Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Subay Alımı Başvuru

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir ilan ile çeşitli alanlarda subay alımı yapacağını duyurdu. İlana göre güverte, makine, pilot, mühendis ve öğretmen sınıflarına subay alınıyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Subay Alımı Başvuru

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir ilan ile çeşitli alanlarda subay alımı yapacağını duyurdu. İlana göre Deniz Sınıfı (Güverte ve Makine) Subay Adayı, Pilot Yetiştirmek Üzere Deniz Sınıfı Subay Adayı ve Çeşitli Branşlarda Mühendis ve Öğretmen Sınıfı Subay Adayı alımı yapılacağı açıklandı.

ÇEŞİTLİ BRANŞLARDA SUBAY ALMI YAPILACAK

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Subay Alımı BaşvuruDeniz Kuvvetleri Komutanlığı Subay Alımı BaşvuruDeniz Kuvvetleri Komutanlığı Subay Alımı BaşvuruDeniz Kuvvetleri Komutanlığı Subay Alımı BaşvuruDENİZ SINIFI MUVAZZAF SUBAY ALIMI

Muvazzaf Subaylığa Kimler Başvurabilir?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına muvazzaf subay (Deniz sınıfı) olarak istihdam edilmek üzere, TABLO-1’de gösterilen kaynak okullarına göre mevcut kanun, yönetmelik ve yönerge esasları kapsamında personel alınacaktır. Bu başvuru kılavuzunda belirtilen genel ve özel şartları taşıyan erkek adaylardan;

  1. Geçerli Kamu Personeli Seçme Sınavlarından “KPSSP3 Lisans Puanı (son iki yılın en yüksek notu baz alınacaktır)” asgari 60 olanlar,
  2. En az dört yıl ve daha fazla süreli TABLO-1’de yer alan fakülte/yüksekokulbitirenlerden kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar,
  3. Askerlik hizmetini yapmakta olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler veya askerlik hizmetinden terhis olanlar (Hakkında “yedek subay olamaz” kararı olanlar başvuramazlar.),
  4. Erbaş ve erlerden askerlik hizmeti esnasında veya terhislerini müteakip TABLO-1’de yer alan en az 4 yıllık fakülte/yüksekokulu bitirenler başvurabileceklerdir.

Adaylarda Aranacak Nitelikler Nelerdir?

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

(a) Muvazzaf subay adayları için 926 sayılı TSK Personel Kanunu 14’üncü maddesi ile Fakülte ve Yüksek Okullar Askerî Öğrenci Komutanlıkları ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksek Okullardan Yetişen Subaylara ait Yönetmelik 25/a ve 25/b maddelerinde düzenlenmiş olan nitelikleri taşımak.

Bunlar:
(I) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
(II) Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış yahut
para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adlî sicilden çıkartılmış
olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,
(III) Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak,
(IV) Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak,
(V) Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olmak,
(VI) Herhangi bir kadın ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,
(VII)Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik
görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya karışmamış olmak,
(VIII)Herhangi bir işte çalışmış veya çalışıyor ise çalıştığı iş yerinden müspet belge almak,
(IX) Hakkında Yedek Subay olamaz kararı bulunmamak.

  • (b) Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.
  • (c) Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

ÖĞRENİM ŞARTLARI

(a) TABLO-1’de yer alan 4 yıl süreli fakülte/yüksekokul bölümlerinden mezun olmuş olmak,
(b) Öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerden diplomalarının yurt içinde denkliği veya yurt içi en az 4 yıl süreli fakülte/yüksekokulların programları ile aynı müfredata sahip olduğu, Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış belge sahibi olmak,
(c) Herhangi bir bakanlık veya kuruluşa karşı mecburi hizmeti olmamak ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt etmek.

