Binali Yıldırım kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır Korona mı oldu?  Eşi kimdir? 

Ülkemizde artan koronavirüs salgınına yakalanan kişilerin arasında AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, eşi, koruması ve danışmanı katıldı. Bu kapsamda Binali Yıldırım kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır Korona mı oldu?  Eşi kimdir?  sorularının cevapları merak ediliyor. İşte detaylar...

Binali Yıldırım kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır Korona mı oldu?  Eşi kimdir? 

Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, eşi, koruması ve danışmanının yeni tip koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. Yıldırım sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek dua istedi. Bu kapsamda Binali Yıldırım'ın hayatı merak konusu oldu. Peki, Binali Yıldırım kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır Korona mı oldu?  Eşi kimdir?  Detaylar haberimizde...

KORONA MI OLDU?

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Twitter hesabından yaptığı açıklamada eşinin ve kendisinin yeni tip koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı. 

Yıldırım yaptığı açıklamada,"Vücut kırgınlığı nedeniyle bu sabah Semiha Hanım ile birlikte Ankara Şehir Hastanesi'ne başvurduk. Yapılan tetkikler sonucu Covid-19 testimizin sonucu pozitif çıkmıştır.Durumumuz iyi, herhangi bir olumsuzluk yok. Doktorlarımız, süreci evde geçirmemizi uygun gördüler. Vatandaşlarımızdan TMM kuralına riayet etmelerini özellikle istirham ediyoruz. Dua eder, dua bekleriz."ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır Korona mı oldu?  Eşi kimdir? 

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR? 

Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955 tarihinde Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı.1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi’nde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 1990-1991 yılları arasında İsveç'te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa'da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu. 

İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı.1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmelerinde Genel Müdürlük görevinde bulundu. Başta İstanbul-Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul'a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal, 22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İDO'yu alanında dünyanın en büyük şirketleri arasına soktu.1999 yılında deniz toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı uluslararası "Skal Kulübü" tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü. 

BİNALİ YILDIRIM KAÇ YAŞINDADIR?

20 Aralık 1955 doğumlu olan Binali Yıldırım 64 yaşındadır.

Binali Yıldırım kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Karısı kimdir?
BİNALİ YILDIRIM SİYASİ HAYATI NASILDIR?

Binali Yıldırım, 58. Hükümet, 59. ve 60. Hükümetler dönemlerinde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı ve TBMM 22. Dönem AKP İstanbul ve 23. Dönem AKP Erzincan milletvekilliği görevlerinde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Temmuz 2011’de açıkladığı “Ustalık Kabinesi” olan 61. hükümette Binali Yıldırım, Türkiye'nin 71. Ulaştırma Bakanı olarak görev aldı. Bu göreve 4. kez getirilen ilk bakan oldu. 

2007’den bu yana İsveç’te bulunan Dünya Denizcilik Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi olan Binali Yıldırım’a verilen fahri doktora unvanları şunlardır: 
20 Temmuz 2006 Girne Amerikan Üniversitesi, 
19 Haziran 2009 Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, 
7 Mayıs 2010 Cumhuriyet Üniversitesi, 
29 Eylül 2010 Yozgat Bozok Üniversitesi, 
28 Şubat 2011 Anadolu Üniversitesi. 
12 Eylül 2011 Erzincan Üniversitesi, 
20 Eylül 2011 Kırklareli Üniversitesi, 
23 Aralık 2011 Almanya Berlin Teknik Üniversitesi, 
6 Haziran 2012 Pamukkale Üniversitesi, 
2 Aralık 2012 Dünya Denizcilik Üniversitesi. 

Evli ve 3 çocuk sahibi olan Binali Yıldırım, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. 

1 Kasım 2015 seçimlerinde İzmir Milletvekili seçildi. 24 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hazırlayıp sunduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı 64. Hükümet kabinesinde Ulaştırma Bakanı olarak görevlendirildi. 

