Çin'deki Türkler tahliye edilecek

Pekin Büyükelçisi Emin Önen, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü nedeniyle 32 Türk vatandaşının aileleriyle birlikte Wuhan'dan tahliye edileceğini açıkladı.

Çin'deki Türkler tahliye edilecek

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüsü nedeniyle Çin'in Wuhan kentinde yaşayan Türkler bölgeden tahliye edilecek.

Pekin Büyükelçisi Emin Önen, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ölüm sayısı 106'ya ulaştı. Vaka sayısı 6 bini geçti. 44 bin kişi karantinada. Vuhan bölgesinde özellikle karantina şartları uygulanıyor. Türkiye'de bazı sosyal medya hesaplarında abartılı yanlış bilgiler var. Tü vatandaşlarımızla irtibat halindeyiz. Vuhan'da 32 vatandaşımız var. Resmi girişimlerimizi yaptık. 32 vatandaşımızı çıkarmak için girişimlerimize başladık.

VATANDAŞLARIMIZDA VİRÜS TESPİT EDİLMEDİ

Vatandaşlarımızı Türkiye'ye getirmek ve sağlıklarında bir sorun olmadığını belirtmek istiyorum. Virüs tespit edilmedi. En kısa zamanda getireceğiz.  Çinli yetkililerle organize ediyoruz. Japonya vatandaşlarının bir kısmı ülkesine gönderildi. Ambulans uçak veya donanımlı uçakla Türkiye'ye getirilecek. Türkiye'ye getirilişlerinde belirli karantina şartları uygulanacak. Belirli prosedürler uygulanacak. Vatandaşlarımızla irtibat kuruyoruz. Bize yansıyan bilgimiz dahilinde olan bir Türk vatandaşında virüs yok." 

ÇİN'DEKİ SON DURUM NE ?

Çin'in Vuhan kentinden yayılan korona virüsü nedeniyle can kayıpları ve vaka sayısı artıyor. Virüs, resmi rakamlara göre, Çin genelinde 132 kişinin ölümüne yol açarken, 2019-nCoV salgını yüzünden virüsten etkilenen sayısı bin 239'nun durumu ağır olmak üzere 5 bin 974'e çıktı.

Çin'deki Türkler tahliye edilecek

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