CHP ve İYİ Parti hangi il ve ilçelerde anlaştı?

Yerel seçimlerde birçok ilde Millet İttifakı adı altında birleşen CHP ve İYİ Parti bugün ittifak protokülünü imzaladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak protokolü açıklaması için saat 11.30’da Meral Akşener'le görüştü. CHP ve İYİ Parti hangi il ve ilçelerde anlaştı? Buna göre 22'si büyükşehir toplam 49 ilde işbirliği yapılacak. İşte o il ve ilçeler..

CHP ve İYİ Parti hangi il ve ilçelerde anlaştı? sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi'nde görüştü. Görüşme sonrası ortak basın açıklaması yapıldı. İki isim, yerel seçimlerde işbirliği yapılacağını duyurdu. Öte yandan Ankara Etimesgut'ta CHP ve İYİ Parti'nin ayrı aday çıkaracağı belirtildi. CHP ve İYİ Parti'nin Gaziantep'te anlaştığı belirtiliyor. Gaziantep'te İYİ Parti adayının seçime gireceği aktarıldı. Muğla'nın Bodrum ilçesinde CHP ve İYİ Parti ayrı aday çıkartacak. İstanbul'da 25 ilçede CHP, 4 ilçede İYİ Parti adayı yarışacak. 10 ilçede iki parti ayrı ayrı aday gösterecek". Peki seçimler ne zaman olacak? Hangi illerde CHP ve İYİ Parti hangi illerde ortak aday çıkaracak?

CHP ile İYİ Parti yerel seçimlerde işbirliğini sonuçlandırdı.

Açıklama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı ziyaretin ardından geldi.

İYİ Parti Genel Merkezi'ndeki görüşmenin ardından iki lider kameralar karşısına geçti.

CHP ve İYİ Parti hangi il ve ilçelerde anlaştı?

"İŞBİRLİĞİNİN KAHRAMANLARI"

Sözü ilk olarak Kılıçdaroğlu aldı. "Vatandaşa hizmet etmek, her kuruşun hesabını vermek gibi bir geleneği yerleştirmek istiyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Kavgadan değil barıştan yanayız. İYİ Parti ile yaptığımız işbirliğinin kahramanları var. 4 arkadaşımız var. Onlar uzun bir çaba gösterdiler. Genel başkanlar olarak bizlere hazır bir liste getirdiler. Bu 4 arkadaşıma herkesin huzurunda teşekkür etmek isterim.

"İŞ BİRLİĞİ TÜRKİYE VE MİLLET İÇİN HAYIR OLACAK"

Meral Akşener de sözlerine müzakereleri yürüten isimlere teşekkür ederek başladı.

"Zaman zaman intiharın eşiğine geldiler ama durumları iyi" diyen Akşener, şunları kaydetti:

"Biz yerel seçimlere gidiyoruz. İzliyoruz ki sanki savaşa giriyoruz.  Türkiye'nin coğrafyası nedeniyle hem iktidar hem muhalefetin Türkiye ile ilgili hedefleri olan terör örgütleri konusunda iki genel başkan olarak ne yapılması gerektiğini biliyoruz. Biz yerel seçime gidiyoruz. Savaş tamtamları eşliğinde kutuplaştırıcı ve milleti birbirine düşüren söylemler var. İki siyasi partinin oluşturduğu sisteme hakaret eden bir dil kullanmadık.

Bu işbirliğini destekleyen iki siyasi partinin, insanların tümüne hakaret etmek, onları yok saymak Türkiye'yi yönettiğini sanan insanlar açısından utanç vericidir. Biz bütün bunlara rağmen düşmanca dili kaale almayacağız. Bu işbirliğinin Türkiye ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah sonuçlarda iyi olacak diye düşünüyorum."

CHP ve İYİ Parti hangi il ve ilçelerde anlaştı?

CHP VE İYİ PARTİ HANGİ İLLERDE VE İLÇELERDE ANLAŞTI?

22 BÜYÜKŞEHİR, 27 İLDE UZLAŞMA

İki parti 22'si büyükşehir belediyesi olmak üzere toplam 49 ilde uzlaşma sağladı. 

CHP VE İYİ PARTİ'NİN ANKARA KARARI

CHP ve İYİ Parti ittifakının detayları belli oldu. Ankara Etimesgut'ta CHP ve İYİ Parti ayrı adaylar çıkaracak. Partiler, Ankara'nın 8 ilçesinde işbirliği yaptı, 17 ilçede ayrı adaylar çıkartılacak.

CHP VE İYİ PARTİ'DEN İSTANBUL KARARI

İstanbul'da 25 ilçede CHP, 4 ilçede İYİ Parti adayı yarışacak. 10 ilçede iki parti ayrı ayrı aday gösterecek.

GAZİANTEP'TE İYİ PARTİ ADAYI

CHP ve İYİ Parti'nin Gaziantep'te anlaştığı belirtiliyor. Gaziantep'te İYİ Parti adayının seçime gireceği aktarıldı.

MUĞLA BODRUM

Muğla'nın Bodrum ilçesinde CHP ve İYİ Parti ayrı aday çıkartacak.

