ki kuşatmanın ardından, Baycu Noyan tekrar geri döner ve Hülagü' nün ilerde işini kolaylaştırmak için Elbistan' ı alır. Ardından Baycu Noyan' nın İran ve Bağdat seferlerine yardımcı olduğu bazı tarihi kaynaklarda geçmektedir. Ancak Baycu Noyan' nın nasıl öldüğü konusunda net bir bilgi yoktur. İddia odur ki Halife Mustasım Billah ile gizlice yazışması sonucu ihanet ettiği düşünülerek, Hülagü Han tarafından öldürtülmüştür.

Moğollar geniş bir hakimiyet alanı içerisinde kurdukları imparatorlukları için gittikleri bölgeleri yakıp yıkmaktan başka bir şey getirmemişlerdir. Hakim oldukları bölgelerin ele geçirilerek ilerlemelerinde sadece Cengizhan etkili olmamış, Baycu Noyan gibi yetenekli komutanlar sayesinde Moğollar bir devre damgasını vurmuştur. Baycu Noyan da bizim açımızdan Anadolu'da yakıp yıktığı şehirlerin tarihini silmesi ile tarihe kanla damga vurmuş komutanlardan biri olmuştur.

Çoğu tarihçiye göre Baycu Noyan, İlhanlılar devletinin kurulmasını sağlayan komutan olmuştur

DİRİLİŞ ERTUĞRUL'DA BAYCU NOYAN'I CANLANDIRAN BARIŞ BAĞCI KİMDİR , KAÇ YAŞINDADIR?

Barış Bağcı 27 Mayıs 1975 Tarihinde Karaman da Dünyaya Gelmiştir. Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü Bitirmiştir. Yakışıklı Oyuncu Barış Bağcı 1997 Yılında Trabzon Devlet Tiyatrosunda Oyunculuğa Başladı. Üç Sene Çalıştıktan Sonra Tayini İstanbul Devlet Tiyatrosuna Çıktı.

Barış Bağcı Biyografisi Hakkında BilgilerBarış Bağcı İlk Olarak Kanal D Ekranlarında Yayınlanan 2005 Senesinde Gümüş Adlı Dizide Emir Karakteri İle Ekranlara Geldi. Sonrasında Yine Kanal D Televizyonunda Yayınlanan Kırık Kanatlar Dizisinde Halim Karakterini Canlandırdı. 2007’de Yaralı Yürek Dizisinde Veysel Karakterine Hayat Verdi. 2009’da Yaprak Dökümü Adlı Dizide Ali Sarper Karakteri İle Girdi. Yaprak Dökümüne 4.Sezonunda Girmesine Rağmen Başarılı Bir Performans Sergiledi.

2011 Senesinde TRT Ekranlarında Yayınlanan Küçük Hanımefendi Adlı Dizide Ömer Karakterini Oynadı. Ömer Karakteri Barış Bağcı İlk Büyük Çıkışını Gerçekleştirmiştir. İzleyici Tarafından Daha Çok Tanınmış Ve Sevilmiştir. 2015 Senesinde Yine TRT’de Yayınlanan Beğenilen Dizi Diriliş Ertuğrul’da Oyunculuğunun Zirvesine Ulaşmıştır. Barış Bağcı Diriliş Ertuğrul’da Moğolların Anadoluya Gönderdiği Öncü Birliğin Başındaki Acımasız Vahşi Komutan Noyan Karakterini Canlandırmaktadır. Ertuğrul’un Ve Kayı Obasının Dizideki En Büyük Düşmanıdır.
Diriliş Ertuğrul Dizisi Noyan Karakteri: Dünyaya Hükmetme Arzusundaki Ogeday Komutasındaki Moğol Ordusunun Komutanıdır. Anadolu’ya Selçukluları Yıkmak İçin Öncü Kuvvetleriyle Gelmiş, Tüm Anadolu Da Korku Estirerek Büyük Savaş Öncesi Obaların Birliklerini Bozmak Üzere Görevlendirilmiştir. İlk Hedefi Ertuğrul Beyi Yanına Çekmek Olmuş, Başaramayınca Öldürmek İstemiş Ancak Her Seferinde Başarısızlıkla Sonuçlanmıştır. Tüm Obalara Adamlarını Sızdırmış, Kendine İtaat Etmeyen Herkesi Vahşice Katletmiştir. Dizinin 2. Sezonunun Sonunda Ertuğrul Bey Tarafından Öldürülmüştür.