Binali Yıldırım kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Karısı kimdir?

Bakanlığı döneminde gerçekleştirdiği önemli projeleri; 

2003 – 2013 yılları arasında 17.500 km bölünmüş yol inşaatı 

2002 yılında 26 adet olan aktif havalimanı sayısının 55’e çıkarılması 

Ankara – Eskişehir, Ankara – Konya, Ankara – İstanbul Yüksek Hızlı Tren projeleri 

Marmaray projesi ile İstanbul’un Asya ve Avrupa yakalarının denizaltından demiryolu ile birbirine bağlanması, 

İstanbul’un iki yakasını denizin altından birbirine bağlayacak olan Avrasya Tüneli 

3. Boğaz Köprüsü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) 

İstanbul – İzmir Otoyolu ve dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü 

1213 km Yüksek Hızlı Tren demiryolu hattı inşası, 9350 km konvansiyonel demiryolu hattının yenilenmesi 

Avrupa’nın en büyük konteyner limanlarından biri olan Çandarlı Limanı 

Dünya’nın en büyük havalimanlarından biri olacak olan İstanbul 3. Havalimanı 

Dünyada %5 büyüyen havacılık sektöründe Türkiye’de %15 lik büyüme 

19 Mayıs 2016 tarihinde yapılan AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan AK parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Parti Genel Başkanlığa aday gösterildi. AK Parti 2.Olağanüstü Büyük Kongresinde Genel Başkan adayı seçildi. 22 Mayıs 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümet kurma görevi verildi. 24 Mayıs 2016 tarihinde ise 65. Türkiye Hükûmeti kurarak Başbakan oldu. AK Parti 27. dönem İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu. 09 Temmuz 2018'de parlamenter sistemin son Başbakanı olarak görevini tamamladı. 24 Haziran seçimlerinin ardından yeni sistemin ilk TBMM Başkanı seçildi. 13 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine Devlet Şeref Madalyası verildi. 

Binali Yıldırım, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 

BİNALİ YILDIRIM NERELİDİR?

20 Aralık 1955 dünyaya gelen Binali Yıldırım, Erzincan Refahiyelidir. 

Binali Yıldırım kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Karısı kimdir?

BİNALİ YILDIRIM NE MEZUNUDUR?

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 1990 - 1991 yılları arasında Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. 1994 - 1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmelerinde (İDO) Genel Müdürlük görevi yaptı. AK PARTİ'nin kurucuları arasında yer aldı.

Binali Yıldırım kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Karısı kimdir?

BİNALİ YILDIRIM'IN EŞİ KİMDİR?

Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım Erzincan Refahiye'nin Kayı Köyü'nden. Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım emekli öğretmen. Yıldırım çiftinin iki oğlu Erkan Yıldırım, Ahmet Yıldırım ve bir kızı Büşra Yıldırım var.

AK Parti'nin aktif kadınları arasında yer alan Semiha Yıldırım, özellikle sosyal sorumluluk projelerinde görevler alıyor. Semiha Yıldırım en son 17 Mayıs'ta düzenlenen "Gönül Dağı Projesi"nin tanıtımında görüntülenmişti. Etkinlikle Semiha Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'la yan yana oturmuştu.

Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, 4 Mayıs'ta da BELMEK kursiyerlerinin el emeklerinden oluşan 'El emeği Göz Nuru' sergisine katılmıştı.

Ak Parti Genel Başkan ve Başbakan olması beklenen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım adına yaptırılan "Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu"nun açılışında önemli konulara değinmişti. Çekmeköy'deki açılışa eşi ve kızı ile gelen Bakan Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Öğretmenlik başka bir şey, bilmek, eğitmek başka bir şey. Çocukların ruh dünyasını anlamak bambaşka bir şey" dedi.

Binali Yıldırım kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Karısı kimdir?

