Debit Kart Nedir? Debit Kart Hangi Bankanın?

Tüketicinin banka hesabından, bir satın alma işlemini sonucu ödemeyi yapmak için direk olarak para kesme yapabildiği ödeme kartına debit kart adı verilmektedir. Debit kart nedir? Debit kart hangi bankanın?

Debit Kart Nedir? Debit Kart Hangi Bankanın?

Debit kartın kredi kartıyla arasındaki en belirgin fark, para çekilen yerler olmaktadır. Kredi kartı kredi hesabında bulunan parayı çekerken debit kart sadece banka hesabından para çekmek için kullanılan bir karttır. Peki debit kart nedir, ne işe yarar? Debit kart hangi bankanın kartıdır? Debit kart nasıl kullanılır? Debit kart nasıl kullanılır, nereden, nasıl alınır? İşte debit kart ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

debit-kart4.jpg

Debit Kart Nedir?

Debit kart kesin olarak bir kredi kartı yerine geçmez. Kredi kartları kredi hesabından para çekerken debit kart banka hesabından para çekmektedir. Nakit para yerine kullanılabilir olan debit kart, kişinin mevduat hesabında bulunan paradan harcama yapması amacıyla tasarlanmış bir karttır. Debit kart sadece hesabın sahibin bankada bulunan parasına bağlı olarak kullanılabilmektedir. Debit kart ATM’den para çekme veya ATM’ye para yatırma işleminde ayrıca alışveriş yapmak amacıyla her zaman kullanılabilecek bir karttır. Kredi kartı görünümünde olan ve bu mantıkla çalışan debit kartlar, kredi kartlarının aksine her ay geri ödeme gerektirmez.

Debit kartlar hem geleneksel perakendecilerde fiziksel olarak hem de online olarak internetten alışveriş yapmak için kullanılabilir. Para ödemesi yapılacak yerde tüm ödeme ve harcama tutarı hesaptan otomatik olarak düşürülür. Türkiye’de bulunan birçok banka teknolojik olarak aldığı önlemlerle kart kullanıcılarını yetkisiz bir harcama durumundan korumaktadır. Herhangi bir banka hesabına bağlı olarak kullanılan debit kartlar, şifre ile korunmakta ve yapılan harcamalar sonucunda hesap hareketleri mobil uygulamalardan, ATM’lerden veya internet şubelerinden takip edilmektedir.

Debit Kart Nasıl Alınır?

Tercih edilen herhangi bir bankadan yazılı başvuru ile debit kart temin etmek mümkündür. Kullanım alanlarına uygun bir banka tercihi yapılmasına özen gösterilmelidir. Kişinin bankada bulunan vadesiz mevduat hesabı varsa bankada bulunan hesap adına bir debit kart kişinin adresine yollanmaktadır. Gönderilen debit kartı kullanabilmek için öncelikle bir şifre oluşturulması gerekmektedir. Şifre belirlendikten sonra debit kart istenilen şekilde kullanıma hazırdır.

Debit Kart İle Kredi Kartı Arasında Farklar Nelerdir?

Debit kart ile kredi kartı arasında birçok fark bulunmakla birlikte en büyük fark kredi kartıyla hesapta olmayan para harcanarak ekstra bir borç edinilebilmektedir. Debit kart sayesinde hesapta bulunan para harcandığı için geri bir ödeme söz konusu olmamaktadır. Kredi kartında harcamalar için her ay belli dönemlerde ödeme yapma zorunluluğu bulunmaktadır.

Debit kartla alışveriş sırasında taksit seçeneği yoktur. Kredi kartıyla alışveriş sırasında üye iş yeriyle anlaşma kapsamında 12 aya varan taksit imkânı sunulmaktadır. Ama taksitli alışveriş imkanına sahip olmak ihtiyaç dışında sadece beğenildiği için bir ürünün alınmasına neden olabilmektedir. Böylelikle çok daha fazla geri ödeme yapmak zorunda kalınarak mevcut bütçenin gereksiz kullanılması söz konusu olabilmektedir.

Kredi kartıyla nakit avans çekme seçeneği sunulmaktadır ama debit kartla hesapta bulunan para kadar harcama ya da nakit çekme imkânı sunulmaktadır. Debit kartla yapılan harcamalar anlık olarak hesap hareketlerinde görüntülenebilirken, kredi kartlarında harcamalar aylık hesap ekstresinde ve hesap kesim tarihleri geçtiği zaman hesap ekstrelerinde net olarak görüntülenebilmektedir.

debit-kart3.jpg

Debit Kart Hangi Bankalardan Alınabilmektedir?

