CHP'li üyeden İmamoğlu'na ağır suçlamalar: Atatürk'ün 100 Yıllık CHP'sinin koltuğu parayla mı satın alındı, 550 milyon TL nerde?

CHP üyesi Tolgahan Erdoğan katıldığı bir Youtube programında yaptığı açıklamalarla İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'na ağır suçlama ve iddialarda bulunarak Atatürk'ün 100 Yıllık CHP'sinin koltuğu parayla satın alındığını iddia ederek "550 milyon TL ihaleye çıkılan 29 Ekim festival paraları nerde? CHP Kurultayına mı dizayn edildi" diye sordu.

CHP Üyesi Tolgahan Erdoğan katıldığı bir Youtube programında CHP ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Erdoğan, Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet kutlamaları için dev bir bütçeyle ihaleye çıktığını belirterek, CHP kurultayına ilişkin dikkat çeken bir soru sordu.

29 EKİM KUTLAMALARINA 553 MİLYON HARCANDI

İBB Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarında 29 Ekim 2023 günü Maltepe'de 19 sanatçının katıldığı bir organizasyon yapmıştı. Bu organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Tlgahan Erdoğan, kutlamalar için Cumhurbaşkanlığından çok çok daha fazla bütçe ayrılarak 553 milyon liralık ihaleye çıkıldığını söyledi. Bu paranın çok büyük bir para olduğunu söyleyen Erdoğan, konser sanatçılarından Edis'in 500 bin TL alarak sahneye çıktığını belirterek kabataslak bir hesapla konsere katılan 19 sanatçının toplam 20 milyon harcandığını konser organizasyonu için ise maksimum 30 milyon harcandığını varsayarak "500 milyon nereye gitti?" diye sordu.

Erdoğan, “Kutlamalara katılan Edis 500 bin almış. En popüleri Sıla diyelim 1 milyon almış. Hadi şöyle yapalım. Tüm sanatçılara 17’şer milyor verildi 19 milyon lira. Sahnesi, gelen gidene hizmeti güvenliği emniyeti sahnesi 30 milyon lira. Geriye kalan 500 milyon lira nerede? Cumhurbaşkanlığı’nın 100-150 milyon lira bütçeyle kutlamaları gerçekleştirdiği bir ortamda İmamoğlu’nun 550 milyon harcaması manidar” dedi.

CHP KURULTAYI BU PARAYLA MI DİZAYN EDİLDİ?

Açıklanmayan 500 milyon lira için CHP Kurultayında para dağıtılması iddialarına gönderme yapan Tolgahan Erdoğan, "CHP kurultayı bu parayla mı dizayn edildi?" diye sordu. Erdoğan "Şimdi burada aklımıza doğal olarak geliyor. Buradan sağlanan paralarla 100 yıllık CHP kurultayı mı dizayn edildi? Resmen bu halde şunu düşünüyorum Atatürk’ün koltuğu parayla satın alınmıştır." ifadelerini kullandı.

VİDEOYA YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
Benzer Videolar