Fiziksel Özellikleri:
Boyu: 1.70 Cm
Kilo: 68 Kg
Saç Rengi: Siyah
Göz Rengi: Siyah
Burcu: İkizler

Baycu Noyan kimdir? Baycu Noyan gerçekte nasıl ölmüştür?

Oynadığı Diziler:
2005 Gümüş, Emir Karakteri Kanal D
2005 Kırık Kanatlar, Halim Karakteri Kanal D
2007 Yaralı Yürek, Veysel Karakteri Show TV
2009 Yaprak Dökümü, Ali Sarper Karakteri Kanal D
2011 Küçük Hanımefendi, Ömer Karakteri TRT1
2015 Kara Kutu, Katip Karakteri Kanal D
2015 Diriliş Ertuğrul, Noyan Karakteri TRT1

Sinema Filmleri:
2007 Pars: Kiraz Operasyonu, Young Kadir Karakteri (Aksiyon, Suç, Dram) Beyaz Perde
2009 Nefes: Vatan Sağolsun, First Lieutenant Barış Karakteri( Aksiyon, Macera, Dram, Savaş) Beyaz Perde
2011 Kaybedenler Kulubu, Devrim Karakteri (Komedi, Dram) Beyaz Perde
2012 Pazarları Hiç Sevmem, Ali Karakteri (Dram) Beyaz Perde

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Standard and Poor, Türkiye’nin kredi görünüm notunu değiştirdi
Standard and Poor, Türkiye’nin kredi görünüm notunu değiştirdi
Apple, daha önce benzeri görülmemiş hisse alımına imza atıyor…
Apple, daha önce benzeri görülmemiş hisse alımına imza atıyor…
Kanal D’nin sevilen dizisi yine reyting rekoru kırdı: İnci Taneleri’nde sürpriz oyuncu…
Kanal D’nin sevilen dizisi yine reyting rekoru kırdı: İnci Taneleri’nde sürpriz oyuncu…
Siltaş Yapı Pendikpor U-14 Takımı Türkiye Şampiyonasında Yoluna Dolu Dizgin Devam Ediyor
Siltaş Yapı Pendikpor U-14 Takımı Türkiye Şampiyonasında Yoluna Dolu Dizgin Devam Ediyor
Çok Okunanlar
Güzel oyuncu Alina Boz’un ricası şaşırttı! ‘Benim kocam var’
Güzel oyuncu Alina Boz’un ricası şaşırttı! ‘Benim kocam var’
Memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisinin 4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisinin 4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Emekliye 3 bin liralık müjde! Kurban bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak?
Emekliye 3 bin liralık müjde! Kurban bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak?
Güncel altın fiyatları ne kadar, Bugün altın kaç TL? 3 Mayıs güncel gram çeyrek altın fiyatları
Güncel altın fiyatları ne kadar, Bugün altın kaç TL? 3 Mayıs güncel gram çeyrek altın fiyatları
Yorumlananlar
AK partinin oy kaybetmesinin en önemli sebebi ne?  Çok çarpıcı anket sonucu açıklandı!
AK partinin oy kaybetmesinin en önemli sebebi ne? Çok çarpıcı anket sonucu açıklandı!
Ekrem İmamoğlu CNN International'a verdiği röportajda ''Hamas terör örgütüdür'' dedi
Ekrem İmamoğlu CNN International'a verdiği röportajda ''Hamas terör örgütüdür'' dedi
Bakan Şimşek, açıklama yaparak KDV tartışmalarına son noktayı koydu! ''KDV artışı yapılmadı''
Bakan Şimşek, açıklama yaparak KDV tartışmalarına son noktayı koydu! ''KDV artışı yapılmadı''
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''