YAŞ ŞARTLARI:

01 Ocak 2018 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre;
(a) Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1991 ve daha sonraki doğumlular),
(b) Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1986 ve daha sonraki doğumlular),

SAĞLIK ŞARTLARI:

(a) Fiziki Yeterlilik Testi ve Mülakat Sınavlarında başarılı olan adaylar, 11 Kasım 2016 tarihli ve 29885 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde” belirtilen, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan sağlık kuruluşlarından “EK-D Personel Adaylarının Hastalıklara Göre Değerlendirme Çizelgesi 1 No’lu Değerlendirme Sütununa Göre Muvazzaf Subay Olur” kararlı sağlık raporunu almak üzere hastaneye sevk edilecektir.
(b) Sağlık raporu için başvuran adaylar; sevk edildikleri hastanede bulunan sağlık bilgi sonuçlarının sınav merkezince görülebileceğini kabul etmiş sayılırlar. İstenen raporu alamayan adaylar seçim aşamalarından elenmiş sayılacaktır.
(c) Son adayın hastaneye sevk tarihinden itibaren en geç 45 gün içinde sağlık kurulu raporunun MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığına ulaşmış olması gerekir. Bu süre içinde sağlık kurulu raporu ulaşmayan adaylara işlem yapılmaz.
(ç) Hastaneler tarafından düzenlenen “Ön Bildirim Belgesi/Raporu” ve “Sağlık Kurulu Kararı Bildirim Belgesi” kabul edilmeyecektir.
(d) Hastaneler tarafından geçerli sağlık kurulu raporlarının sevk belgesinde talep
edilen şekilde düzenlenmemesinden, MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığına zamanında
gönderilmemesinden ve posta gecikmelerinden Milli Savunma Bakanlığı sorumlu değildir.

ÖZEL ŞARTLAR:

(a) Geçerli Kamu Personeli Seçme Sınavlarından “KPSSP3 Lisans Puanı” (son iki yılın en yüksek notu baz alınacaktır) asgari 60 olmak,
(b) Adayların 11 Kasım 2016 tarihli ve 29885 sayılı “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde” belirtilen boy ve kilo sınırlarında olmaları gerekmektedir. (Adaylar için boy ve kilo oranlarını gösteren nomogram TABLO-2’dedir.)

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Subay Alımı Başvuru
(c) TABLO-3’te belirtilen branşlarda fiziki kabiliyet testi ile mülakatta başarılı olmak,
(ç) Daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay, astsubay, askeri öğrenci, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli er olarak görevliyken çıkarılmamış olmak,
(d) Halihazırda subay, astsubay, askeri öğrenci, uzman erbaş veya sözleşmeli er eğitiminde olan adaylardan nasbedilmemiş veya sözleşme yapmamış olmak,
(e) Yedek subaylar için görevli bulunduğu birlik ve kurumlardaki üç sicil amirinden, örneği TABLO-4’te bulunan “Muvazzaf Subay Olur” nitelik belgesini almış olmak; askerlik hizmetini 1111 sayılı Askerlik Kanunu/1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamında erbaş ve er olarak yapanlar için görevli bulunduğu birlik ve kurumlardaki üç sicil amirinden, örneği TABLO-5’te bulunan “Muvazzaf Subay Olur” nitelik belgesini almış olmak,

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Subay Alımı BaşvuruDeniz Kuvvetleri Komutanlığı Subay Alımı Başvuru
(f) Silahlı Kuvvetlerde sivil memur ve işçi olarak görev yaparken başvuran adaylar için üç sicil amirinden TABLO-6’da bulunan “Uygun Onaylı” nitelik belgesi almak,

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Subay Alımı Başvuru
(g) Yedek subay olarak askerlik hizmetini yapanlar veya yapmakta olanların bu görevlerinde aldıkları sicilin, sicil tam notunun % 85 veya daha üstünde olması gerekmektedir.

BAŞVURU NASIL NE ZAMAN YAPILIR

(1) Adaylar başvurularını 28 Mart 2018 (saat 23.59’a kadar) tarihine kadar, Milli Savunma Bakanlığının www.msb.gov.tr internet adresindeki başvuru formunu doldurarak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
(2) Adayların çevrimiçi (online) başvuru formunu doldurmalarını müteakip başvuru bilgileri başvuru merkezinde kayda girecektir. Adayların TC Kimlik Numaraları Aday Numarası olarak kullanılacaktır. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde TC Kimlik Numarası (aday numarası) kullanılacaktır.
(3) Çevrimiçi (online) Başvuru Formu, T.C. KİMLİK NUMARASI ve ADI, SOYADI bilgileri girilmek suretiyle son müracaat tarihine kadar güncellenebilecektir.
(4) Başvurusu kabul edilen adaylara MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında uygulanacak fiziki yeterlilik testi ve mülakat tarihleri www.msb.gov.tr internet adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacaktır.
(5) Asıl başvurular; başvurusu kabul edilen adayların kayıt kabul aşamasına gelmeleri ile yapılmış sayılacaktır.