İŞTE İTTİFAKIN DETAYLARI

İTTİFAK SAĞLANAN BÜYÜKŞEHİRLER

Adana CHP

Ankara CHP

Antalya CHP

Aydın CHP

Balıkesir İYİ Parti

Denizli İYİ Parti

Eskişehir CHP

Gaziantep İYİ Parti

Hatay CHP

İstanbul CHP

İzmir CHP

Maraş CHP

Kocaeli İYİ Parti

Kayseri İYİ Parti

Konya İYİ Parti

Malatya CHP

Manisa İYİ Parti

Muğla CHP

Sakarya İYİ Parti

Samsun İYİ Parti

Tekirdağ CHP

Trabzon İYİ Parti

İKİ İLÇEDE AYRI ADAYLAR

Bodrum ve Etimesgut'ta iki parti ayrı aday çıkarma konusunda anlaştı.

YEREL SEÇİM 2019 NE ZAMAN YAPILACAK?

Seçim takvimine göre, seçime katılabilecek siyasi partiler 2 Ocak'ta ilan edilecek.

Muhtarlık bölgesi askı listeleri 4 Ocak Cuma günü saat 08.00'den 17 Ocak Perşembe günü saat 17.00'ye kadar askıda kalacak. Hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin, bu süre içinde bir yakını tarafından seyyar sandık kurulu talep formu ile muhtarlığa başvurması gerekecek.

Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri ise 27 Ocak'ta çekilecek kurayla belirlenecek.

Siyasi partiler aday listelerini 19 Şubat'ta seçim kurullarına verecek. Geçici aday listeleri 22 Şubat'ta, kesin aday listeleri 3 Mart'ta ilan edilecek.

Seçim propagandası ve yasakları 21 Mart'ta başlayacak. Seçim propagandası 30 Mart saat 18.00'de sona erecek.

Seçim takviminin bazı önemli aşamaları şöyle:

- 1 Ocak 2019 Salı: Seçimin başlangıç tarihi.

- 2 Ocak 2019 Çarşamba: Seçime katılabilecek siyasi partiler YSK tarafından ilan edilecek.

- 4 Ocak 2019 Cuma: Saat 08.00 itibarıyla muhtarlık bölgesi askı listeleri askıya çıkarılacak ve www.ysk.gov.tr adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtları sorgulanabilecek.

- 10 Ocak 2019 Perşembe: Siyasi partilerin, Mahalli İdareler Seçimi için hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ye bildirmeleri için son gün.

- 17 Ocak 2019 Perşembe: Muhtarlık bölgesi askı listeleri askıdan indirilecek. Bina bazında seçmen kayıtlarının www.ysk.gov.tr adresinden sorgulanması sona erecek. Seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakını tarafından seyyar sandık kurulu talep formu ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvuruları için son gün.

- 27 Ocak 2019 Pazar: Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK tarafından kura çekilecek.

- 31 Ocak 2019 Perşembe: Seçmen kütükleri kesinleştirilecek ve seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlenecek. Siyasi partiler aday adayı listelerinden büyükşehir belediye başkan seçimi ile ilgili olanlarını il seçim kurullarına, belediye başkanlığı, belediye ve il genel meclisi üyelikleri seçimi ile ilgili olanlarını ise ön seçim ilçe seçim kurullarına alındı belgesi karşılığında verecek.

Şubat ayı
- 1 Şubat 2019 Cuma: 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla belirlenen nüfus sayısına göre il seçim kurullarınca (2018 mali yılı sonuna kadar yeni kurulmuş ilçe ve belediyeler dahil) belediye ve il genel meclisi asıl ve yedek üye sayıları seçim çevrelerine göre tespit edilecek. Tespit edilen üye sayıları il seçim kurullarınca ilgili ilçe seçim kurullarına bildirecek. İl seçim kurullarınca bildirilen belediye ve il genel meclisi asıl ve yedek üye sayıları ilçe seçim kurullarınca ilan edilecek.

- 3 Şubat 2019 Pazar: Hangi siyasi partilerin hangi seçim çevrelerinde ön seçime ya da aday yoklamasına katılacakları, büyükşehir belediye başkanlığı seçimi ile ilgili olarak il seçim kurullarınca, belediye başkanlığı, belediye ve il genel meclisi üyelikleri seçimleriyle ilgili olarak ilçe seçim kurullarınca ilan edilecek.

- 10 Şubat 2019 Pazar: Ön seçim-aday yoklaması yapılacak.

- 18 Şubat 2019 Pazartesi: İl seçim kurullarınca, ön seçimle belirlenen büyükşehir belediye başkan adaylarına ilişkin listenin tasdikli bir örneği ilgili siyasi parti il başkanlıklarına, ilçe seçim kurullarınca ön seçim sonucu belirlenen belediye başkanı, belediye ve il genel meclisi üyesi adaylarına ilişkin listenin tasdikli bir örneği de ilgili siyasi parti ilçe başkanlıklarına alındı belgesi karşılığında teslim edilecek.

