DEM Parti İBB Eş Başkan Adayı Meral Danış Beştaş'dan skandal açıklama: ''PYD'yi hiç kimse terör örgütü olarak görmüyor''

DEM Partinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Meral Danış Beştaş, katıldığı bir televizyon programında, terör örgütü PYD hakkında güzellemeler yaparak "Hiç kimse PYD'yi terör örgütü olarak görmüyor" diyerek skandal açıklamalarda bulundu.

DEM Parti’nin İBB Eş Başkan Adayı Meral Danış Beştaş, 'PYD dünyada hiçbir yerde terör örgütü olarak görülmüyor. Bir tek Türkiye ve Katar terör örgütü olarak görüyor.' dedi.

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleşecek kritik yerel seçimlere hazırlanıyor. Milyonlarca seçmen, belediye başkanlarından ilçe meclis üyelerine kadar yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gidecek.

Muhalefet partilerinde de ittifak süreci devam ediyor

CHP ve terör örgütü PKK'nın sözcüsü DEM Parti arasındaki 'kent uzlaşısı' adı altında yapılan ittifak, İstanbul seçimleri açısından gündemdeki yerini koruyor.

CHP’nin ortağı konumundaki DEM Parti'den ise terörü ve terör örgütlerini aklayan açıklamalar geliyor.

"BİR TEK TÜRKİYE TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRÜYOR"

PYD'nin terör örgütü olmadığı savunan Beştaş, "PYD dünyada hiçbir yerde terör örgütü olarak görülmüyor. Bir tek Türkiye ve Katar terör örgütü olarak görüyor. Türkiye'de böyle bir niteleme yapıldı" dedi.

TERÖRİSTBAŞINA ÖVGÜLER DİZMİŞTİ

Meral Danış Beştaş, TBMM'de teröristbaşı Abdullah Öcalan'a güzellemeler yapmıştı. Skandal ifadeler sarf eden Beştaş, "Sayın Öcalan'a 'Sayın Öcalan' diyoruz çünkü milyonlarca Kürt halkının 'irademdir' dediği bir siyasi liderdir. Sayın Öcalan dünyaca ünlü yazarların da dediği gibi, büyük bir yazar ve düşünürdür" şeklinde konuşmuştu.

VİDEOYA YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
Benzer Videolar