Debit kart, banka kartı olduğu için farklı bankalardan başvuru yapılarak alınabilmektedir. Sadece kart alabilmek için bankada maaş hesabı ya da vadesiz mevduat hesabı bulunması yeterlidir. Bu nedenle maaş hesabı bulunan ya da vadesiz mevduat hesabı açtırılmak istenen bankadan debit kartı halk arasında bilinen adıyla banka kartı istenilebilmektedir.

Bazı bankalardan debit kartı sahibi olmak bazı avantajlar sunarken, avantajlar sunan bankalar ve avantajları hakkında bilgilendirme yazının devamında yer almaktadır.

Akbank Debit Kart ve Avantajları Nedir?

Akbank debit kart, Akbank'ta bulunan maaş hesabı ya da vadesiz mevduat hesabı üzerinden nakit çekim ya da alışveriş yapma fırsatı sunan banka kartıdır. Yapılan alışverişler sonunda Akbank debit kart sahiplerine birçok avantaj sunarken, Akbank kredi kartı sahiplerine sunulan chip para fırsatı debit kart sahiplerine sunulmaktadır.

Akbank debit kart intertnet alışverişleri ya da POS alışverişleri sonunda chip para kazandırırken, chip paralar sayesinde indirimli ya da para ödemeden puanlarla alışveriş yapılabilmektedir. Akbank debit kartı internet alışverişinde kullanmak için Akbank Müşteri hizmetleri aranılarak, harcama ayarlarından debit kart internet alışverişi için açtırılabilmektedir.

debit-kart2.jpg

Garanti Paracard Debit Kart ve Avantajları Nedir?

Debit kart olarak Garanti Bankası’ndan paracard başvurusu yapılabilmektedir. Vadesiz mevduat hesabı dışında maaş hesabına bağlı olarak çıkarılabilen debit kart sayesinde nakit çekim dışında alışveriş de yapılabilmektedir Üstelik yapılan alışverişler sayesinde Garanti Bankası fırsatlardan ve kampanyalarından faydalanarak paracard sayesinde bonuslar kazanılabilmektedir.

İnternetten alışveriş yapmak için Garanti Bankası debit kart için müşteri hizmetlerinden destek alınabilir ve yapılan alışverişler sayesinde bonuslar kazanılarak birçok avantaj kazanılabilmektedir.

Halkbank Paraf Debit Kart ve Avantajları Nedir?

Devlet bankası olarak Hakbank tarafından müşterilerine özel sunulan Paraf Debit Kart sayesinde nakit çekimlerinde ya da alışverişlerinde puan kazanma fırsatı sunulmaktadır. Debit kart için açılmış olan hesap sayesinde para çekme ve yatırma işlemleri kolaylıkla yapılabildiği gibi hesap bakiye öğrenme işlemleri ATM üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Ayrıca sadece Halkbank ATM’lerinden değil devlet bankalarına ait bankaların ATM’lerinden ücretsiz, özel bankaların ATM’lerinden komisyon ücreti ödeyerek nakit çekme fırsatı sunulmaktadır.

Halkbank Paraf Debit Kart sadece yurt içinde değil yurt dışında nakit çekim ve alışveriş için kullanılabilmektedir. Visa ya da Mastercard logosuna sahip ATM’lerden para çekilebileceği gibi bu logolara sahip üye işyerlerinden de hesap limitleri kapsamında alışveriş yapılabilmektedir.

İnternetten alışveriş sırasında “SecureCode” amblemlerine sahip sitelerden kullanılan 3D Secure (Güvenli İnternetten Alışveriş Hizmeti) güvenliği sayesinde kaliteli ve güvenilir alışveriş yapılabilmektedir.

debit-kart1.jpg

Ziraat Bankası Debit Kart ve Avantajları Nedir?

Devlet bankaları içerisinde oldukça eski olan ve sunduğu avantajlarla müşterilerine her türlü konuda destek olan Ziraat Bankası debit kart hizmeti sayesinde birçok avantaj sunmaktadır. Finanslar ihtiyaçlar konusunda destek sağlayan ve uluslararası geçerliliğe sahip olan BH d.d. Mastercard, debit kartlar içerisinde hızlı ve etkin çözümler sunarak memnuniyet sağlamaktadır.