- 19 Şubat 2019 Salı: Siyasi parti ilçe başkanlıklarının belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına, büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıklarının büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına alındı belgesi karşılığında elektronik ortamda DVD, flash bellek, hard disk vb. ile fiziki ortamda kağıt olarak en geç saat 17.00'ye kadar vermelerinin son günü. Bağımsız olarak adaylıklarını koyacak kişilerin adaylık için saat 17.00'ye kadar başvuruları için son günü.

- 21 Şubat 2019 Perşembe: Siyasi partilerin aday listelerindeki eksiklikleri tamamlamaları için son gün.

- 22 Şubat 2019 Cuma: Saat 08.00'de geçici aday listeleri (bağımsız adaylar dahil) ilçe seçim kurulları, büyükşehir belediye başkan adayları ise il seçim kurulları tarafından mahallinde ilan edilecek ve itiraz süresi başlayacak.

- 28 Şubat 2019 Perşembe: Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlanacak.

Mart ayı
- 1 Mart 2019 Cuma: Seçim kurullarınca yapılan inceleme veya itiraz üzerine kesin olarak verilen kararlar sonucunda ya da istifa nedeniyle siyasi partilerin aday listelerinde eksiklik meydana gelmesi halinde, bu durum ilçe veya il seçim kurullarınca siyasi partilere bildirilecek.

- 2 Mart 2019 Cumartesi: Aday listelerindeki eksikliklerin siyasi partilerce tamamlanarak ilgili seçim kurullarına bildirilmeleri için son gün.

- 3 Mart 2019 Pazar: Kesin aday listeleri (bağımsız adaylar dahil) ilçe seçim kurullarınca, büyükşehir belediye başkanlığı için il seçim kurullarınca ilan edilecek. İl seçim kurullarınca birleşik oy pusulalarının basımına ve basımı tamamlandıkça bir plan dahilinde ilçe seçim kurulu başkanlıklarına dağıtımına başlanacak.

- 21 Mart 2019 Perşembe: Seçim propagandası ve yasaklarının başlangıcı.

- 24 Mart 2019 Pazar: Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak.

- 29 Mart 2019 Cuma: İl ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde ilçe seçim kurullarınca malzeme torbaları sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek.

- 30 Mart 2019 Cumartesi: Seçim propagandasının sonu.

- 31 Mart 2019 Pazar: Oy verme günü. Seçim yasakları saat 24.00'te sona erecek.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Yeme Kuralları: Yemeği yutmadan önce neden çok çiğnemelisiniz?
Yeme Kuralları: Yemeği yutmadan önce neden çok çiğnemelisiniz?
Süper Lig’de yeni sezon takvimi açıklandı: İşte TFF’nin açıkladığı yeni sezon tarihi…
Süper Lig’de yeni sezon takvimi açıklandı: İşte TFF’nin açıkladığı yeni sezon tarihi…
2013’ten bu yana ons gümüşten ilk rekor: Hafta için en yüksek seviyesini gördü…
2013’ten bu yana ons gümüşten ilk rekor: Hafta için en yüksek seviyesini gördü…
Merak edilen konulardan biri: Güneş patlaması nedir ve nasıl oluşur?
Merak edilen konulardan biri: Güneş patlaması nedir ve nasıl oluşur?
Çok Okunanlar
Bugünün burç yorumları nelerdir, aşk para sağlık kariyer sizleri neler bekliyor? 18 Mayıs 2024 Cumartesi burç yorumları
Bugünün burç yorumları nelerdir, aşk para sağlık kariyer sizleri neler bekliyor? 18 Mayıs 2024 Cumartesi burç yorumları
Tuğba Ekinci sahneye jartiyerle çıktı yer yerinden oynadı görenler gözlerine inanamadı
Tuğba Ekinci sahneye jartiyerle çıktı yer yerinden oynadı görenler gözlerine inanamadı
Altın yeniden çıldırdı? Bugün güncel altın fiyatları ne kadar, 18 Mayıs 2024 Cumartesi güncel gram, çeyrek altın fiyatları
Altın yeniden çıldırdı? Bugün güncel altın fiyatları ne kadar, 18 Mayıs 2024 Cumartesi güncel gram, çeyrek altın fiyatları
Fatih Terim'in Panathinaikos'tan ayrılmasından sonra Yunanistan'da olay yorumlar! İşte o yorumlar
Fatih Terim'in Panathinaikos'tan ayrılmasından sonra Yunanistan'da olay yorumlar! İşte o yorumlar
Yorumlananlar
MHP'den CHP'ye geçen Silifke belediyesi ay-yıldızlı bayrak anıtını ucube diyerek kent meydanından kaldırdı
MHP'den CHP'ye geçen Silifke belediyesi ay-yıldızlı bayrak anıtını ucube diyerek kent meydanından kaldırdı
İBB meclisini eline geçiren Ekrem İmamoğlu İstanbullu'nun musluk suyuna büyük zam yapmaya hazırlanıyor
İBB meclisini eline geçiren Ekrem İmamoğlu İstanbullu'nun musluk suyuna büyük zam yapmaya hazırlanıyor