BAŞVURUNUZ HANGİ DURUMLARDA GEÇERSİZ SAYILIR

Yanlış beyanda bulunanlar ile yukarıda sahip olunması gereken nitelikleri taşımadığı tespit edilenlerin (başarılı olup kursa katılsalar dahi) işlemleri durdurulacak ve iptal edilecektir.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Deniz Sınıfı (Güverte ve Makine) Subay Adayı Temini Başvuru Kılavuzu için TIKLAYINIZ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Pilot Yetiştirmek Üzere Deniz Sınıfı Subay Adayı Temini Başvuru Kılavuzu için TIKLAYINIZ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Deniz Sınıfı Çeşitli Branşlarda Mühendis ve Öğretmen Sınıfı Subay Adayı Temini Başvuru Kılavuzu için TIKLAYINIZ 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Önceden çoğunluk bizde değildi karar alamıyorduk diye duyurdular! İBB o şirketleri satma kararı alıyor
Önceden çoğunluk bizde değildi karar alamıyorduk diye duyurdular! İBB o şirketleri satma kararı alıyor
Ahmet Türk'ün Belediye Başkanlığı düşecek mi? Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ cezaevinden çıkacak mı?
Ahmet Türk'ün Belediye Başkanlığı düşecek mi? Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ cezaevinden çıkacak mı?
Bitcoin Yeniden Canlandı: Son 2 Ayın En Yüksek Seviyesi Görüldü
Bitcoin Yeniden Canlandı: Son 2 Ayın En Yüksek Seviyesi Görüldü
Son dakika! Kobani davasında karar çıktı! Selahattin Demirtaş kaç yıl ceza aldı, cezaevinden çıkabilecek mi?
Son dakika! Kobani davasında karar çıktı! Selahattin Demirtaş kaç yıl ceza aldı, cezaevinden çıkabilecek mi?
Çok Okunanlar
BBP lideri Destici cezalar hakkında konuştu: “Daha ağır cezaların verilebilirdi”
BBP lideri Destici cezalar hakkında konuştu: “Daha ağır cezaların verilebilirdi”
16 Mayıs Perşembe günlük burç yorumları| Bugün burç yorumları nelerdir, sizleri neler bekliyor? Aşk, Para, Sağlık, Kariyer...
16 Mayıs Perşembe günlük burç yorumları| Bugün burç yorumları nelerdir, sizleri neler bekliyor? Aşk, Para, Sağlık, Kariyer...
Gram altın ne kadar? Çeyrek, yarım, tam ve ons altın ne kadar? 16 Mayıs 2024 perşembe güncel altın fiyatları
Gram altın ne kadar? Çeyrek, yarım, tam ve ons altın ne kadar? 16 Mayıs 2024 perşembe güncel altın fiyatları
Bugün hava durumu nasıl olacak, sıcaklıklar ne kadar olacak, yağmur yağacak mı? 16 Mayıs Perşembe İstanbul'da hava durumu hava durumu
Bugün hava durumu nasıl olacak, sıcaklıklar ne kadar olacak, yağmur yağacak mı? 16 Mayıs Perşembe İstanbul'da hava durumu hava durumu
Yorumlananlar
AK Parti İBB Grup sözcüsü Murat Türkyılmaz'dan CHP'ye olay borç göndermesi ''Duvarlara astınız, kürsüye astık çok mu?''
AK Parti İBB Grup sözcüsü Murat Türkyılmaz'dan CHP'ye olay borç göndermesi ''Duvarlara astınız, kürsüye astık çok mu?''
MHP'den CHP'ye geçen Silifke belediyesi ay-yıldızlı bayrak anıtını ucube diyerek kent meydanından kaldırdı
MHP'den CHP'ye geçen Silifke belediyesi ay-yıldızlı bayrak anıtını ucube diyerek kent meydanından kaldırdı
İBB meclisini eline geçiren Ekrem İmamoğlu İstanbullu'nun musluk suyuna büyük zam yapmaya hazırlanıyor
İBB meclisini eline geçiren Ekrem İmamoğlu İstanbullu'nun musluk suyuna büyük zam yapmaya hazırlanıyor