Bu öğretmenler gününün kendileri için farklı bir anlam kazandığını ifade eden Bakan Yıldırım, "Bu öğretmenler gününde, eşim öğretmen Semiha Yıldırım adına, ailemizin, çocuklarımızın el ele vererek yaptırdığı, Türk Milli Eğitimi'ne bağışladığı bu okulun açılışını gerçekleştiriyoruz. İçinde bulunduğum bu duyguları anlatması çok zor" diye konuştu.

Yıldırım, son 10 yılda yapılan ve eğitime kazandırılan derslik sayısının öncekinin yüzde 40'ı kadar olduğunu dile getirdi. Hükümetleri döneminde 200 bin dersliğin hizmete sunulduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, bu dersliklerin 150 bininin Hüseyin Çelik'in milli eğitim bakanlığı döneminde yapıldığını aktardı. "Biz ulaşan erişen Türkiye'yi inşa etmeye çalışırken, geleceği emanet edeceğimiz yavrularımızın da en iyi şekilde yetişmesi için milli eğitim bakanlığıyla baştan beri çok güzel çalışmalar yapıyoruz" diyen Yıldırım, bütün okullara geniş bant internet bağlantısının bağlanması ve erişimin sağlanması için bütün yurtta çalışmaların tamamlandığını belirtti. Yıldırım, yurdun farklı yerlerindeki 40 bine yakın okulda geniş bant internet olduğunun altını çizerken, Milli Eğitim Bakanlığıyla beraber okullara bilgi teknolojileri sınıflarının kurulduğunu hatırlattı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Safari turunda araçlar çarpıştı! Feci kazada çok sayıda turist yaralandı!
Safari turunda araçlar çarpıştı! Feci kazada çok sayıda turist yaralandı!
AVM'de hareketli dakikalar! Alev alan dev avize, korku ve panik yarattı!
AVM'de hareketli dakikalar! Alev alan dev avize, korku ve panik yarattı!
İphone’da en sevilen özellik Android’e geliyor! Android kullanıcıları çok sevineceksiniz
İphone’da en sevilen özellik Android’e geliyor! Android kullanıcıları çok sevineceksiniz
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu!
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu!
Çok Okunanlar
Bugün ki burç yorumları neler, hayatınızda ne gibi bir değişiklikler olacak? 2 Mayıs 2024 Perşembe tüm Burç yorumları
Bugün ki burç yorumları neler, hayatınızda ne gibi bir değişiklikler olacak? 2 Mayıs 2024 Perşembe tüm Burç yorumları
Bugün ki burç yorumları neler, hayatınızda ne gibi bir değişiklikler olacak? 2 Mayıs 2024 Perşembe tüm Burç yorumları
Bugün ki burç yorumları neler, hayatınızda ne gibi bir değişiklikler olacak? 2 Mayıs 2024 Perşembe tüm Burç yorumları
Bu gün altın ne kadar oldu, kaç liradan alınıp satılıyor, gram, çeyrek altın fiyatları ne kadar? 2 Mayıs 2024 Perşembe güncel altın fiyatları
Bu gün altın ne kadar oldu, kaç liradan alınıp satılıyor, gram, çeyrek altın fiyatları ne kadar? 2 Mayıs 2024 Perşembe güncel altın fiyatları
İŞKUR işçi alımı başladı! KPSS şartsız personel alımı yapılacak
İŞKUR işçi alımı başladı! KPSS şartsız personel alımı yapılacak
Yorumlananlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Ekrem İmamoğlu CNN International'a verdiği röportajda ''Hamas terör örgütüdür'' dedi
Ekrem İmamoğlu CNN International'a verdiği röportajda ''Hamas terör örgütüdür'' dedi
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''
Bakan Şimşek, açıklama yaparak KDV tartışmalarına son noktayı koydu! ''KDV artışı yapılmadı''
Bakan Şimşek, açıklama yaparak KDV tartışmalarına son noktayı koydu! ''KDV artışı yapılmadı''