Ziraat Bankası debit kart sahibi olan müşteriler, bireyssel ya da ticari müşteri olmasına bakılmaksızın aşağıdaki işlemleri avantajlı bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

  • Kart sayesinde nakit ihtiyacı ya da çek ihtiyacı duymamaktadır.

  • Kart sahiplerine aylık olarak kredi kartında olduğunda gibi hesap ekstreleri tercihe göre posta ya da e-mail yoluyla gönderilmektedir.

  • Yurt içi ve yurt dışında bankomatlarda nakit çekim imkânı sunulmaktadır. Bu sayede her türlü ödeme nakit ihtiyacı duyulmadan kolaylıkla yapılabilmektedir.

  • Kambiyo işlemlerine gerek olmadan yurt içinde ya da yurt dışında satış yerlerinde ödemelerde kolaylık sağlanmaktadır.

  • Aylık yapılan harcamalar ya da nakit çekimleri takip edilemeye gerek kalmaksızın kolaylıkla takip edilebilmektedir.

  • Debit kart ile internet yoluyla ödeme için koruma sistemleri (E-cards – B-H) kullanılarak güvenilir şekilde ödemeler yapılarak kontrol edilebilmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
Son Haberler
Son dakika! Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada, İsrail ile tüm ticari ilişkilerin durdurulduğunu duyurdu
Son dakika! Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada, İsrail ile tüm ticari ilişkilerin durdurulduğunu duyurdu
Kritik tünelde yazın 50 günlük çalışma olacak: Detayları Bakan Uraloğlu paylaştı…
Kritik tünelde yazın 50 günlük çalışma olacak: Detayları Bakan Uraloğlu paylaştı…
Erdoğan, Özel görüşmesinde nelerin konuşulduğu merak ediliyordu! Görüşmenin detayları belli oldu! İşte görüşmede konuşulanlar ve detayları
Erdoğan, Özel görüşmesinde nelerin konuşulduğu merak ediliyordu! Görüşmenin detayları belli oldu! İşte görüşmede konuşulanlar ve detayları
Türkiye'nin gündemine oturmuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel görüşmesinde ki boş koltuğun detayları belli oldu
Türkiye'nin gündemine oturmuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel görüşmesinde ki boş koltuğun detayları belli oldu
Çok Okunanlar
Bugün ki burç yorumları neler, hayatınızda ne gibi bir değişiklikler olacak? 2 Mayıs 2024 Perşembe tüm Burç yorumları
Bugün ki burç yorumları neler, hayatınızda ne gibi bir değişiklikler olacak? 2 Mayıs 2024 Perşembe tüm Burç yorumları
Bugün ki burç yorumları neler, hayatınızda ne gibi bir değişiklikler olacak? 2 Mayıs 2024 Perşembe tüm Burç yorumları
Bugün ki burç yorumları neler, hayatınızda ne gibi bir değişiklikler olacak? 2 Mayıs 2024 Perşembe tüm Burç yorumları
Bu gün altın ne kadar oldu, kaç liradan alınıp satılıyor, gram, çeyrek altın fiyatları ne kadar? 2 Mayıs 2024 Perşembe güncel altın fiyatları
Bu gün altın ne kadar oldu, kaç liradan alınıp satılıyor, gram, çeyrek altın fiyatları ne kadar? 2 Mayıs 2024 Perşembe güncel altın fiyatları
Bakan Mehmet Şimşek kamuda tasarruf tedbirlerini belirledi! Liste Başkan Erdoğan'ın masasında
Bakan Mehmet Şimşek kamuda tasarruf tedbirlerini belirledi! Liste Başkan Erdoğan'ın masasında
Yorumlananlar
AK partinin oy kaybetmesinin en önemli sebebi ne?  Çok çarpıcı anket sonucu açıklandı!
AK partinin oy kaybetmesinin en önemli sebebi ne? Çok çarpıcı anket sonucu açıklandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Erbakan'a çok sert Gazze tepkisi: ''Hesabını ebedi alemde vereceksiniz''
Ekrem İmamoğlu CNN International'a verdiği röportajda ''Hamas terör örgütüdür'' dedi
Ekrem İmamoğlu CNN International'a verdiği röportajda ''Hamas terör örgütüdür'' dedi
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''
Uzmanlardan Hakkari için korkutan deprem uyarısı! ''Yüksekova-Şemdinli fayının 7 şiddetinde deprem üretme olasılığı var''