Deniz Baykal'dan Son Dakika | Deniz Baykal Öldü mü

Deniz Baykal öldü mü, Deniz Baykal İyileşti mi? Sosyal Medyada ve Televizyonda gezinen kirli bilgiler açığa çıkıyor. Deniz Baykal nasıl oldu?

Deniz Baykal'dan Son Dakika | Deniz Baykal Öldü mü

Deniz Baykal öldü mü, Deniz Baykal İyileşti mi? Sosyal Medyada ve Televizyonda gezinen kirli bilgiler açığa çıkıyor. Deniz baykal nasıl oldu? Tüm sorularınızın cevabı bolgegundem.com'da

Geçtiğimiz Pazartesi günü yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle sabahın erken saatlerinde Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedaviye alınan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Beyine giden ana damarlarından birinde tıkanıklık olduğu belirlenen ve 4 günde 3 kez ameliyat edilen Baykal, ilk operasyondan sonraki 72 saatlik kritik dönemi atlattı. Tedavisine uyutularak devam edilen Baykal, bugün saat 08.45'de tomografiye girdi. Tomografi sonuçlarının bir önceki güne göre daha iyi olduğu öğrenilirken, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'in saat 12.45'te doktorlarla değerlendirme toplantısı yaparak tomografi sonuçlarını değerlendireceği ve ardından Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağı ifade edildi.

Deniz Baykal'dan Son Dakika | Deniz Baykal Öldü mü

Bu arada sabah saatlerinden bu yana hastaneye ziyaretler devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hastaneye gelerek Baykal'ın ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra doktorlarından bilgi aldı.

NELER SÖYLENMİŞTİ?

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ İDDİASI

Üçüncü ameliyatın ardından sağlık durumu kritik bir aşamaya gelen Deniz Baykal'ın beyin ölümünün ne yazık ki gerçekleştiği iddia ediliyor.
Habertürk yazarı Sevilay Yılman attığı tweette Baykal'ın hayatını kaybettiği iddialarına karşı, "Yanlış bi bilgi dolaşıyor şu anda #denizbaykal la ilgili..Henüz ölmedi hayatta ancak durumu iyi değil.Beyin ölümü gerçekleşmiş durumda" ifadelerine yer verdi.

DENİZ BAYKAL'IN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN HASTANEDEN AÇIKLAMA

Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin hastaneden yapılan açıklamada "Beyindeki kanama ve ödem en üst düzeyde seyrediyor." ifadeleri kullanıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş, Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin "Şu ana kadar çok daha iyi sonuçları görebilme umudumuzu hep koruduk, ancak gelinen tablo içerisinde, elbette ki umutlarımızı yine koruyoruz ama bazı olumsuzlukları yaşadığımızı da sizler de biliyorsunuz, sizlerle de paylaşıyoruz.

Hep bunu söyledik, olayın ilk başladığı anda hayati tehlikesi var zaten, çünkü hep dedik ki ciddi bir durum bu. Ağır bir beyin hasarı ve o hayati tehlike her an var. Yine de var elbette ki ama bu hastaneye geldiği anda da vardı.

Şu anda kendisine yine yoğun bakımda yoğun tedavi uygulanıyor. Solunum desteği sağlanıyor, beyin destekleri sağlanıyor. Bu süreç içinde kendisi tabii ki bilinci kapalı olarak uyuyor." dedi.

3. KEZ AMELİYATA ALINDI

Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, beyninde oluşan basınç nedeniyle 3. kez ameliyat edildi

Deniz Baykal'ın sabah yapılan ameliyat sonucu yara kenarında oluşan kan birikintisi doktorlar tarafından temizlendi. İşlem, enfeksiyon riskine karşı ameliyathanede yapıldı.

Baykal'ın, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

Temizleme işleminin ardından Baykal'ın tomografisi çekildi. Tomografi sonuçlarının doktorlar tarafından değerlendirmeye alındığı öğrenildi.

Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, beyindeki ödem nedeniyle yeniden ameliyata alınmıştı. Baykal'ın ameliyatının sona erdiği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 

 

İBİŞ: DENİZ BAYKAL ŞU ANDA UYUTULUYOR, ZİYARET YASAĞI GELDİ

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal'ın ameliyatına ilişkin açıklamalarda bulundu. İbiş, "Bazı beyin ödemlerinin ortaya çıkması, beyin kanaması komplikasyonlardan biri olabiliyor. Bugün diğer bir komplikasyon da kafa içi basıncının artması. Ani gelişen bir durum. Şu anda kanama yok o konuda içimiz rahat. Deniz bey şu anda uyutuluyor. Akşam 8 gibi tekrar tomografisi yapılacak. Ardışık tomografilerle sürekli değerlendirilecek. Beyin çok hassas bir organ. Risklerle dolu. Şu anda bulunduğumuz durumda her şey hekim arkadaşlarımızın kontrolü altında. Bundan sonra farklı sürprizlerle karşılaşabilir miyiz, onu bilemiyoruz. Deniz beye ziyaret yasak, dün de yasaktı bugün de yasak. Enfeksiyon riskini alsın istemiyoruz. Bundan sonraki süreçte yeni riskler oluşabilir. Deniz bey çok ciddi bir hastalık geçiriyor. Beyine giden ana damarın tıkanması, bu noktadan sonra yeni tıkanıklıkların oluşmamasıydı bizim tedavi planımız. Riskler her zaman vardır. İmkanlar doğrultusunda elden gelen yapılacaktır. Önümüzdeki süreçlerde farklı tablolarla karşılaşabiliriz. Her şey yolunda giderse akşam 20:00'deki tomografiden sonra uyandırılacak." dedi. 


BAKAN DEMİRCAN'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Demircan,  "Şu anda endişe edilecek bir durumda değiliz. Sayın Baykal üstesinden gelecek. Tedavi neticesinde sağlığına kavuşacağını ümit ediyoruz." dedi. 

MECLİS BAŞKANI KAHRAMAN, BAYKAL'I ZİYARET ETTİ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "İnşallah iyiye doğru giden bir durum var, şifa ve sağlık diliyorum. Baykal'a nice hizmetler yine nasip olur inşallah. Değerli bir devlet adamı, kıymetli bir insan." dedi.

Kahraman, Baykal'ı, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde ziyaret etti, durumuna ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Ziyareti sonrasında gazetecilere açıklama yapan Kahraman, Deniz Baykal'a şifa dilemek için ziyarete geldiğini belirterek, "İnşallah iyiye doğru giden bir durum var, şifa ve sağlık diliyorum." diye konuştu.

İbn-i Sina'nın oldukça yetkin bir hastane olduğunu ifade eden Kahraman, Baykal'ın sağlığına kavuşması için dua ettiklerini kaydetti.

Kahraman, "Baykal'a nice hizmetler yine nasip olur inşallah. Değerli bir devlet adamı, kıymetli bir insan." değerlendirmesinde bulundu.

DENİZ BAYKAL KİMDİR?

20 Temmuz 1938 senesinde dünyaya gelen Deniz Baykal aslen Antalyalıdır. Siyasetle 1960 senelerine doğru Demokrat Parti iktidarına karşı gelişen öğrenci hareketlerine katılmakla tanışmıştır.

Siyasetçi kişiliğinin dışında avukat olan Deniz Baykal şimdilerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili'dir. 

1963 yılında Olcay Baykal ile evlenen Deniz Baykal’ın bu evliliğinden Aslı ve Ataç isminde iki evladı vardır.

deniz-baykal-eşi

SİYASİ KARİYERİ

Siyasetle 1960'lı yıllara doğru Demokrat Parti iktidarına karşı gelişen öğrenci hareketlerine katılmakla tanışan Baykal, CHP'nin 1965 genel seçimlerindeki yenilgisini analiz ettiği ve daha sonra doçentlik tezine dayanak olacak olan raporla CHP yönetiminin dikkatini çekti. Doçent olduğu yıl olan 1968'de CHP'ye girerek siyasal yaşama atıldı. 14 Ekim 1973'te yapılan genel seçimlerde 185 milletvekili kazanarak birinci olan Cumhuriyet Halk Partisi'nden Antalya milletvekili seçildi.

1994 yerel seçimlerine üç parça halinde (SHP, DSP, CHP) katılan sol partiler birleşme arayışlarına başladılar. DSP baştan olumsuz yanıt verdi. SHP bu karara olumlu yaklaştı. SHP ve CHP 18 Şubat 1995'te toplanan kurultayda birleşti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bu kurultayda genel başkanlığa aday olmadı. 9 Eylül 1995 tarihinde birleşmeden sonra yapılan CHP Olağan Kurultayında genel başkanlığa seçildi. 30 Ekim 1995 tarihinde kurulan DYP-CHP koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerini üslendi. Deniz Baykal, bir tek şartla kerhen bu koalisyonu kurdu, o da hemen erken seçim olması idi. Türkiye 24 Aralık 1995'te erken seçimlere gitti.

3 Kasım 2002 Türkiye genel seçimlerinde CHP yüzde 19,4 oyla 177 milletvekili kazanarak TBMM'ye girdi. Deniz Baykal Antalya milletvekili seçilmişti. Baykal, 22.Dönem TBMM'de Anamuhalefet partisi genel başkanı olarak görev yaptı. 2003 Ekim ayında 30.Kurultayda tekrar genel başkanlığa seçildi. 2004 Temmuz ayında muhaliflerden Mustafa Sarıgül'e karşı olağanüstü kurultayda güvenoyu aldı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerlerle iftarda buluştu: “İşimizi mutlaka tamamlayacağız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerlerle iftarda buluştu: “İşimizi mutlaka tamamlayacağız”
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan istifa ve olağanüstü genel kurul kararı…
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan istifa ve olağanüstü genel kurul kararı…
META'dan Facebook ve Instagram'a büyük ceza!
META'dan Facebook ve Instagram'a büyük ceza!
Çok Okunanlar
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
Haftalık burç yorumları 18 Mart - 24 Mart 2024| Aşk, para sağlık, İşte 18 Mart - 24 Mart 2024 tüm burç yorumları
Haftalık burç yorumları 18 Mart - 24 Mart 2024| Aşk, para sağlık, İşte 18 Mart - 24 Mart 2024 tüm burç yorumları
AK Parti elindeki en son yaptırdığı anketi yayınladı! İşte! Kurum ve İmamoğlu arasındaki en güncel anket sonucu
AK Parti elindeki en son yaptırdığı anketi yayınladı! İşte! Kurum ve İmamoğlu arasındaki en güncel anket sonucu
Emekli ikramiyesi bekleyenlere müjde! O tarihlerde hesaplara yatacak
Emekli ikramiyesi bekleyenlere müjde! O tarihlerde hesaplara yatacak
Yorumlananlar
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek